Dreamworks: Shrek 7 februari op DVD

OP 7 FEBRUARI
INTRODUCEERT DREAMWORKS HOME ENTERTAINMENT….

De meest stoere familiefilm van het jaar op VHS en DVD

Video release biedt meer Shrek dan ooit met niet eerder vertoonde beelden speciaal gemaakt voor VHS en DVD

Speel zelf de rol van Shrek met de unieke Revoice Studio optie op de DVD

 

Het meest stoere sprookje begint op 7 februari als Shrek, de grootste familie filmrelease van het jaar uitkomt op VHS en DVD. Shrek biedt gloednieuwe, nooit eerder vertoonde beelden die speciaal zijn gemaakt voor de VHS en DVD release. De bonusscène gaat door waar de originele film ophoudt, waarbij meer dan 150 Shrek-figuren onthullen wat er verder gebeurt na het sprookjeseinde. Daarnaast biedt de DVD de niet eerder vertoonde Revoice Studio optie die het mogelijk maakt zelf de stemmen in te spreken van de hoofdpersonen.

Shrek, een nog nooit verteld sprookje
Lang geleden, in een afgelegen moeras, leefde het knorrige monster Shrek (Mike Myers/Peter Paul Muller). Zijn aangename bestaan als alleenstaand monster wordt ruw verstoord door de komst van een groot aantal vervelende sprookjesfiguren. Dan zitten er opeens blinde muizen in zijn eten, ligt er een grote, boze wolf in zijn bed, lopen er drie dakloze biggen bij hem rond en nog veel meer, veel en veel meer ellende. En dat alles veroorzaakt door de gemene Lord Farquaad (John Lithgow/Arnold Gelderman) die hen allemaal heeft verbannen uit zijn koninkrijk. Shrek besluit om hun thuis te redden (en natuurlijk ook zijn eigen huis en haard) door voor die afschuwelijk Farquaad de mooie prinses Fiona (Cameron Diaz/Angela Schijf) te redden, zodat Farquaad en prinses Fiona met elkaar kunnen trouwen. Shrek trekt eropuit om deze gevaarlijke opdracht te vervullen, geholpen door zijn prettig gestoorde ezel (Eddie Murphy/Frans van Deursen). De ezel doet alles voor Shrek, behalve zijn mond houden. Shrek en zijn ezel redden de prinses uit de klauwen van een vuurspuwende draak. Maar als ze denken dat het ergste nu achter de rug is, vergissen ze zich. Shrek en zijn ezel ontdekken dat die lieve prinses een duister geheim verbergt...

Shrek: unieke DVD
De Shrek DVD is direct gemaakt van het oorspronkelijke digitale materiaal en vormt daarom de meest authentieke versie van deze baanbrekende film. De DVD is speciaal gemaakt voor de internationale markt en biedt uren vermaak met - in het Nederlands ondertitelde of gesproken - bonus programma’s en 15 minuten gloednieuw animatiemateriaal.

De DVD toont de film in zijn originele ‘widescreen’ formaat. Daarnaast bevat de DVD vele extra’s waaronder een kijkje achter schermen van de baanbrekende technologische prestaties die de film mogelijk maakten, spelletjes die via de televisie gespeeld kunnen worden, commentaar van de filmmakers en nog veel meer materiaal.

Revoice Studio Optie
Naast dit alles bevat de DVD ‘Shrek’s ReVoice Studio’, een nieuw DVD-ROM programma, waarmee gebruikers voor de eerste keer de rol kunnen spelen van hun favoriete personages. Met het programma kunnen de 12 populairste scènes van de film worden nagespeeld door de stemmen van de personages te imiteren. De gebruiker kan de tekst van een personage inspreken waarna de opgenomen stemmen op verbluffende wijze worden gesynchroniseerd met de monden van de personages. Daarna kunnen de ‘acteurs’ de hele scène terugzien om te kijken hoe zij presteerden als stem van Shrek, Donkey of Farquaad.

Dreamworks
DreamWorks SKG is in oktober 1994 opgericht door zijn drie hoofdpartners, Steven Spielberg, Jeffrey Katzenberg and David Geffen, en richt zich op de productie van actiefilms; animatie speelfilms en televisieprogramma’s; locale-, netwerk- en kabeltelevisieprogrammering; muziekalbums; boeken; speelgoed en consumentenproducten. In de VS brak Dreamworks’ Shrek DVD alle records met een verkoop van meer dan 2,5 miljoen exemplaren in de eerste drie dagen.

Hieronder vindt u een gedetailleerd overzicht van alle extra’s van de Shrek DVD:

 • Interactieve menu’s met animaties die speciaal zijn gecreëerd door de regisseurs en animators van Shrek (ondertiteld en ingesproken)
 • Widescreen versie van de film Shrek (16:9 - anamorpohic, ondertiteld en ingesproken)
 • Audio: Engels Dolby 5.1 Surround EX, Nederlands Dolby 5.1 Surround EX, Vlaams Dolby 5.1 Surround EX, Frans Dolby 5.1 Surround EX
 • Shrek in een ‘Swamp Karaoke Dance Party’: een exclusieve, nooit eerder vertoonde scène waarin alle personages nog eens terugkomen (ondertiteld)
 • De Technologie achter Shrek: verassende achter-de-schermen featurette waarin men kan zien hoe de personages en de film ‘tot leven’ zijn gekomen. (ondertiteld)
 • Shrek’s Revoice Studio: baanbrekende technologie waarmee kijkers de stem kunnen inspreken van hun favoriete personages (handleiding en vertaling beschikbaar op website)
 • Grappige interviews met Shrek, Fiona, Lord Farquaad en Donkey (ondertiteld)
 • Production notes (vertaald)
 • Biografieën van de cast en de filmploeg (vertaald)
 • Audiocommentaar van de regisseur (ondertiteld)
 • Internationale dubbing featurette: kijk hoe Shrek is ingesproken in verschillende talen (ondertiteld)
 • Set-top games (vertaald):
  - Trivia Spel
  - Versier de ‘Gingerbread Man’
  - Character Morph (waarmee kinderen verschillende lichaamsdelen van de personages kunnen combineren)

Recente artikelen

Laatste reacties

Bram _Cerberus_ Kocken  |  24-01-2002

Klopt, maar die animatie-werkers hebben een veeeeeeeeel lager loon als de gemiddelde top-acteur/actrice. Plus daarbij, als het misgaat... np, gewoon ff gummen :...
Lees meer >

Nathan Strik  |  24-01-2002

Volgens mij zijn animatiefilms juist DUURDER om te maken. Een gemiddelde live-action film wordt inclusief post- en preproduktie in 1,5 tot 2 jaar gemaakt als he...
Lees meer >

Bram _Cerberus_ Kocken  |  24-01-2002

Ja, toch hé, lijkt me vrij logisch! Anders waren de films van Disney ook niet zo duur :D (Daar zit ook wel weer een andere reden achter, maar goed)
Lees meer >

Luther Hartog  |  24-01-2002

Nee, die zijn niet goedkoper, ik heb hem gewoon besteld bij dvdzone2.com met nog 3 DVD's en ze waren allemaal even duur.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina