Gerommel in het Witte Huis?

Gerommel in het Witte Huis?

Drie DVD-recensies van films over het Witte Huis

2020 wordt het jaar van de 59e presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten. Wordt het nog 4 jaar president Trump of toch iemand anders? In Hollywood zijn er in elk geval al genoeg presidenten langsgekomen. Is het niet in series als West Wing, House of Cards of Designated Survivor, dan toch in talloze films. Het Witte Huis is al jaren voer voor spannende Hollywood-films. In 1997 was het zelfs zo dat er maar liefst drie films in de bioscopen kwamen rondom intriges en spannende ontwikkelingen in het Witte Huis.


Absolute Power vertelt het verhaal van een inbreker in het Witte Huis die nog ergere misdragingen van een president ontdekt dan bekend zijn. In de hoofdrollen Clint Eastwood, Gene Hackman en Ed Harris. De regie is van Clint Eastwood.

In Murder at 1600 is er iemand vermoord in het Witte Huis en leiden de daderssporen naar de presidentsfamilie. In de hoofdrollen Wesley Snipes en Diane Lane. De regie is van Dwight Little (o.a. de TV-series Bones en Prison Break).

Shadow Conspiracy gaat tenslotte over een complot in het Witte Huis om de president af te zetten en een Witte Huis-adviseur die dit tegen wil gaan. In de hoofdrollen Charlie Sheen, Linda Hamilton en Donald Sutherland. De regie is van George P. Cosmatos (Rambo: First Blood Part II).

Alle drie de films hebben we hier op AllesOverFilm op DVD gerecenseerd. Het zijn alle drie uitgaven uit de begintijd van DVD en ze zijn dan ook een stukje echte nostalgie. De recensie van Absolute Power is zelfs ook van de begintijd van (toentertijd) DVD.nl. Dus als je een 'trip down memory-lane' wil en in bent voor een avondje van Intriges in het Witte Huis, dan zijn deze drie films een aanrader! En lees de recensies uiteraard nog even terug!

Weet jij ook een goede film over het Witte Huis? Laat het weten op ons forum!

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina