Bekijk deze klassiekers van Warner Home Video binnenkort op 4K Ultra HD

The Shawshank Redemption kreeg met deze verfilming van Stephen King's verhaal over hoop, vriendschap en overleving binnen de muren van een streng bewaakte gevangenis zeven Oscarnominaties, waaronder die voor Beste Film en Beste Acteur. Bankier Andy Dufresne (Tim Robbins) wordt valselijk beschuldigd van moord. Hij krijgt levenslang en wordt naar de Shawshank gevangenis gestuurd. Daar sluit hij vriendschap met Red (Morgan Freeman), een oude gevangene die het klappen van de zweep kent. Andy leert dat je in Shawshank twee dingen kunt doen: bij de pakken neerzitten of er het beste van maken. Zijn vrijheid is hij immers voorgoed kwijt. Of toch niet?

A Clockwork Orange, een controversiële film toen hij uitgebracht werd, won de New York Film Critics prijzen voor Beste Film en Beste Regisseur en werd genomineerd voor vier Oscars, waaronder Beste Film. Dit krachtig staaltje filmkunst verleidt, choqueert en is nog steeds aangrijpend.

The Shawshank Redemption is vanaf 15 september beschikbaar op 4K Ultra HD en A Clockwork Orange is vanaf 22 september beschikbaar op 4K Ultra HD
 
RELEASES
  • The Shawshank Redemption - 4K Ultra HD - 15/09/2021
    In de klassieker The Shawshank Redemption speelt Morgan Freeman “Red” Redding, een tot levenslang veroordeelde gevangene die precies weet hoe het er binnen de Shawshank-staatsgevangenis aan toegaat. Tim Robbins is nieuwkomer Andy Dufresne, een stille bankier die ten onrechte is veroordeeld voor moord. Andy zit vol verrassingen, maar de grootste verrassing bewaart hij tot het laatst.
  • A Clockwork Orange - 4K Ultra HD - 22/09/2021
    Al stampend, slaand, stelend, zingend, tapdansend en verkrachtend vermaakt Alex (Malcolm McDowell), een vandaal met een bolhoed op, zich uitstekend – al is het op tragische wijze ten koste van anderen. Zijn reis van immorele randgroepjongere tot gehersenspoelde nette burger en weer terug vormt de dynamische boog van Stanley Kubricks shockerende versie van het boek van Anthony Burgess.
 
 

Recente artikelen

Laatste reacties

Pastichio Rocker  |  09-09-2021

Shawshank Redemption laat zich ook zo lekker vergelijken met A Clockwork Orange. :roll:
Lees meer >

rogue  |  09-09-2021

Toen de film Clocwork Orange in 1971 in de bioscoop kwam, gelijk er er naar toe geweest omdat het van Kubrick was maar vond de film teleurstellend. Shawshank Re...
Lees meer >

jurgen42u  |  06-09-2021

Dat je de covers van de films slecht zou vinden, ben ik geheel mee akkoord: afgrijselijk gewoon! Maar de films zijn 2 pareltjes. Komen er beide zeker in.
Lees meer >

navarone  |  06-09-2021

Toen de film Clocwork Orange in 1971 in de bioscoop kwam, gelijk er er naar toe geweest omdat het van Kubrick was maar vond de film teleurstellend. Shawshank Re...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina