Company of Kids: Popeye’s Voyage op DVD

Popeye na 75 jaar eindelijk in 3D!

Popeye’s Voyage: The Quest for Pappy

Hij is klein, bijna kaal en niet erg knap. Hij kijkt niet zo vrolijk en rookt de hele dag pijp. Toch is de hele wereld dol op deze zeeman. Al 75 jaar is Popeye de redder in nood! Met in zijn ene hand een blik spinazie. En in de andere hand zijn eigenwijze, magere Olijfje!

Ter ere van de 75ste verjaardag van Popeye brengt Company of Kids op 10 februari 2005 de 3D-animatiefilm Popeye’s Voyage (The Quest for Pappy) uit op DVD. Een spannend, romantisch en doldwaas avontuur waarin Popeye op zoek gaat naar zijn vader. Voor de Nederlandse versie nam stemmenkoning Tygo Gernandt de stem van Popeye voor zijn rekening, Angela Schijf die van Olijfje en Marcel Jonker is te horen als Brutus.

Let op: Naast de 3D film, bevat de DVD ruim een uur “Classic Popeye” materiaal! Niet alleen leuk voor de Erwtjes van deze wereld!

Romantiek en avontuur
In Popeye’s Voyage gaat Popeye op zoek naar zijn vader die hem als kind heeft verlaten. Hij wordt geplaagd door nachtmerries over Pappy die hem dringend nodig zou hebben. Hij kiest het ruime sop samen met zijn bepaald niet zeewaardige bemanning: Brutus, zijn grote liefde Olijfje, de dappere Erwtje en zijn beste vriend, de altijd luie Wimpy. Naarmate de reis op zee vordert, komen ze steeds meer gevaren tegen. Mist, sirenes en slangen vallen de bemanning aan maar Popeye en zijn blik spinazie zijn de redder in nood! Ook haalt de Zeeheks weer alle trucs uit de kast om de ruige zeebonk te verslaan. Als Popeye uiteindelijk oog in oog komt te staan met Pappy, leert Popeye de waarheid kennen waarom zijn vader hem als kind in de steek liet en waarom deze man zijn leven opgaf voor zijn zoon.

Nieuw leven
Amerika’s grootste Popeye fans, Paul Reiser (“My Two Dads” en “Mad About You”) en Jim Hardison bliezen Popeye nieuw leven in. Zij schreven het script voor dit spannende avontuur. Ook werd de muziek onder handen genomen. Het alom bekende “I’m Popeye the Sailor man” onderging een metamorfose en is nu een eigentijdse tune voor de nieuwe generatie. De verantwoordelijke voor deze nieuwe versie is Mark Mothersbaugh, ooit de voorman van de New Wave band Devo.

Rauwe stem
Op de DVD staan zowel de Engels gesproken versie als de Nederlandse. In de originele versie werd Billy West (o.a. Bugs Bunny, Tweety) gestrikt om de stemmen van zowel Popeye als Pappy in te spreken. Voor de Nederlandse versie vormen Tygo Gernandt (Popeye), Angela Schijf (Olijfje) en Marcel Jonker (Brutus) de succesvolle stemmencast.

Verjongingskuur
De 3D film maakt gebruikt van dezelfde techniek als die van Toy Story en geeft Popeye een moderne look. Hoe hij de verjongingskuur onderging, is te zien in “The making off” op www.ivillage.com/popeye. De oudere fans van Popeye kunnen ook even terug in de tijd: de DVD bevat een Engels gesproken versie met Nederlandse ondertiteling en een Nederlands gesproken versie. Verder is de DVD aangevuld met ruim een uur “Classic Popeye” materiaal!

Releasedatum DVD Retail: 10 februari 2005
Distributeur : Company of Kids
Genre: 3D animatie, alle leeftijden
Taal: Engels gesproken/ Nederlandse ondertiteling
Nederlands gesproken
Speelduur : Bijna 2 uur
Verkrijgbaar bij: Alle reguliere DVD-verkooppunten

Company of Kids is een label van The Foreign Media Group B.V. te Leeuwarden
 

Recente artikelen

Laatste reacties

Nandor  |  13-01-2005

B: Ik heb goed gelezen, nu jij nog. Ik zei 'alle', niet 'een uur van'.
Lees meer >

Pepijn Wildbret  |  12-01-2005

Ik vind 75 jaar Popeye eerder een reden om alle oude filmpjes a la Disney Treasures op dvd uit te brengen, dan om zo'n 3D-wanproduct op de markt te brengen. A:...
Lees meer >

Nandor  |  12-01-2005

Ik vind 75 jaar Popeye eerder een reden om alle oude filmpjes a la Disney Treasures op dvd uit te brengen, dan om zo'n 3D-wanproduct op de markt te brengen.
Lees meer >

Alexander de Mol  |  12-01-2005

Ziet er keurig verzorgd uit zo op het eerste oog. Ik zou de 'making of' eigenlijk ook op de DVD verwachten. Hopelijk komt er ook nog eens een complete collecti...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina