Geluid voor de beste filmbeleving

Geluid voor de beste filmbeleving

Een home cinema-set zorgt ervoor dat je een multifunctioneel geluidssysteem in huis haalt. Iedere filmliefhebber weet dat je niet zonder goed geluid kunt. Een enkele centerspeaker als soundplate of soundbar is voor de perfecte ervaring niet (meer) voldoende. Veel merken besteden daarom aandacht aan de productie en ontwikkeling van audiosystemen. Waar moet je op letten bij het kiezen van een audioset of losse speakers? SoundStore.nl legt het uit.

Ruimte

Allereerst is het van belang dat de set die jij voor ogen hebt bij de ruimte past. Het klinkt misschien logisch, maar toch is het voor consumenten lastig te bepalen wat nou de juiste set voor een bepaalde ruimte is. Dit komt vooral omdat geen enkele kamer hetzelfde is. De akoestiek per kamer verschilt aanzienlijk. Om de juiste cinema-set voor jouw kamer in huis te halen, is het van belang hier rekening mee te houden. Als je dit zelf niet (goed) kunt bepalen, is het handig hulp van professionals in te schakelen.

Geluid voor beste filmbeleving

Aansluitingen

Het is erg belangrijk om duidelijkheid te hebben over de manieren waarop jij de set wilt gaan gebruiken. Aan de hand hiervan is namelijk te bepalen welke aansluitingen van belang zijn om optimaal gebruik van de set te maken. Je wilt er na aanschaf natuurlijk niet ineens achter komen dat hij niet te gebruiken is voor het doel dat jij voor ogen hebt. Er is een groot aantal aansluitingen mogelijk op sets. De belangrijkste hierbij zijn toch wel HDMI, USB, AUX en Jack. Het is belangrijk om vooraf alvast te bepalen welke apparaten je nog meer wilt koppelen, zodat je genoeg aansluitingen hebt.

Extra opties

Niet alleen de aansluitingen van de set zijn belangrijk om rekening mee te houden. Wil je bijvoorbeeld gebruik maken van streaming audio? Dan is het belangrijk om te kijken of de set over wifi en/of bluetooth beschikt, zodat je ook daadwerkelijk kunt streamen. Wil je speakers in andere kamers op de set aansluiten? Kies dan voor een multiroom home cinema set van hetzelfde merk. Wil je ook muziek luisteren? Dan is het verstandig om te kijken of de set de muziekdienst die jij gebruikt ondersteunt.

Vermogen

Een punt waar je nog meer rekening mee moet houden - of eigenlijk niet - is het vermogen van de home cinema set. Veel consumenten vinden dit een belangrijk punt, maar het is lastig om sets op dit punt te vergelijken. Dit komt vooral omdat ieder merk zijn eigen wijze heeft voor het meten van het vermogen. Zo lijkt tussen 100 en 120 Watt een groot verschil te zitten, maar in werkelijkheid zit hier nauwelijks verschil in. Het vermogen is daarom eigenlijk een punt waar je weinig tot geen rekening mee zou moeten houden bij je keuze.

Budget

Last but not least, jouw budget. Aangezien het niet nodig is om de meest geavanceerde set in huis te halen, is het verstandig om vóór je uitgebreide oriëntatie te bepalen hoeveel je aan een set te besteden hebt. Doe je dit niet, dan is de kans redelijk groot dat je een (veel) duurdere set in huis haalt. Door het vaststellen van een budget maak je het voor jezelf ook direct weer iets makkelijker om een keuze te maken, aangezien je veel sets ‘weg filtert’.

dit artikel is gesponsord door SoundStore.nl

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina