5x de mooiste filmlocaties om zelf te bezoeken

5x de mooiste filmlocaties om zelf te bezoeken

Hollywood heeft veel location scouts die altijd en overal opzoek zijn naar de mooiste locaties voor een film. Mede door hun inzet zien we op het grote scherm vaak adembenemende landschappen voorbij komen. Plekken die je natuurlijk ook zelf graag een keer wil bezoeken. Bij je bezoek is het wel handig om te zorgen voor een plek om te overnachten. Gelukkig hebben we ook daar aan gedacht met een handige tip: last minute hotel, snel en gemakkelijk een hotel in de buurt van jouw favoriete filmset. Natuurlijk benoemd een film niet waar een bepaalde scene is opgenomen maar we hebben het voor je uitgezocht en de vijf mooiste locaties voor je op rij gezet.

Valk film

Christ Church College, Oxford, Engeland

Christ Church College in Oxford is bij vele bekend van de film Harry Potter als the Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. Van de grotachtige, met hout beklede Grote Zaal en de bijzondere zestiende-eeuwse trap naar de spookachtige kloostergangen en kamers. De Christ Church is de perfecte setting voor magische escapades. Met miljoenen fans wereldwijd van de en gezien de locatie, niet zo ver van Nederland, staat deze uiteraard op nummer 1.

Matamata, Nieuw Zeeland

J.R Tolkien’s “Middle Earth” kom je tegen in Nieuw Zeeland’s fotogenieke dorpje Matamata. Het is gelegen in het hart van de Waikato regio op het Noordelijke eiland. In het zuid-westen van het dorp is de set met Hobbit huizen te zien tegen het prachtige landschap en de Kaimai bergen. Ga je het dorp aan de noord-oost kant uit, dan kom je uit bij de Wairere Falls, een prachtige waterval. Niet voor niets is Nieuw Zeeland gekozen als locatie van de Lord of the Rings. Waar je ook kijkt, het is er ronduit prachtig.

Ko Phi Phi Leh, Thailand

Prachtige stranden in het zonnige Thailand waren de set voor de film The Beach. Ko Phi Phi Leh was hier de locatie. In de film een verlaten strand, in werkelijkheid is het een stuk minder verlaten, omdat het werkelijk een prachtige plek is die iedereen wel een keer wil zien. Vanaf Krabi kan je er met een boot naartoe. Parelwitte stranden en rotsformaties in het water vol groen zijn typerend voor deze omgeving.

Tabernas woestijn, Spanje

Ze noemen het misschien wel spagettiwesterns maar in plaats van in Italië zijn de meeste gefilmd in Spanje. Hier kan je daarom in de Tabernas-woestijn nog steeds de set van The Good, The Bad and The Ugly vinden. De woestijn in Andalucía is daarom de plek waar je jezelf kunt wanen in het wilde westen. De vuurgevechten zijn dan wel verdwenen, maar de houten huizen en winkeltjes staan er nog. Neem dus je cowboyhoed mee om wat prachtige foto's te schieten op deze unieke plek. Omdat het in de zomer ondragelijk heet kan worden is het aan te raden deze plek in het voorjaar of najaar te bezoeken.

St. Vincent and Dominica

Het kan natuurlijk niet anders dat als je een film over piraten maakt, de film opgenomen is in de Caribbean. Zeker als je de plaatsnaam gebruikt in je film zoals bij Pirates of the Caribbean. Bezoek Wallilabou, beter bekend als Port Royal op St. Vincent, Isla Cruces, Pelegosto of Shipwreck Islan. Treed in de voetsporen van de meest geliefde piraat op aarde, vergeet niet zo nu en dan een glas rum te drinken zoals een echte piraat betaamt en bezoek deze prachtige plekken uit Pirates of the Caribbean.

Dit artikel is mogelijk gemaakt door Van der Valk Exclusief

Recente artikelen

Laatste reacties

Johan1967  |  05-07-2019

Voordat je een vakantie boekt naar Koh Phi Phi Leh, weet wel dat Maya Bay, één van de belangrijkste locaties voor de film ‘The Beach’, gesloten is tot tenminst...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina