About My Father

Recensent:
Rogier Burghout
22-12-2023

Totaalbeoordeling:

6
Blu-ray

About My Father (Blu-ray)
Samenvatting

Wanneer Sebastian zijn traditionele Italiaanse vader Salvo (Robert De Niro) vertelt dat hij zijn op-en-top Amerikaanse vriendin ten huwelijk gaat vragen, dringt Salvo erop aan om een weekend bij haar ouders te gaan logeren. De familiebijeenkomst evolueert al snel in een cultuurclash, waarin vader en zoon de ware betekenis van familie ontdekken.

Commentaar

Robert De Niro is een legende op het witte doek en heeft veel memorabele rollen gespeeld. Als je denkt aan Heat, Casino, Goodfellas, The Godfather Part II, in alle films weet De Niro indruk te maken met zijn imposante blik en ingetogen maar indrukwekkende persona. De Niro heeft zich naast serieuze en gangsterrollen ook een aantal keren gewaagd aan komische rollen, waarbij vaak dankbaar gebruik wordt gemaakt van zijn gangsterrollen en bijbehorende reputatie. Dit leverde best geslaagde films op, zoals Analyze This en Analyze That, Meet the Parents en Meet the Fockers. De laatste jaren wisselt De Niro nogal af met serieuze gangsterrollen (The Irishman, Joker) met komedie (War with Grandpa), dit keer met wisselende resultaten. Nu is De Niro in de bioscopen te zien met Killers of the Flower Moon, en heeft hij ook weer een komedie gemaakt, deze keer About My Father. In deze laatste film speelt hij samen met komediant Sebastian Maniscalco, die in de film zichzelf speelt. In Amerika is hij een bekende komediant, echter in Nederland is hij niet bekend. En dat maakt de film meteen een beetje een vreemde eend in de bijt, want naast dat er veel aandacht en schermtijd aan De Niro wordt gespendeerd, krijgt deze Maniscalco ook zeer de ruimte om zijn komische kunsten te laten zien. En, daar moet je wel van houden. De breedlachse Maniscalco heeft ook origines in Italië en dat wordt vele keren benadrukt in de film. Hij voelt zich erg zeker van zichzelf en dat komt soms een beetje tenenkrommend en awkward over. Maniscalco is helaas niet het komische genie wat hij denkt wel te zijn, helaas. Of hij kan heel goed acteren, maar dat is denk ik niet het geval. Verder is dit een standaard romantische komedie waarbij de schoonfamilie uiteraard het tegenovergestelde is van de andere familie, en dit zorgt (vooral tijdens verplichte evenementen zoals kerst) voor veel hilariteit. About My Father is een aardige romantische komedie, maar zal niet in de analen van De Niro prijken als een klassieker of zelfs geslaagde komedie, zoals bijvoorbeeld Analyse This/That

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Komedie
Regio: A, B, C
Jaar: 2023
Speelduur: 90 min
Verpakking: Blu-ray Keep Case
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 2.39:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
  • DTS-HD MA 5.1 - Engels
  • DTS-HD MA 5.1 - Frans
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Uitgever: The Searchers
EAN: 9789493316911

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

About My Father krijgt op Blu-ray Disc een 1080P-transfer in het oorspronkelijke beeldformaat van 2.39:1. De beeldkwaliteit is erg goed, met een mooie scherpte en een levendig, fris en helder kleurenpalet. Contrast en schaduwdetail zijn verder ook prima in orde. Een zeer goede transfer.

Geluidskwaliteit

About My Father krijgt op Blu-ray Disc een typische DTS-HD MA 5.1-track mee voor een komedie. Nadruk ligt vooral op de voorste kanalen met veel dialogen, en spreiding naar achteren komt bij drukkere scènes en bij muziek. Een prima track.

Extra's

Er staan geen extra's op de Blu-ray Disc van About My Father.

Conclusie

Wanneer Sebastian zijn traditionele Italiaanse vader Salvo (Robert De Niro) vertelt dat hij zijn op-en-top Amerikaanse vriendin ten huwelijk gaat vragen, dringt Salvo erop aan om een weekend bij haar ouders te gaan logeren. De familiebijeenkomst evolueert al snel in een cultuurclash, waarin vader en zoon de ware betekenis van familie ontdekken. About My Father is een aardige romantische komedie, maar zal niet in de analen van De Niro prijken als een klassieker of zelfs geslaagde komedie, zoals bijvoorbeeld Analyse This/That. The Blu-ray Disc is technisch prima in orde, met verder zonder extra's.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

9 Angst Grof DTS HD Master Audio 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
6

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6
Beeldkwaliteit:8.5
Geluidskwaliteit:7
Extra's:0
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots