Game Night


Game Night (Blu-ray)
Samenvatting

Een groep vrienden ontmoet elkaar regelmatig om samen een spelletjesavond te houden. Wekelijks doen ze bordspellen en trivia quizzen. Max (Jason Bateman) en zijn vrouw Annie (Rachel McAdams) zijn de meest competitieve van het stel. Zij winnen dan ook het vaakst. Ze lijken ook het perfecte huwelijk te hebben. Dit komt echter op losse schroeven te staan, wanneer Annie het gevoel krijgt dat Max toch geen kinderen wil. Voor Annie is dit wel een belangrijke wens in het leven. Op een dag komt Brooks (Kyle Chandler), de ietwat schimmige broer van Max, meedoen aan de spelavond. Hij brengt dit naar een heel andere niveau met zijn idee voor een moord mysterie feest. Ingehuurde acteurs vervullen de rol van crimineel en politie en de vriendengroep moet proberen de zogenaamde ontvoering of moord op te lossen. Wanneer Brooks voor de ogen van de groep op gewelddadige wijze ontvoerd wordt, denken ze logischerwijs dan ook eerst aan een grap. Maar al snel blijkt dit geen onderdeel van het spel, maar bloedserieus. Nu moeten de vrienden opeens achter echte criminelen aan, waarbij ze echt in gevaar komen. Zijn ze hier wel tegen opgewassen?

Commentaar

Voordat we op de inhoud ingaan hebben we één belangrijke tip vooraf: vermijd de trailer van deze film! Game Night kent een aantal leuke en verrassende wendingen, maar deze worden grotendeels weggegeven in de trailer. Helaas zien we dit wel vaker en dat is oneindig jammer. Je hoeft in ieder geval niet bang te zijn dat we in deze recensie spoilers zullen weggeven, dus lees gerust verder. Game Night is op papier een compleet inspiratieloze film. De plot lijkt enorm op die van The Game van David Fincher, maar dan met een komisch sausje eroverheen. Iedereen doet echter zo goed zijn of haar best om je als kijker voor zich te winnen, dat de scepsis vooraf langzaam maar zeker bijdraait. Game Night is een sympathieke film met weinig pretenties, anders dan je te willen vermaken. Dit doet de film met een leuke cast in de hoofdrollen, die bovendien onderling ook een goede chemie hebben. Verrassende gastrollen maken de rolinvulling helemaal af. Inhoudelijk wordt er een dunne lijn bewandeld tussen grove actie en slapstick komedie. In beiden slaagt deze film best aardig. De actie is oprecht best spannend te noemen, ook al weet je dat er met niemand ernstige dingen zullen gebeuren. De humor zit niet alleen in voor de hand liggende slapstick situaties, maar ook in verrassende wendingen. Zoals genoemd willen we die niet uit de doeken doen, maar kijk en oordeel vooral zelf. Dit wil niet zeggen dat Game Night een hoogvlieger is. We hebben grappiger en spannender films gezien. Maar er zijn ook talloze komedies die de lat van ‘grappig’ niet weten te halen. Niets is zo subjectief als humor, maar menigeen zal zijn lachten tot hier en daar niet kunnen onderdrukken. Het genre van de slapstick met steeds meer uit de hand lopende situaties kent een geheel eigen publiek. Maar als je hiertoe behoort dan zal je met Game Night genoeg plezier beleven.

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Actie, Komedie, Misdaad
Regio: B
Jaar: 2018
Speelduur: 100 min
Verpakking: Blu-ray Keep Case
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 2.39:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
  • DTS-HD MA 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Duits
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Frans
  • Dolby Digital 5.1 - Italiaans
  • Dolby Digital 5.1 - Portugees
  • Dolby Digital 5.1 - Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Duits, Engels, Frans, Italiaans, Spaans, En vele andere
Uitgever: Warner Bros. Home Entertainment
EAN: 5051888236031

Extra's

  • An Unforgettable Evening: Making Game Night
  • Gag reel

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De Blu-ray Disc-uitgave van Game Night heeft de originele beeldverhouding van 2.39:1. Het High Definition beeld heeft een 1080p/24p resolutie. Voor de encodering is gebruik gemaakt van de MPEG-4 AVC  video codec. Deze Blu-ray Disc-uitgave bestaat uit een 50GB dubbellaagse disk.

Het woord ‘nacht’ zit al in de filmtitel en dit is niet voor niets. Minstens 90% van de film speelt zich in het donker af. Buiten met wat omgevingslichten en binnen onder het kunstmatig licht. Dit vraagt van de transfer dat er voldoende weergave is in de schaduwen en dat het zwartniveau goed op orde is. Beide zijn hier prima geregeld. De hoeveelheid detaillering is zonder uitzondering uitstekend. Het beeld is altijd gestoken scherp en enige tekortkomingen ontbreken. Zelfs van beeldruis is geen spoor te ontdekken op dit beeld van digitale bron. Doordat we geen beelden in vol zonlicht zien met hoog contrast en felle kleuren zal deze presentatie misschien minder geschikt zijn als demonstratiemateriaal. Maar dit neemt niet weg dat het beeld technisch uitstekend op orde is.

Geluidskwaliteit

Game Night wordt ondersteund door een DTS-HD Master Audio 5.1-track (24-bit, 48kHz) in de originele Engelse taal. Game Night is een weinig subtiele film en de audio sluit hier mooi op aan. De track is flink aanwezig met een duidelijk gebruik van het laag, zonder dat daarbij de helderheid of verstaanbaarheid van dialogen moet inboeten. Tijdens de wat grotere actiescènes is er een mooi ruimtelijk en dynamisch geluidsbeeld. Er wordt ook veel gebruik gemaakt van muziek in de film. Deze komt met een mooie kracht uit de speakers en neemt een passende plaats in de totale geluidsmix. De audiopresentatie krijgt hiermee haast evenveel punten als de eveneens uitstekende beeldpresentatie.

Extra's

In de keep case zit een foldertje met daarin een code om de film ook in digitaal formaat te verkrijgen. Je kunt deze dan op al je verschillende apparaten bekijken. Nadat je de disk in de speler plaatst, kom je direct in het statische hoofdmenu met muziek. Vanuit hier kun je een tweetal extra’s bekijken. Deze worden hieronder nader besproken. De extra’s zijn in HD en hebben Dolby Digital 2.0 audio (192 kb/s). Er is Nederlandse ondertiteling bij beschikbaar.

An Unforgettable Evening: Making Game Night (4 Min.)
Een prima gemaakte making of, maar het is wel alweer voorbij voordat je met je ogen kunt knipperen.

Gag reel (7 Min.)
De gebruikelijk grappen en grollen, hoewel grappiger dan deze extra meestal is.

Conclusie

Een groep vrienden ontmoet elkaar regelmatig om samen een spelletjesavond te houden. Wanneer de broer van hen een live moord mysterie spel bedenkt, loopt het al snel uit de hand wanneer blijkt dat er geen acteurs maar echte criminelen in het spel zijn. Game Night is een sympathieke film geworden. Niet is zo subjectief als humor, maar menigeen zal zijn lachten tot hier en daar niet kunnen onderdrukken. Het genre van de slapstick met steeds meer uit de hand lopende situaties kent een geheel eigen publiek. Maar als je hiertoe behoort dan zal je met Game Night genoeg plezier beleven. De BD-uitgave is prima verzorgd met uitstekende beeld- en geluidskwaliteit. De extra’s zijn kwalitatief dik in orde, maar hebben een heel korte speelduur.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

12 Geweld Grof DTS HD Master Audio 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:10
Geluidskwaliteit:9
Extra's:7
8

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 1
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.