Buena Vista: Ice Princess


Buena Vista Home Entertainment presenteert:

Van de makers van de film The Princess Diaries, de komische en sportieve familiefilm

ICE PRINCESS
Een meeslepend verhaal met veel humor over het volgen van je eigen dromen!

Joan Cusack (Raising Helen, Where the Heart is, Runaway Bride),
Kim Catrall (Sex and the City) en de nieuwe tienerster
Michelle Trachtenberg (Six Feet Under, Buffy the Vampire Slayer)

En de wereldbekende kunstschaatskampioenen Michelle Kwan (wereld- en Olympisch kampioen) en Brian Boitano (winnaar Olympisch Goud) in bijzondere bijrollen.

Scenario: Hadley Davis gebaseerd op een verhaal van
Meg Chabot (The Princess Diaries) – Regie: Tim Fywell

Te koop op DVD vanaf 29 maart 2006
Te huur vanaf 28 maart 2006

Ook zo genoten van de Olympische Spelen in Turijn? Ook vol bewondering naar het kunstrijden op de schaats gekeken? Ook met spanning de strijd gevolgd tussen de Japanse Shizuka Arakawa, de Amerikaanse Sasha Cohen en de Russische Irina Sloetskaja die respectievelijk met het Olympische Goud, Zilver en Brons naar huis gingen. Ook stiekem de handen dichtgeknepen als de schaatssters aanzetten voor een dubbele of driedubbele axel, flip en Lutz? Ook misschien af en toe gedacht, stel dat ik....  Wat zou dát mooi zijn!

Voor de boekenwurm Casey Carlyle (Michelle Trachtenberg – Buffy the Vampire Slayer) komen haar dromen uit als bij toeval blijkt dat ze talent heeft voor het kunstschaatsen. Ze wil graag haar hart volgen, maar dan gaat ze in tegen de wil van haar moeder, die haar dochter het liefst ziet studeren aan een topuniversiteit.

Vanaf 29 maart 2006 is deze meeslepende familiefilm, waarin ook kunstschaatskampioenen Michelle Kwan en Brian Boitano hun opwachting maken, voor iedereen op DVD verkrijgbaar. Vanaf 28 maart reeds te huur.

HET VERHAAL
Een meeslepend verhaal met veel humor over het volgen van je eigen dromen!

Van jongs af aan droomt Casey Carlyle (Michelle Trachtenberg – Buffy the Vampire Slayer) ervan te schitteren als kunstschaatster op het ijs. Een Olympische medaille te halen met axels, flipsen en Lutzen, terwijl iedereen ademloos toekijkt. En dan het overweldigende applaus als de kür met de hoogste cijfers beoordeeld wordt door een strenge jury. Maar de bescheiden Casey heeft die droom al lang laten varen.
Haar dominante moeder (Joan Cusack – Raising Helen) wil niets van schaatsen weten. Haar dochter heeft heel andere talenten. Ze wil dat Casey gaat doorstuderen op een topuniversiteit. Daar word je alleen toegelaten met hoge cijfers. Zodoende zit Casey altijd met haar neus in de boeken, heeft ze niet al teveel vriendinnen en zie je haar zelden op feestjes.
Wanneer Casey besluit om een werkstuk te maken over kunstrijden op de schaats is ze best nerveus. Nu krijgt ze eindelijk de mogelijkheid om de beste schaatsers uit de regio te ontmoeten. Eenmaal op het ijs raakt ze volledig in de ban van het kunstschaatsen. Ze blijkt talent te hebben en kan het haast niet geloven als ze mee mag trainen met schaatsster Gen Harwood (Hayden Panettiere), die getraind wordt door haar moeder Tina (Kim Cattrall – Sex and the City), die een topcoach is.
Voor Casey gaat een wereld open. Niet alleen komt ze in aanraking met de glamour, het zweet en het harde werken van het kunstrijden, ze wordt ook verliefd op Gen’s tweelingbroer Teddy (Trevor Blumas). Hoe meer ze traint, hoe beter ze wordt, hoe meer ze geniet. Het wordt echter steeds lastiger om de training te combineren met het halen van tienen. Wil ze echt tot de top doordringen dan zal ze een knoop door moeten hakken. Als ze haar hoofd gebruikt en haar hart volgt zal ze moeten kiezen tussen haar moeder en haar eigen idealen.

In ICE PRINCESS worden acteurs schaatsers en schaatsers acteurs. Want de acteurs Michelle Trachtenberg en Hayden Panettierre worden op de ijsbaan vergezeld door niemand minder dan Michelle Kwan en Brian Boitano.
Michelle Kwan werd bij de afgelopen tien wereldkampioenschappen op de kunstschaats maar liefst vijf keer de beste. Ze won zilver bij de Olympische Spelen in Nagano en goud in eigen land; Salt Lake City. Ook dit jaar in Turijn was ze topfavoriet voor edelmetaal. Helaas moest ze kort voor de aanvang van de Spelen afzeggen. Ze had teveel last van een liesblussere.
Ook Brian Boitano won Olympische Goud bij het kunstrijden op de schaats.

ICE PRINCESS is geregisseerd door Tim Fywell naar een scenario van Hadley Davis gebaseerd op een verhaal van Meg Cabot (The Princess Diaries) en Hadley Davis.

BONUSMATERIAAL
Het leukste bonusmateriaal staat op de DVD zoals…
• Deleted Scenes
Alternatieve openings scène
Casey ontmoet de sneeuwschuiverklas
Tina deelt kostuums uit en geeft Casey advies
Casey vraagt Tina naar haar verleden
Tina vertelt Casey dat ze haar wil coachen
• Muziek en Meer
"Reach" uitgevoerd door Caleigh Peters
"No One" utigevoerd door ALY and A.J.
• Achter de schermen bij Disney: gesproken toelichting
De film bekijken met gesproken toelichting van Michelle Trachtenberg,
Hayden Panettiere, Trevor Blumas en Kirsten Olson.

Walt Disney Pictures - Genre: Komedie - Speelduur: 94’ - Keuring: Alle leeftijden -
Interactieve menu’s - Directe scènetoegang - Taalkeuze: Dolby Digital 5.1: Engels / Frans - Ondertiteling: Nederlands / Engels / Engels voor doven en slechthorenden / Frans - 1 :85:1 / 16 x 9.

Recente artikelen

Laatste reacties

Sneaker  |  01-03-2006

Ken deze film niet, maar voor een filmpakker prijs, pak ik hem zeker mee. Ben door de Buffy serie ook wel een beetje fan van Dawn geworden.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina