De macht van olie - Vanaf 13-11 verkrijgbaar als 2DVD Box en Blu-ray

DE MACHT VAN OLIE
Het gevecht om olie - Wie heeft de macht?

De waarheid is niet altijd even aangenaam; we moeten nú ingrijpen − en niet later!
Vanaf 13 november 2008 verkrijgbaar als 2DVD Box en Blu-ray

Met de oorzaken en gevolgen van de stijgende olieprijzen, de spanningen in de wereld en de milieueffecten van de winning van fossiele brandstoffen worden we dagelijks geconfronteerd. De effecten van de ontwikkelingen op deze markt zijn voor iedereen direct merkbaar. In de krachtige documentaires Het gevecht om olie en Wie heeft de macht?, die samen gebundeld zijn in de 2DVD Box en op de Blu-ray DE MACHT VAN OLIE, worden alle aspecten van de internatonale oliemarkt uitgediept. Met gebruik van zeer veel film- en fotoarchiefmateriaal en gesprekken met getuigen, historici en nauw betrokken personen. Vanaf 13 november is DE MACHT VAN OLIE verkrijgbaar. Een DocuLine release. Distributie: Strengholt MultiMedia.

Het gevecht om olie
De wereld en het olieconflict
Het Gevecht om olie beslaat een periode van honderd jaar met als middelpunt het Midden- Oosten, waar nog altijd hevig wordt gevochten om het zogenaamde ‘zwarte goud’. Sinds de ontdekking van de eerste oliebronnen is de strijd om het ‘zwarte goud’ in alle hevigheid losgebarsten. Ervaar hoe de Britten de handel in olie in de beginjaren domineerden en hoe zij de Amerikanen betrokken in de strijd om de macht over de olievelden in landen als Irak en Saudi-Arabië.
De OPEC (Organization of Petroleum Exporting Countries) opgericht in 1960, gebruikte de controle over de olievoorraden als politiek wapen. De opstand tegen de moderne wereld in vele landen binnen olierijke regio’s van de aardbol, betekent een bedreiging voor de olievoorraden en de wereldeconomie. Het lijkt een strijd tegen het Westen, tegen de westerse levensstijl en tegen de zelfservicementaliteit in de oliehandel. Het gevecht om olie wordt belicht middels een compilatie van film- en fotoarchiefmateriaal. Daarnaast ziet u gesprekken met getuigen, historici en nauw betrokken personen.

Wie heeft de macht?
Wie heeft de macht? Een cruciale vraag in deze documentaire met in de hoofdrollen: de verbranding van de fossiele brandstoffen, steenkool, olie, gas, de uitstoot van koolstofdioxide en de daarmee gepaard gaande opwarming van de aarde. Deze documentaire presenteert realistische en haalbare oplossingen om het broeikaseffect tegen te gaan. Het gebruik van duurzame energiebronnen, zoals zonne-, wind-, en geothermische energie, waterkracht en energie uit biomassa en afval, wordt in deze documentaire als haalbaar alternatief gepresenteerd voor het gebruik van fossiele brandstoffen. Vanuit de standpunten van wereldbekende wetenschappers, milieuactivisten, doctoren, financiële adviseurs, ontwerpers, bouwers, mijnwerkers en anderen, ontvouwt zich het broeikasdebat. In de Verenigde Staten, Duitsland en Japan delen bewoners hun persoonlijke ervaringen over huisvesting met zonne-energie.

2DVD Box: Totale speelduur: Circa 221 minuten - Beeldformaat: 16:9 (Het gevecht om olie) & 4:3 (Wie heeft de macht?) - Geluid: Dolby Digital 2.0 - Genre: Documentaire - Taal: Engels - Nederlands ondertiteld - EAN/ISBN: 9789086021413 - Consumentenadviesprijs: € 17,95

Blu-ray: Totale speelduur: Circa 221 minuten - Geluid: Dolby Digital 2.0 - Genre: Documentaire - Taal: Engels - Nederlands ondertiteld - Ondertiteling: Optionele aan / uit functie - EAN/ISBN: 9789086021642 - Consumentenadviesprijs: € 24,95

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina