Hitachi introduceert high definition home cinema projector


Hitachi introduceert high definition home cinema projector

PJ-TX200 geeft 1 miljard kleuren weer en 7000:1 contrastratio

Brussel, 22 september 2005 – Hitachi Digital Media Group, onderdeel van de elektrotechnische multinational Hitachi, introduceert de PJ-TX200, het nieuwste topmodel 3lcd-projector. Het showmodel dat tijdens de IFA in Berlijn werd gepresenteerd, is verder verbeterd en in productie genomen. De projector heeft een contrastratio van 7000:1 en levert niet meer dan 24db aan geluid.

De PJ-TX200 maakt deel uit van de Cine Master-lijn van Hitachi en werkt met de 3lcd-technologie. Dit levert nauwkeurige kleurechtheid op en voorkomt het regenboogeffect, waarbij bewegende beelden een kleurenspoor achterlaten. De projector maakt verder gebruik van Hitachi’s digitale dual iris, een Super ED lens en 10-bit digitale beeldprocessing voor de beste beeldkwaliteit in home cinema.

“Dankzij de verbeteringen ten opzichte van zijn succesvolle voorganger, de PJ-TX100, hoeft de klant geen keuze te maken tussen beeldkwaliteit en contrast. De PJ-TX200 biedt het beste van allebei en levert de gebruiker een echte home cinema-ervaring”, aldus Nick Rogers, Manager Presentation Products bij Hitachi Digital Media Group.

Specificaties
De projector is eenvoudig in gebruik en makkelijk op te zetten. De X2 optische zoomlens is horizontaal en verticaal te verschuiven om een breedbeeld met perfecte afmetingen te vormen. De projector heeft diverse voorgeprogrammeerde beeldinstellingen: normal, cinema, music, sports en dynamic. Daarnaast kan de gebruiker vier profielen opslaan gebaseerd op eigen voorkeuren. Het geluidsniveau van de projector komt niet boven de 24db.

Om de 720p high definition beelden nauwkeurig weer te geven, maakt de PJ-TX200 gebruik van Hitachi’s Super ED-lenssysteem dat bestaat uit 4 Extra-low Dispersion lenzen in combinatie met asferische lenzen. Volledige 10-bit digitale beeldverwerking zorgt ervoor dat de 1,07 miljard kleuren natuurgetrouw worden geprojecteerd. Het dual iris-systeem en 9-punt gamma control bieden perfecte kleurbalans en aanpassing van de intensiteit van de kleur zwart.

De projector heeft een aansluiting voor vrijwel elke home cinema-set en een HDMI-poort.

Beschikbaarheid
De Cine Master PJ-TX200 is vanaf oktober leverbaar. De adviesprijs bedraagt 1.999 euro

Recente artikelen

Laatste reacties

Albert Kostwinder  |  29-09-2005

Persoonlijk vind ik het geen geld voor een dergelijke projector. En er zijn / komen nog meer interessante projectoren in deze prijsklasse: - Panasonic PT-...
Lees meer >

Hakker  |  29-09-2005

Persoonlijk vind ik het geen geld voor een dergelijke projector. En er zijn / komen nog meer interessante projectoren in deze prijsklasse: - Panasonic PT-...
Lees meer >

arno  |  25-09-2005

.. Oftewel ik kan het beste zo'n ding uit Kinepolis meenemen ;) (inclusief de harddisk;))
Lees meer >

Rob van Hout  |  23-09-2005

Wat is nu beter? een DLP of een LCD projector? Dat kun je het beste voor jezelf uitmaken door beide te bekijken. Even grofweg de verschillen: Bij LCD proj...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina