Blu-Ray en HD-DVD samen op Tech-Media Expo in LA


Blu-Ray en HD-DVD samen op Tech-Media Expo in LA

Tijdens de Media-Tech Expo in Los Angeles in mei zullen zowel Blu-Ray als HD-DVD aanwezig zijn. Beide strijden om de nieuwe standaard te worden voor de opvolger van de DVD en bevestigen  met demonstraties en vraag-antwoord sessies het belang van deze expo als beurs voor toekomstige technieken. Op 10 mei bijt Blu-Ray, vertegenwoordigd door de BDA (Blu-ray Disc Association) het spits af en een dag later op 11 mei is het de beurt aan HD-DVD, vertegenwoordigd door de HD DVD Promotion Group.

Het programma van de BDA bestaat onder andere uit technische presentaties van verschillende bedrijven, over het produceren van de opgenomen (pre-recorded) schijven en de beschrijfbare schijven. Ook het onderwerp copyrights en bescherming daarvan zal worden aangestipt. Tevens is er een presentatie met prototype Blu-Ray spelers van Sony, Philips en Panasonic op HDTV schermen om zo de bezoeker te laten genieten van de hoge beeld- en geluidskwaliteit van Blu-Ray.

Toshiba, NEC, Sanyo en Memory-Tech nemen de presentatie van HD-DVD op 11 mei voor hun rekening. Zij zijn er aanwezig middels hun topvertegenwoordigers en hebben ook sprekers uit Hollywood studio\'s uitgenodigd, samen met disc fabrikanten en repliceermachine fabrikanten. Naast de productie van de schijven wordt ook aandacht geschonken aan demonstraties. Toshiba en NEC prototype spelers zijn gekoppeld aan HD projectors en een 5.1 audio systeem om voor een bioscoopachtige sfeer te zorgen. Er zal voornamelijk Hollywood materiaal worden vertoond dat geoptimaliseerd is voor HD DVD.
 
Bron : Widescreenreview.com

Bewerking : Edgar Smit

Recente artikelen

Laatste reacties

Jurgen V  |  18-04-2005

Moet nog zien of dit echt gaat aanslaan. Maar wel interessant om een nog betere kwaliteit dan het al op dvd was te zien van zoiets af.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina