Sanyo ondersteunt zowel HD-DVD als Blu-Ray

Sanyo ondersteunt zowel HD-DVD als Blu-Ray

In april dit jaar heeft Sanyo zich stilletjes aangesloten bij de groep bedrijven die onder leiding van Sony (Blu-Ray) high-definition opneembare DVD discs ontwerpen. Daarnaast blijft Sanyo ook meewerken aan de HD-DVD ontwikkeling onder leiding van Toshiba. Met deze beslissing wordt de komst van een nieuwe standaard nog onzekerder.

Sanyo is bezig met het ontwikkelen van machines die beide formats kunnen produceren om zodoende zeker te zijn dat zij niet buiten de boot valt wanneer een van de twee toch een nieuwe standaard wordt in plaats van alsnog een samenvoeging van de twee technieken. Later dit jaar brengt Sanyo een HD-DVD compatible DVD speler op de markt.

Zoals al eerder vermeld is Toshiba druk bezig met de ontwikkeling van een opneembare HD-DVD disc met 15GB opslagruimte. Hitachi Maxell en Mitsubishi Kagaku verwachten voorjaar 2006 deze discs te kunnen verkopen, omdat Toshiba dan haar nieuwe DVD recorders uitbrengt.

De Blu-Ray en HD-DVD oorlog is al een tijdje bezig, maar volgens de HD-DVD voorstanders zal deze, ondanks de lagere opslagcapaciteit (30GB voor HD-DVD tegenover 50GB voor Blu-Ray, beide dubbellaags), de race gaan winnen, voornamelijk omdat het produktieproces vrijwel identiek is aan de het huidige DVD produktieproces en daarmee de kosten dus lager zullen uitvallen. Of dit echt uitkomt zal in de toekomst blijken.

Bewerking : Edgar Smit

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina