Hayao Miyazaki maakt titel van zijn nieuwe film bekend, mogelijk zijn laatste

Anime legende Hayao Miyazaki onthult de titel van zijn nieuwe film

De nieuwe film van de Japanse cineast krijgt de titel 'Kimitachi wa Do Ikiru ka' (How Do You Guys Live?)

Hayao Miyazaki

De Japanse anime legende Hayao Miyazaki, inmiddels 76 jaar oud en wederom teruggekeerd vanuit zijn pensioen, ontulde de titel van zijn nieuwe film tijdens de opening van het Natsume Soseki Memorial Museum in de Waseda-universiteit in Tokyo.

De animatiefilm zal Kimitachi wa Do Ikiru ka gaan heten, met als internationale titel How Do You Guys Live?. De film is genoemd naar een boek met dezelfde titel uit 1937 van Genzaburo Yoshino.

"Het verhaal gaat over hoe dit betreffende boek een prominente rol speelde in het leven van de hoofdpersoon. Het zal zo'n drie tot vier jaar duren voordat de film klaar is", aldus Miyazaki tijdens de opening. Ondertussen werkt Miyazaki aan de korte anime-film Boro the Caterpillar, die in 2019 moet verschijnen.

Yoshino was een schrijver van kinderboeken, alsmede een journalist en redacteur van een invloedrijk en vooruitstrevend na-oorlogs maandelijks tijdschrift.

Miyazaki maakte al eerder dit jaar bekend dat hij aan een nieuwe anime-film werkte, nadat hij in 2012, na de vervolmaking van The Wind Rises, had aangekondigd met pensioen te gaan. De legendarische, Oscarwinnende animator had al eerder gemeld zich te zullen terugtrekken, maar kwam ook toen op zijn woorden terug.

Miyazaki’s Sen to Chihiro no Kamikakushi (Spirited Away) won Gouden Beer op het Berlin International Film Festival in 2002 en de Oscar voor beste animatie-film in 2003.

Recente artikelen

Laatste reacties

tmvde  |  03-11-2017

Nieuwe Miyazaki is altijd goed nieuws! Filmsmaken is voor hem als ademhalen.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina