De geplande DVD releases in januari 2007 van Universal Pictures

Universal Pictures: geplande DVD releases in januari 2007

GUIDO WEIJERS OUDEJAARSCONFERENCE ‘06

In een moordend tempo gaat hij dwars door 2006; van de hak op de tak, fysiek en hilarisch. Zoals we van hem gewend zijn. Eerder verschenen dvd’s van Guido’s succesvolle shows ‘Oxymoron’ en ‘Myosostis’. In december 2007 verschijnt zijn nieuwste programma ‘Xipnao’ op dvd.

Release: 4 januari

Genre: cabaret
Duur: 70
Beeld: 16:9 AW
Audio: Nederlands 5.1 en 2.0
Extra’s:
- Te goed voor TV
- Backstage
- Guido bij Shownieuws
- Fotoshoot


AN AMERICAN HAUNTING

Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een 19e-eeuwse familie die tussen 1818 en 1820 door een kwaadaardige geest gekweld wordt. Tot op heden is dit de enige geregistreerde zaak uit de Amerikaanse geschiedenis, waarbij een geest een dode zou veroorzaakt hebben. Het begint met vreemde geluiden rond de boerderij van de Bells en de mysterieuze verschijning van een wolf, maar escaleert al snel in bruut geweld waarvan met name de jongste dochter het slachtoffer wordt. Ten einde raad, zoeken de Bells de oorzaak bij een bizarre vrouw, die sommigen een heks noemen. Pas in 1998 dook een manuscript op, waarin een plaatselijke leraar het schokkende antwoord op de gruwelijke gebeurtenissen onthulde.

Release: 11 januari

Genre: horror
Met: Donald Sutherland, Sissy Spacek, James D’Arcy, Rachel Hurd-Wood, Matthew Marsh
Regie: Courtney Solomon
Duur: 83
Beeld: nnb - Audio: nnb
Extra’s: Diverse korte docu’s


STANDING STILL

Elise en Michael lijken het perfecte koppel. Ze hebben alles wat hun hartje begeert: een mooi huis, een aankomend huwelijk en een groep trouwe vrienden. Als ze in één weekend allemaal bij elkaar komen om het huwelijk voor te bereiden, loopt echter niet alles zoals gepland. Oude geheimen worden ontdekt, nieuwe relaties bloeien op en de jongens plannen een vrijgezellenfeest om nooit te vergeten...

Release: 11 januari

Genre: komedie
Met: James Van Der Beek, Mena Suvari, Adam Garcia, Amy Adams, James Duval
Regie: Matthew Cole Weiss
Beeld: 16:9
Audio: Engels DD 2.0 en 5.1, DTS 5.1


JOCHEM MYJER - YEEE-HAA!

De pers en het publiek zijn unaniem over deze opvolger van ‘Adéhadé’. Het is een hilarische achtbaan vol stemmetjes, opzwepende muziek, motorisch gestoorde dansjes en natuurlijk Jochems sublieme imitaties van bekende Nederlanders. En dat alles in het onnavolgbare tempo van de met stip snelste komiek van Nederland, Jochem Myjer.

Release: 18 januari

Genre: cabaret
Duur: 77
Beeld: 4:3
Audio: Nederlands 5.1 & 2.0
Extra’s: o.a. Jochem op Curacao, Jochem Off Stage, Jochem & Bert


DE BOEFJES / THE LITTLE RASCALS (1994)

Met deze versie uit 1994 keerden Spanky, Alfalfa, Darla, Stymie, Buckwheat, Porky en hun hond Petey na een lange afwezigheid naar het witte doek terug. Als Our Gang zetten deze sympathieke boefjes vanaf 1921 de buurt op stelten in een reeks komedies uit de studio’s van Hal Roach, bekend van Stan Laurel en Oliver Hardy. Vanaf de jaren vijftig verhuisden de schavuiten naar de kleine buis, waar ze als The Little Rascals “groot” werden. Voor de allerkleinsten is de film ook beschibaar in een Nederlands gesproken versie: De Boefjes.

Release: 18 januari

Genre: family entertainment
Met: Travis Tedford, Bug Hall, Brittany Ashton Holmes, Kevin Jamal Woods (II), Zachary Mabry
Regie: Penelope Spheeris, Matt Earl Beesley
Beeld: 1.85:1 - 16:9 EA
Audio: Engels DD 5.0


HOUSE, M.D. - SEIZOEN 1

House (Hugh Laurie) is een specialist in besmettelijke infectieziekten. Hoewel zijn manier van doen op het botte af asociaal lijkt, is dokter House een non-conformist wiens onconventionele denkpatronen en feilloze instinct veel respect afdwingen. Als briljant diagnosticus gaat House geen uitdaging uit de weg. Bovendien kan hij voor het ontcijferen van medische puzzels en het redden van mensenlevens een beroep doen op een topteam van jonge medische experts dat hij zelf heeft samengesteld.

Release: 18 januari

Genre: tv-serie
Met: Hugh Laurie, Omar Epps, Lisa Edelstein, Robert Sean Leonard, Jennifer Morrison, Jesse Spencer
Regie: diverse
Duur: 22 afl.
Beeld: 16:9
Audio: Engels DD 5.1
Extra’s: Het Concept, Castingsessies, Medische Gevallen, Rondleiding op de Set, House-ismen, Dr House


THE WORLD OF LUC JACQUET

Tussen 1995 en 2002 draaide regisseur Luc Jacquet, bekend van March of the Penguins, verschillende documentaires. De vier docu’s op deze dvd (The Tick And The Bird, Penguin Baywatch, The Leopard Seal’s Share en Springtime For The Weddell Seals) onderstrepen de snelle ontwikkeling van het rastalent van deze cineast. Ze geven een beeld van zijn favoriete plekken en dieren (de poolgebieden en de vogels en roofdieren die daar leven) maar vooral ook van zijn geheim: het vinden van een goed verhaal, waarbij hij zo dicht mogelijk bij de biologie van de dieren blijft en tegelijkertijd de suggestie weet te wekken dat ze mensachtige trekjes hebben.

Release: 18 januari

Genre: documentaire
Regie: Luc Jacquet
Duur: 162
Beeld: 16:9 en 4:3 (Springtime)
Audio: Engels DD 2.0 en 1.0
Extra’s:
- Identification sheets
- Sound Library
- Bio
- Filmography
- Internet Links


JEFF WAYNE’S MUSICAL VERSION OF WAR OF THE WORLDS

De neerslag van de live uitvoering van Jeff Waynes magnum opus uit 1978, dit jaar opgenomen in Wembley Arena. De rock-annex-scifimusical wordt hier op verbluffende wijze tot leven gebracht. Zelfs wijlen Richard Burton verrijst uit de doden maar de show wordt gestolen door een 10 meter hoge Martiaanse robot. Perfect beeld en geluid en tal van interessante extra’s voor een unieke release.

Release: 25 januari

Genre: muziek, sciencefiction
Met: Jeff Wayne, Justin Hayward, Richard Burton
Regie: David Mallet
Duur: 110 (film)
Beeld: 16:9
Audio: Engels DD 5.1 en 2.0, DTS 5.1
Extra’s:
- An Interview with Jeff Wayne
- Bringing Burton Back
- Making a Martian Fighting Machine
- Carrie & the Cannons


WANTED: DEAD OR ALIVE (1958) - SEIZOEN 1 - VOLUME 1

De avonturen van de zwijgzame, goedhartige premiejager Josh Randall kluisterden wereldwijd steeds nieuwe generaties fans aan de buis. Dankzij het unieke charisma van Steve McQueen, die in zijn vertolking een merkwaardige authenticiteit wist te leggen, oversteeg de tv-western met gemak de talloze andere series uit die periode. De reeks werd voor de release van de eerste 12 episodes van seizoen 1 (van 3) eindelijk in zijn originele zwart-witformaat gerestaureerd met tal van extra’s die een nieuw licht werpen op deze cultserie, zijn impact toen en nu, en op de intussen mythische status van Steve McQueen.

Release: 25 januari

Genre: western
Duur: 12 afleveringen van ca. 30 minuten
Beeld: 4:3
Audio: Engels DD 2.
Extra’s: Origins of a Mythical Series - Steve McQueen Biography - Life in the Fast Lane
Episode 1 in kleur - Fotogalerij - Analyse


KLAAS - VAN DER EERDEN SCHAAP

Klaas is zijn hele leven al bezig door iedereen aardig gevonden te worden. Altijd maar voldoen aan de verwachtingen van anderen. Maar is dat eigenljik wat deze muzikale entertainer wil? In deze voorstelling wil Klaas laten zien wat hij wil en probeert hij door zichzelf heen te breken. Zal het hem deze avond lukken om eerlijk te zijn tegen zichzelf? Zal hij zich ooit laten gaan?
“Schaap” is een programma dat gaat over de wolf in Klaas. Hij zet dit thema in een flitsende show met behulp standup, types, improvisaties en muziek op het podium neer!

Release: 25 januari

Genre: cabaret
Duur: 110
Beeld: 4:3
Audio: Nederlands 5.1 & 2.0

Recente artikelen

Laatste reacties

Maarten van Krimpen  |  02-01-2007

Zondagavond die conference van Guido Weijers gezien. Ben veel gewend, maar jezes wat werd ik gek van die vent.
Lees meer >

Bob Hiemstra  |  19-12-2006

Als House MD ook anamorphic is dan schaf ik deze zeker weten aan. De R1 is wel widescreen maar niet anamorphic en de R2UK is fullscreen dus dan lijkt me dit de...
Lees meer >

Jaco  |  19-12-2006

War of the worlds heb ik al binnen: de twee disc versie met tal van documentaires... Dit is zonder meer een van de beste muziek dvd uit mijn collectie!!
Lees meer >

basbrem  |  19-12-2006

ze brengen toch veel meer dvd's in januari uit?
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina