MGM: The adventure of Priscilla, Queen of the Desert

\'The adventure of Priscilla, Queen of the Desert\'
De koningin van de woestijn heeft een stoppelbaardje!

Metro Goldwyn Mayer, wereldwijd eigenaar van de grootste collectie filmklassiekers en verfilmde musicals, brengt deze maand een gouwe ouwe meezinger uit: \'The Adventure of Priscilla, Queen of the Desert\'. Deze hilarische dirty-diva-movie won in 1994 de Oscar® voor het kostuumontwerp. En verdiend: dit is namelijk het grootste verkleedfeest ooit!

De hilarische travestieten Tick, Adam en Ralph, gespeeld door niemand minder dan Terence Stamp (Star Wars), Hugo Weaving (The Matrix) en Guy Pearce (L.A. Confidential), trekken in hun tourbus \'Priscilla\' de Australische outback in om een serie optredens te geven. Ze willen weg uit hun saaie thuisstad Sidney om het achterland eens flink op stelten te zetten. En dat lukt: want zulke \'meiden\' hadden ze daar nog nooit gezien.

Eerst worden ze met argusogen aangekeken, maar al snel weten ze met onvervalste vrouwelijke charmes iedereen voor zich te winnen. Dat de meiden eigenlijk mannen zijn maakt al snel niemand meer uit, en de ladies krijgen alle outbackers uiteindelijk mee in hun avontuur.

MGM bracht al een indrukwekkende serie musicals uit op DVD, waaronder onder meer De Lovely, West Side Story, Fiddler on the Roof, Hair, The Commitments, The Last Waltz en Chitty Chitty Bang Bang. Samen met de release van de toptitel New York, New York, die volgende maand uitkomt, is \'Priscilla\' echt perfect voor de verzamelaars. De film is een grote aaneenschakeling van bekende diva-songs gecombineerd met situaties waarvan je als kijker bijna het schaamrood op de kaken krijgt: cause these girls have got it all....

Bij de Limited Edition-versie van de DVD heeft MGM de muziek-CD van de film met alle meezingers (van o.a. Abba en Gloria Gaynor) gedaan, zodat iedereen zich overal, bijvoorbeeld in de auto of onder de douche, een queen of the desert kan voelen.

Sing it baby!

\'The adventure of Priscilla, Queen of the Desert\' is als normale versie en als Special \'pink\' Edition te koop vanaf 15 juni 2005.

Recente artikelen

Laatste reacties

John Tak  |  22-05-2005

Hè hè, dat zou eens tijd worden. :D Echt een fun-film!
Lees meer >

Everlast  |  12-05-2005

Deze film is TOP. Ik heb de fraaie Australische release al een tijd in bezit, met DTS en coole extra's. Ik hoop op een gelijkwaardige Nederlandse uitgave. De to...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina