Human Planet - met de stem van Carice van Houten - vanaf 29 maart verkrijgbaar

Dutch Filmworks



Dutch Filmworks presenteert:

 

Carice van Houten leent haar stem aan de Nederlandstalige versie van de complete BBC Earth serie

HUMAN PLANET

DE ONTDEKKING VAN DE PERFECTE SYMBIOSE TUSSEN MENS EN NATUUR.
EEN ADEMBENEMENDE FILMISCHE ERVARING

Carice van Houten, sinds enkele jaren ambassadeur van het Wereld Natuur Fonds, verzorgt de Nederlandstalige versie van Human Planet, na de succesvolle en prijswinnende serie Planet Earth de nieuwe inspirerende en baanbrekende natuurserie van de BBC. De makers van Human Planet reisden naar de verste uithoeken van de wereld om de fascinerende en soms gevaarlijke symbiose tussen mens en natuur in beeld te brengen. Echte mensen in levensbedreigende situaties…
De originele Engelse versie wordt ingesproken door acteur John Hurt.

Vanaf 29 maart verkrijgbaar als 5 Disc DVD Set en 5 Disc Blu-ray Set (8 uur)

covers

De mens heeft zich aan de meest extreme leefomstandigheden weten aan te passen: de ijskoude Noordpool, het broeierige regenwoud, piepkleine eilandjes ver weg in de oceaan en zelfs in de wildernis van de stad. Overal hebben we manieren gevonden om te overleven. Human Planet laat zien hoe mensen in extreme omstandigheden overleven door complexe en wederzijds nuttige verbonden aan te gaan met de natuur om hen heen.
Het team van Human Planet filmde op meer dan tachtig locaties op aarde. De verhalen die zij hebben opgetekend zijn nooit eerder verteld. Door hun gebruik van HD-camera’s en state-of-the-art techniek hebben ze adembenemende opnamen kunnen maken in de lucht, op het land en onderwater. Het resultaat is een filmische ervaring die de kijker meesleept in de wonderen van mens en natuur.

Synopsis per aflevering

AFLEVERING 1: OCEANEN
De mens is niet uitgerust om te overleven in de wereldzeeën, ook al beslaan die meer dan zeventig procent van het aardoppervlak. Toch heeft de oceaan een magische aantrekkingskracht op de mens. Meer dan een derde van de mensheid woont binnen 100 kilometer van de kust. En meer dan een miljard mensen is afhankelijk van de vis die de oceaan voortbrengt. Zie hoe een kleine groep mannen in een piepklein bootje met niets meer dan speren een gigantische walvis proberen te vangen. Of hoe Braziliaanse vissers hulp inroepen van de plaatselijke dolfijnen. In Spanje trotseren kreeftenvangers de donderende Galicische golven. En de Bajau zijn een volk dat zo gehecht zijn aan het leven op zee, dat ze letterlijk landziek worden.

AFLEVERING 2: WOESTIJNEN
Onvruchtbaar, bloedheet en dodelijk: het leven in de woestijn staat voortdurend in het teken van de zoektocht naar water. De vrouwen en kinderen van Tubu navigeren eindeloos door de zandduinen; hun levens zijn afhankelijk van het vinden van de waterbron in die ene oase. De mannen van de Wodaabe brengen prachtige make up aan ter voorbereiding op de betoverende dans die het voortbestaan van hun stam betekent. En in deze aflevering van Human Planet bent u ook getuige van de spectaculaire manier waarop een grote groep mannen met de hand een woestijnmeer binnen 15 minuten leegvist.

AFLEVERING 3: DE NOORDPOOL
60 graden onder nul. De meest meedogenloze leefomgeving op aarde. De Noordpool heeft de mens weinig te bieden. Wie hier wil overleven, zal genoegen moeten nemen met wat de natuur aan voedsel prijsgeeft. Toch weten vier miljoen mensen te overleven in het Noordpoolgebied. Deze aflevering van Human Planet volgt een jaar lang de volkeren die hier al eeuwen verblijven en die hebben geleerd om in dit desolate, onherbergzame gebied dagelijks de dunne lijn tussen leven en dood te bewandelen. Maar hoe zal de klimaatverandering de Noordpool en het menselijk leven daar beïnvloeden?

AFLEVERING 4: JUNGLE
In de regenwouden leven meer diersoorten dan waar dan ook op aarde. Maar voor de mens is dit een van de meest vijandige leefomgevingen op aarde. Om hier te overleven moet de mens kennis krijgen van de vele geheimen van het regenwoud. In de Amazone dopen de Matis hun pijltjes in natuurlijk vergif om ze vervolgens met dodelijke nauwkeurigheid op hun prooi te schieten. 30 meter hoog in de boom, balancerend op één tak, haalt een pygmee honing uit een honingraat, omgeven door een zwerm boze Afrikaanse bijen. In West-Papoea hebben de inheemse volkeren hun hutten zelfs hoog in de bomen gebouwd.

AFLEVERING 5: BERGEN
Van weelderige nevelwouden tot kale, letterlijk adembenemende toppen: hoe hoger je klimt, hoe moeilijker het leven wordt als je op een berg woont. De open plateaus van Mongolië maken het onmogelijk om prooi in de val te lokken. Daarom hebben jagers een ongelofelijk verbond gesmeed met steenarenden. In de bergen van Ethiopië beschermen hele familes hun magere oogst tegen plunderende bavianen. En in een nooit eerder gefilmde ceremonie offeren inwoners van Nepal hun doden aan aasgieren, in een ultiem eerbetoon aan de natuur.

AFLEVERING 6: GRASLANDEN
Graslanden zijn het grote succesverhaal van de mens. Duizenden jaren hebben de mensen op de graslanden gejaagd, dieren gehouden en voedsel verbouwd. Zelfs vandaag nog voeden graslanden een groot deel van de wereldbevolking. Maar het leven op graslanden is geen picknick. In deze aflevering ziet u onder andere hoe mannen op de Afrikaanse steppe vlees uit de bek van een leeuw stelen, hoe wilde merries in Mongolië worden gevangen om gemolken te worden en hoe Masaï-kinderen letterlijk praten met kleine vogeltjes om honingraat te vinden, waarna ze samen de buit delen, in een perfect partnerschap met de natuur.

AFLEVERING 7: RIVIEREN
Rivieren zijn essentieel voor menselijk leven. Ze brengen zoet water landinwaarts, en daarmee vis en ander voedsel. Maar het leven op of nabij een rivier is niet altijd makkelijk. Sterker: rivieren kunnen verraderlijk en gevaarlijk zijn. Ze nemen leven net zo makkelijk als ze het brengen. De razende Mekong is een dodelijk obstakel voor de mensen die er in de buurt wonen. En hoewel in Kenia de rivieren vaak opdrogen, sporen de Samburu met hulp van wilde olifanten de laatste resten drinkwater op. En hoog in de Himalaya riskeren een vader en dochter hun levens door een kilometerslange trektocht te ondernemen op een bevroren rivier… die inmiddels aan het ontdooien is.

AFLEVERING 8: STADSJUNGLES
Ons grootste succesverhaal: de door onszelf gebouwde stenen wildernis waar de mens de baas is en waar de wilde natuur buiten wordt gehouden. Dat laatste is slechts schijn. Steen en beton houden geen ratten en muizen buiten en kunnen ons niet beschermen tegen bloedzuigende insecten die in ons bed kruipen. Evenmin houden ze stelende apen buiten. Steeds meer wilde dieren weten zich een plekje te veroveren in de stadsjungle. Een verrassende ontwikkeling is echter dat de mens inmiddels heeft ontdekt dat we juist in de steden natuur nodig hebben. Sterker: het voortbestaan van de steden op aarde is afhankelijk van de het slagen van de nieuwe harmonie tussen stadsbewoners en natuur.

THE MAKING OF HUMAN PLANET
Ga achter de schermen bij de natuurserie over het meest succesvolle en meest flexibele dier op aarde: de mens. Human Planet onderzoekt hoe de mens manieren heeft gevonden om zich aan te passen aan zo’n beetje elke plek op aarde, van de meest afgelegen eilandjes en kaalste woestijnvlaktes tot de hoogste bergen en drukste steden. Deze making-of volgt de crew naar de verste uithoeken van de wereld en onthult hoe deze indrukwekkende serie tot stand kwam.

covers

Technische gegevens
DVD (Slipcase + 5DVD digipack)
Beeld: 16:9 anamorphic widescreen (1.78:1)
Geluid: Dolby Digital 5.1 & DTS
Taal: Engels & Nederlands
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Documentaire
Speelduur: 400 minuten
Extra: 50 minuten
Consumentenadviesprijs: €49,99

Blu-ray Disc (Slipcase + 5 Disk digipack)
Beeld: 16:9 widescreen [1.78:1] Full HD 1080p
Geluid: Dolby Digital 5.1 & DTS HD
Taal: Engels & Nederlands
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Documentaire
Speelduur: 400 minuten
Extra: 50 minuten
Consumentenadviesprijs: €54,99

Verkrijgbaar vanaf 29 maart


Recente artikelen

Laatste reacties

Jethro  |  02-04-2011

Ja ik vind haar arrogant, totaal niet geschikt is om op niveau te praten (y) Opleiding, Atheneum en studeerde in 2000 af aan de Kleinkunstacademie te Amsterd...
Lees meer >

Coen P.  |  31-03-2011

Het ging erom dat elke post over de dikte van de box of de persoon Carice ging, niet over de serie zelf ;)
Lees meer >

Bettina  |  31-03-2011

Dat de box soms te dik kan zijn en Carice niet past weet ik nu wel ;) He? ikke snap het niet.
Lees meer >

Coen P.  |  31-03-2011

Dank Jordy, ik ga hem wel halen, als het toch niets is kom ik ff naar Oss langs ;)
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina