Buena Vista: Pietje Bell 2 vanaf 25 augustus op DVD

Buena Vista Home Entertainment presenteert :

Een van de grootste Nederlandse filmsuccessen van het jaar, de familiefilm

PIETJE BELL 2 - DE JACHT OP DE TSARENKROON

Na het enorme succes van PIETJE BELL – DE FILM in de bioscoop, op DVD en Video nu nóg meer nieuwe, spannende en komische avonturen van
Pietje Bell en de bende van de Zwarte Hand.
Vanaf 25 augustus 2004 te KOOP op DVD en Video
Tevens vanaf die datum te HUUR

Na het enorme succes van PIETJE BELL – DE FILM in de bioscoop, op DVD en Video is vanaf 25 augustus 2004 het vervolg, PIETJE BELL 2 – DE JACHT OP DE TSARENKROON, voor iedereen op DVD en Video verkrijgbaar. De film, die als een van de grootste Nederlandse bioscoopsuccessen van het jaar de geschiedenis in zal gaan, is nóg leuker, nóg spannender, nóg ondeugender.
In een recordtempo van slechts negen weken zagen ruim 700.000 bezoekers, sinds de premièredatum (18 december 2003), de film in de bioscoop. Jong en oud, verdeeld over meerdere generaties, genoten van deze oer Hollandse verfilming van Maria Peters (scenario en regie), geïnspireerd op de Pietje Bell-serie van Chris van Abkoude.

Natuurlijk staat op de DVD prachtig BONUSMATERIAAL.
Vanaf dezelfde datum is deze waanzinnig leuke familiefilm ook te HUUR.
Tegelijkertijd komt een 2 DVD uit met beide Pietje Bell films; PIETJE BELL - DE FILM en PIETJE BELL 2 – DE JACHT OP DE TSARENKROON inclusief BONUSMATERIAAL.

Zus Martha (Katje Herbers) gaat zich verloven met Paul Velinga (Rick Engelkes) en dit wordt gevierd met een groot feest. Ondertussen is Pietje Bell (Quinten Schram) op zoek naar een vrouw voor zijn eenzame buurman Jozef Geelman (Stijn Westenend). Sproet (Frensch de Groot) is erg boos op zijn vader die nu in de gevangenis zit en Pietje probeert de twee weer met elkaar te laten praten. De bende van de Zwarte Hand krijgt er een nieuw lid bij en op school krijgt Pietje een nieuwe meester, meneer Ster (Eric van der Donk), eindelijk iemand die hem begrijpt. Ondertussen doet krantenmagnaat Stark (Willem Nijholt) samen met de boeven Klok (Jack Wouterse) en Teun (René van ’t Hof) een poging te ontsnappen uit de gevangenis omdat ze een Tsarenkroon vol met diamanten willen stelen. Lukt het Pietje en de bende van de Zwarte Hand om de kwade plannen van Stark opnieuw te dwarsbomen?

PIETJE BELL 2 – DE JACHT OP DE TSARENKROON is geregisseerd door Maria Peters (Kruimeltje, Pietje Bell). Tevens schreef zij, geïnspireerd op de Pietje Bell-serie van Chris van Abkoude, het scenario. De crew bestond uit o.a. Erwin Steen (director of photography) en Ruud van Dijk (Production Design). Henny Vrienten componeerde de muziek.

PIETJE BELL 2 – DE JACHT OP DE TSARENKROON
Nóg leuker, nóg spannender, nóg ondeugender.
Maak je Pietje Bell collectie compleet met deze fantastische familiefilm, het vervolg op PIETJE BELL – DE FILM, die zowel in de bioscoop als op DVD en Video alle records brak. Hoe zou het verder gaan met Pietje Bell en zijn vriendjes van de Zwarte Hand? Natuurlijk beleven ze weer allemaal nieuwe spannende en komische avonturen.

Een vrolijk sneeuwballengevecht, om te vieren dat Martha Bell, de zus van Pietje, zich gaat verloven met journalist Paul Velinga, is de start van een reeks nieuwe avonturen van Pietje Bell en zijn bende van de Zwarte Hand.
Hierbij sneuvelt per ongeluk een ruitje bij drogist Geelman. Niets aan de hand. Totdat er vlak daarna een inbraak plaatsvindt bij de familie Geelman. Natuurlijk krijgt Pietje meteen weer de schuld. Hij wordt uit zijn bed gelicht en belandt in de gevangenis.
Daar ontmoet Pietje de boeven, die dankzij zijn bende van de Zwarte Hand achter de tralies zitten. Stark, de valse krantenmagnaat, Klok & Teun, en Jan Lampe, de vader van zijn beste vriendje Sproet. Jan wil heel graag zijn zoontje weer zien, maar Sproet wil er helemaal niets van weten. Natuurlijk weet Pietje te ontsnappen, maar zijn daarmee de problemen opgelost?

Allereerst valt het verlovingsfeest van Marta en Paul letterlijk en figuurlijk in het water, wanneer blijkt dat Paul plotseling naar Amerika moet en Martha daar niets van afweet. Jozef Geelman, de zoon van de zure drogist Geelman, heeft al tijdenlang een oogje op Martha en ruikt eindelijk zijn kans.

Op school krijgt Pietje een nieuwe onderwijzer, de oude meester Ster. Die begrijpt hem tenminste. Vooral wanneer blijkt dat de tegenstellingen tussen Pietje en zijn vrienden van de Zwarte Hand, Engeltje, Kees, Jaap en Sproet al maar groter worden. Maar meester Ster kampt met een zwakke gezondheid en dat heeft dramatische gevolgen…

Ondertussen smeedt Stark vanuit zijn luxe gevangeniscel allerlei plannen. Hij heeft zijn oog laten vallen op de beroemde tsarenkroon, die vanuit Rusland naar Amerika wordt vervoerd. Een grote ontsnapping wordt voorbereid. Klok en Teun graven dag en nacht aan een onderaardse tunnel.

Dan doet Pietje een ontdekking die de hele wereld op zijn kop zet.
Er is maar één oplossing. De bende van de Zwarte Hand moet opnieuw in actie komen.
Zal het Stark lukken de tsarenkroon te stelen?
Komt het ooit nog goed tussen Paul en Martha, of gaat Jozef Geelman roet in het eten gooien? Wordt het gezin van Sproet herenigd?

Het antwoord op deze vragen en nog veel meer ligt in handen van Pietje Bell en zijn vrienden van de bende van de Zwarte Hand.

PIETJE BELL 2 – DE JACHT OP DE TSARENKROON
BONUSMATERIAAL OP DE DVD (hetzelfde BONUSMATERIAAL staat op de HUUR-DVD)
• Gesproken toelichting van Maria Peters (scenario en regie) en cameraman Erwin Steen
• Bioscooptrailer en TV spots
• Bloopers
• Fotogalerij
• The making of Pietje Bell 2
• Niet eerder vertoonde scènes
• Storyboards
• Zoek de verschillen - spel


TECHNISCHE SPECIFICATIES
Interactieve Menu’s – Directe Scènetoegang – Taalkeuze: DTS 5.1 / Dolby Digital 5.1 / Dolby Surround 2.0: Nederlands. Ondertiteling: Engels. Beeldformaat: 16 x 9 / 1:85:1
Speelduur: 107 minuten. Keuring: alle leeftijden

DE HOOFDROLSPELERS
QUINTEN SCHRAM Pietje Bell
FRENSCH DE GROOT Sproet
JORDY MUL Engeltje
SERGE PRICE Kees
NICKY BURGER Jaap
MYRTE OUWERKERK Sophie / Klaas
KATJA HERBERS Martha Bell
RICK ENGELKES Paul Velinga
ANGELA GROOTHUIZEN Moeder Bell
FELIX STRATEGIER Vader Bell
MARJAN LUIF Tante Cato
ARJAN EDERVEEN Drogist Geelman
STIJN WESTENEND Jozef Geelman
EVA POPPING Annie
ROEF RAGAS Jan Lampe. Sproet’s vader
JACK WOUTERSE Klok
RENÉ VAN ’T HOF Teun
WILLEM NIJHOLT Krantenmagnaat Stark
FEDJA VAN HUET Fuik
JOHNNY KRAAYKAMP JR. Bruinslot
ERIC VAN DER DONK Meester Ster


DE MAKERS
Director of Photography ERWIN STEEN
Production Designer RUUD VAN DIJK
Art Director JAN RUTGERS
Kostuumontwerp NANDA KORVER
Make up Artist LEENDERT VAN NIMWEGEN
Geluid RENÉ VAN DEN BERG
Casting JOB GOSSCHALK / KEMNA CASTING
Montage OT LOUW
Muziek HENNY VRIENTEN
Visual Effects HECTIC ELECTRIC
Uitvoerend Producent PETER JAN BROUWER
Co-producent MIGNON HUISMAN
Producenten DAVE SCHRAM, HANS POS
Regie en scenario MARIA PETERS





PIETJE BELL – DE FILM en PIETJE BELL 2 – DE JACHT OP DE TSARENKROON samen op 2 DVD
Zowel PIETJE BELL 1 als PIETJE BELL 2 zijn vanaf 25 augustus ook op 2 DVD te KOOP. Hier volgt in het kort informatie over PIETJE BELL – DE FILM, de schitterende familiefilm die in november 2002 in de bioscoop in première ging, talloze prijzen won en alle records in de bioscoop, op DVD en Video brak.

PIETJE BELL – DE FILM
Pietje Bell weet als geen ander met zijn dwaze avonturen de stad op stelten te zetten en haalt daarmee steeds weer de krant. Sommigen spreken er schande van, maar anderen vinden hem een held, zoals zijn vriendje Sproet. Pietje probeert op alle mogelijke manieren geld te verdienen en vindt een baantje als krantenjongen. Maar dan verschijnen er hele nare stukken over Pietje in de krant en wil niemand meer iets met hem te maken hebben, zelfs Sproet niet! Pietje besluit samen met zijn vriendjes wraak te nemen op de krant die voortdurend verzonnen verhalen over hem schrijft. Ze besluiten onzichtbaar te worden... en de bende van de Zwarte Hand op te richten!

BONUSMATERIAAL
• Gesproken toelichting van Maria Peters
• Bioscooptrailer en TV spots
• Bloopers
• Kattenkwaad top 5
• Making of Pietje Bell
• Niet eerder vertoonde scènes
• Achter de schermen van Pietje Bell 2: De jacht op de Tsarenkroon

TECHNISCHE SPECIFICATIES
Interactieve Menu’s – Directe Scènetoegang – Taalkeuze: DTS 5.1 / Dolby Digital 5.1 / Dolby Surround 2.0: Nederlands. Ondertiteling: Engels. Beeldformaat: 16 x 9 / 1:85:1
Speelduur: 108 minuten. Keuring: alle leeftijden

Recente artikelen

Laatste reacties

(Disney)Tom Houben  |  12-07-2004

Blijven ze die oerlelijke duopacks nu uitbrengen...? :D
Lees meer >

Frank  |  12-07-2004

Brengen ze deel 1 nu opnieuw uit met DTS? Had dat meteen gedaan!!! :evil: Het bovenste plaatje werkt trouwens niet!
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina