Anthony Hopkins gaat Freddy Heineken spelen

Oscarwinnaar Anthony Hopkins gaat biermagnaat Freddy Heineken spelen in een nieuwe film over zijn ontvoering. Dat heeft producent Embankment Films zondag gemeld.

De titel van de film is The Kidnapping of Freddy Heineken. De Engelstalige productie wordt geregisseerd door de Zweedse regisseur Daniel Alfredson, die eerder de laatste twee Millennium-delen maakte.

De thriller vertelt het verhaal van de ontvoering van de Nederlandse biermagnaat in 1983. Vijf criminelen ontvoerden hem toen in ruil voor losgeld.

Heineken verdween spoorloos en werd pas drie weken later teruggevonden. Een deel van het losgeld is nooit terug gevonden.The Kidnapping of Freddy Heineken zou volgend jaar al klaar moeten zijn.

Rutger Hauer

Het is niet de eerste film die over dit onderwerp wordt gemaakt. Twee jaar geleden kwam al De Heineken Ontvoering uit van regisseur Maarten Treurniet. Hierin speelde Rutger Hauer de biermagnaat.

Ook werd er al een serie over zijn leven gemaakt, met een hoofdrol voor acteur Thom Hoffman.

Recente artikelen

Laatste reacties

Rogier Burghout  |  11-10-2013

Die Mark van Eeuwen is hier een soapie kennelijk. Ben benieuwd... Hier wat meer info (en een foto) van hem en over de totstandkoming van zijn rol in de film: h...
Lees meer >

Maribeth  |  11-10-2013

"Freddy Heineken ontvoering",Ik kijk uit naar deze film.
Lees meer >

Michael Hamers  |  09-10-2013

Die Mark van Eeuwen is hier een soapie kennelijk. Ben benieuwd...
Lees meer >

mark t  |  09-10-2013

De cast is inmiddels uitgebreid met o.a. Sam Worthington en Jim Sturgess. Nederland is in de cast vertegenwoordigd door ene Mark van Eeuwen
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina