De Zweedse film Simon is vanaf 4 december te koop op DVD en Blu-ray Disc.

Bridge Entertainment

Just Bridge Entertainment presenteert:

SIMON

Gebaseerd op de internationale bestseller van Marianne Fredriksson

Een film van Lisa Ohlin
Met Bill Skarsgård, Helen Sjöholm, Jan Josef Liefers, Stefan Gödicke en Cecilia Nilsson

Vanaf 4 december 2012 verkrijgbaar op DVD & Blu-ray Disc

covers

Het boek Simon van Marianne Fredriksson groeide uit tot een wereldwijde bestseller. In 24 talen zijn maar liefst 4 miljoen exemplaren ervan verkocht, waarvan in Nederland ruim 250.000!

De op deze bestseller gebaseerde Zweedse verfilming is geregisseerd door Lisa Ohlin, en is een coproductie van het Zweedse GotaFilm met partners in Nederland, Denemarken, Noorwegen en Duitsland. Marnie Blok (films als De gelukkige huisvrouw en Lijn 32) schreef het scenario. De hoofdrollen worden vertolkt door de jonge Zweedse acteurs Bill Skarsgård, broer van True Blood’s Alexander Skarsgård, Helen Sjöholm (As It Is In Heaven), Jan Josef Liefers, Stefan Gödicke en Cecilia Nilsson.

De film vertelt het episch verhaal van twee families, hun vriendschap en hun gedeelde lot in Zweden tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. De jonge Simon Larsson, die ondanks de oorlogsdreiging in het niet-bezette Zweden een geborgen jeugd heeft, ontdekt dat hij geadopteerd is en zijn vader een Duitse jood was. Na de oorlog gaat hij op zoek naar zijn achtergrond – een reis die hem tot de kern brengt van wat in het leven waardevol is.

Synopsis
Het meeslepend drama speelt zich af in Zweden en Duitsland, in de periode van 1939 tot 1955. We maken kennis met de kleine Simon, een jongen met donker haar die dol is op lezen. Zijn heerlijk onbezorgde jeugd aan de westkust van Zweden wordt ruw verstoord als de Tweede Wereldoorlog Europa begint te overspoelen. Daar komt nog bij dat de leergierige Simon zich steeds minder thuis voelt in het arbeidersmilieu waarin hij opgroeit, ondanks alle liefde die hij van zijn vader en moeder krijgt. Hij heeft sterk het gevoel dat hij anders is. Tegen de zin van zijn ouders kiest hij voor een school die eigenlijk niet past bij zijn sociale achtergrond: het Lyceum. Daar maakt hij kennis met Isak, zoon van een rijke Joodse boekwinkeleigenaar. Isak is net uit Duitsland gevlucht. De jongens kunnen het goed met elkaar vinden en sluiten al snel een hechte vriendschap. Dan doet Simon een onthutsende ontdekking over zijn eigen verleden...

screenshots

TECHNISCHE GEGEVENS DVD
Speelduur: ± 122 minuten
Taal: Zweeds
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: 16:9
Audio: Dolby Digital 5.1
Consumentenadviesprijs: € 19,95

TECHNISCHE GEGEVENS BLU-RAY DISC
Speelduur: ± 122 minuten
Taal: Zweeds
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: 1080P - 16:9
Audio: Dolby Digital 5.1 + DTS HD
Consumentenadviesprijs: € 19,95

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina