45 YEARS en TRUMAN binnenkort in de Award Winning Cinema reeks verkrijgbaar

Nieuw in de Award Winning Cinema reeks van Cinemien:

45 YEARS - Andrew Haigh

45 Years AWC DVDHet is een week voor het 45-jarige huwelijksfeest van Kate en Geoff Mercer (gespeeld door Charlotte Rampling en Tom Courtenay) wanneer er een brief arriveert voor Geoff. Het lichaam van zijn eerste geliefde is gevonden in het ijs van de Zwitserse Alpen waar zij begin jaren 60 vermist raakte. Het bericht brengt de echtgenoten danig uit balans.

45 YEARS is een film van de Britse regisseur Andrew Haigh (Weekend). Hij baseerde het script op een kort verhaal van David Constantine. 45 YEARS ging in wereldpremière op het Internationale Filmfestival van Berlijn waar beide hoofdrolspelers onderscheiden werden met de prijs voor beste acteur en beste actrice. Ook kreeg Charlotte Rampling een Oscarnominatie voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol


Cast
Charlotte Rampling
Tom Courtenay

Regie: Andrew Haigh

Genre: Drama
Land: Groot Brittannië
Jaar: 2016
Kijkwijzer: AL

Releasedatum: 23 mei

 

TRUMAN - Cesc Gay

Truman AWC DVDWanneer Julián na acht jaar onverwacht bezoek krijgt van zijn beste vriend Tomás, herleven de twee vrienden – vergezeld door Juliáns trouwe hond Truman – oude tijden. Deze ontmoeting is niet alleen een reünie, maar ook een afscheid tussen beide vrienden omdat Julián heeft besloten zich niet meer te laten behandelen voor zijn terminale kanker. Ondertussen moet Julian afscheid nemen van zijn hond en gaan beide vrienden op zoek naar een nieuw thuis voor Truman. De mannen beleven vier onvergetelijke dagen in diverse steden, waaronder Amsterdam.

Dit intieme en humoristische portret met Ricardo Darín (El secreto de sus ojos) en Javier Cámara (Sex and Lucia, Hable con ella) in de hoofdrol, vertelt het verhaal van een vriendschap tussen twee verschillende karakters en de moed die nodig is om de dood te accepteren. TRUMAN werd bekroond met vijf Goya awards, onder andere voor Beste Film en Beste Regisseur.

Cast
Ricardo Darín, Javier Cámara

Regisseur: Cesc Gay

Genre: Drama
Land: Spanje
Jaar: 2015
Kijkwijzer: AL

Releasedatum: 23 mei

Cinemien Logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina