Homescreen: DVD releases in april 2008

Homescreen april releases

Die Fälscher -
Stefan Ruzowitzky

Salomon Sorowitsch is een meester-vervalser en leidt een luxueus leventje in Berlijn. Tot hij wordt gearresteerd en in een concentratiekamp belandt. Daar krijgt hij een bijzondere opdracht. Sorowitsch moet voor de Duitse onderdrukkers de dollar en het pond vervalsen. Met als doel; de economie van de geallieerden ondermijnen - een bizarre strategie die net voor het einde van het Naziregime bedacht werd in de hoop de horror te overleven. Als hij faalt, staat hem e dood te wachten. Die Fälscher is gebaseerd op het  waargebeurde verhaal over de grootste vervalsingoperatie uit de geschiedenis door de Nazi's in 1936.

Oscar Beste Buitenlandse Film.

Release: 15 april


LA SCONOSCIUTA [THE UNKNOWN]
Giuseppe Tornatore

Dè comeback van Tornatore, de Oscar winnende regisseur van Cinema Paradiso! Een stad in Noord Italië. De Oekraïense immigrante Irina is op zoek naar werk. Ze vraagt hulp aan de portier van een appartementsgebouw in één van de betere wijken van de stad. In ruil voor een deel van haar salaris, zorgt hij ervoor dat ze de trappen mag schoonmaken. Irina raakt bevriend met het kindermeisje van de Adachers, een welgesteld koppel goudsmeden dat woont in het gebouw waar Irina schoonmaakt. Wanneer het kindermeisje in - niet geheel onverdachte - omstandigheden van de trap valt, neemt Irina haar plaats in. Ze blijkt al snel de perfecte huishoudster te zijn en maakt zich onmisbaar als oppas voor Tea, de jonge dochter van de Adachers. Maar Irena heeft een verborgen agenda. De reden waarom ze zich binnenwurmt in het leven van het rijke echtpaar is duister en schokkend. La Sconosciuta was de Italiaanse inzending voor de Oscars.

Awards:
European Film Award Audience Award Best Film
5 David Di Donatello’s; o.a. Beste Film, Beste Regisseur en Beste Actrice

Release: 15 april


TUSSENSTAND
Mijke de Jong

Tussenstand is een onconventionele film over liefde, eenzaamheid en het onvermogen tot communiceren met in de hoofdrollen Elsie de Brauw, Marcel Musters en Stijn Koomen. Als hun 17-jarige zoon zich terugtrekt in een stilzwijgend isolement, proberen twee voormalige geliefden het contact met elkaar en hun zoon te herstellen. Maar de gesprekken tussen de twee worden alleen maar harder en heftiger en lopen stuk op frustraties uit het verleden en het onvermogen naar elkaar te luisteren. Terwijl de ouders zich verliezen in eindeloos verbaal geweld trekt de zoon zich terug in stilte. Tussenstand laat de wereld van het lawaai botsen met de wereld van het zwijgen. En maakt voelbaar hoe er langzamerhand iets verschuift in de relatie tussen de drie familieleden die zich zo nauw verbonden voelen en elkaar toch amper kunnen bereiken.

‘Tussenstand kreeg drie Gouden Kalveren én de prijs van de Nederlandse filmkritiek. Hé-le-maal terecht. Een juweel.’ De Filmkrant
‘Tussenstand is pure Hitchcock’ NRC Handelsblad

Winnaar van 3 Gouden Kalveren!

Release: 15 april


BLINDSIGHT
Lucy Walker

Tegen de adembenemende achtergrond van de Himalaya volgt Blindsight het aangrijpende avontuur van zes Tibetaanse tieners die proberen de Lhakpa Ri, een bergkam van 23.000 voet hoog aan de noordkant van de Mount Everest te beklimmen. Een gevaarlijke reis wordt al snel een schijnbaar onmogelijke uitdaging als je er rekening mee houdt dat de tieners blind zijn. Tibetanen gaan er vanuit dat blinden door demonen worden bezeten, waardoor de kinderen gemeden worden door hun ouders, geminacht door hun dorpen en verworpen door de maatschappij. Gered door Sabriye Tenberken - een blinde opvoedster en avonturier die de eerste school voor blinden in Lhasa oprichtte - nodigen de leerlingen de beroemde blinde bergbeklimmer Erik Weihenmayer uit om hun school te bezoeken, nadat ze de verhalen gehoord hebben over zijn verovering van Mount Everest. Erik trekt naar Lhasa en inspireert er Sabriye en haar studenten Kyila, Sonam Bhumtso, Tashi, Gyenshen, Dachung en Tenzin om hem hen te laten leiden naar een plek hoger dan ze ooit geweest zijn. De reis van 3 weken gaat verder dan ze ooit hebben kunnen voorspellen…

Release: 15 april


HENRI CARTIER-BRESSON THE IMPASSIONED EYE
Heinz Bütler

The Impassioned Eye portretteert een van de beste fotografen ooit; Henri Cartier- Bresson (1908-2004) wordt beschouwd als de grootvader van het fotojournalisme, en was al gedurende zijn leven een legende. Samen met Robert Capa, George Rodger en David Seymour richtte hij in 1947 het wereldberoemde fotopersbureau Magnum op. Fotografie was voor hen hét middel om wereldgebeurtenissen te documenteren en het publiek aan te zetten tot nadenken. De manier waarop Magnums fotografen veel grote politieke gebeurtenissen en momenten in de geschiedenis  wisten vast te leggen is gezichtsbepalend en enorm succesvol gebleken.  Bresson zelf reisde gedurende zijn leven de hele wereld over en was onder andere aanwezig bij de Maoïstische revolutie in China, de bestuursoverdracht in Indonesië aan de lokale bevolking, en hij was de eerste fotograaf die vrij mocht fotograferen in de naoorlogse Sovjet-Unie. Wereldberoemd werd Cartier-Bresson door zijn foto’s vanGandhi op de dag dat deze werd vermoord. The Impassioned Eye is de eerste en enige keer dat Cartier-Bresson een filmmaker toeliet tot zijn privéleven. Wat bewoog hem? Wat raakte hem? Naast de interviewsmet Cartier-Bresson zelf, horen we Isabelle Huppert, Arthur Miller en Magnum fotografen Elliot Erwitt, Josef Koudelka en Fernando Scianna over Cartier-Bressons  werk en leven.

Release: 15 april


Kilómetro 0
Yolanda García Serrano & Juan Luis Iborra

One hot day. Fourteen people. Countless Possibilities.

Op een hete middag in augustus hebben meerdere personen een date op Kilómetro 0, het meetingpoint van het plein Puerta del Sol in hartje Madrid. Maar door te laat komen en persoonsverwisselingen treffen ze allemaal een ander dan ze denken: zo meent de student Pedro er de vriendin vanzijn zus te treffen, maar gaat mee met een prostituee die eigenlijk een afspraak met de accountant Sergio heeft; de eenzame homoseksuele Benjamín ziet de sexy danser Bruno aan voor zijn internetdate; zijn internet-vriendje zelf gaat weer wat drinken met Sergio die zijn afspraak is misgelopen; en Marga, een wat verbitterde 50-jarige vrouw die de gigolo Miguel heeft ingehuurd, is in chock als ze ontdekt dat ze samen een geschiedenis delen. De levens van 14 mensen komen samen op dit plein en veranderen compleet... Een heerlijke Spaanse komedie in de stijl van de film Tapas.

Release: 15 april
*(Nog niet definitieve artwork)


Overig april releases, zie eerder persbericht

Recente artikelen

Laatste reacties

Bettina  |  13-03-2008

Blind sight tussenstand en die falscher vind ik alle drie wel interessant Verder lijkt de film over Henri Cartier Bresson me ook wel wat. Dure dvd maand geloof...
Lees meer >

Quido  |  13-03-2008

Tussenstand en Die Fälscher zullen er t.z.t. wel in gaan komen.
Lees meer >

[NL]Patje_Lasek  |  13-03-2008

Ik ga denk ik voor Die Fälsher.
Lees meer >

naughtydevils  |  13-03-2008

Ik ga ook voor Die Fälscher,
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina