INSTINCT, het regiedebuut van Halina Reijn, is openingsfilm Nederlands Film Festival

INSTINCT

is de openingsfilm van het Nederlands Film Festival 2019

Instinct Poster

Instinct is de debuutfilm van Halina Reijn, bekend van rollen in Zwartboek, Pak van mijn Hart en De Eetclub. De hoofdrollen worden gespeeld door met Carice van Houten en Marwan Kenzari.  Bijrollen zijn er voor onder meer Marie-Mae van Zuilen, Ariane Schluter, Betty Schuurman, Pieter Embrechts, Tamar van den Dop, Robert de Hoog, Juda Goslinga en Akwasi Owusu Ansah.

Instinct Still

De psychologische thriller over een ervaren psychologe die ondanks haar expertise geobsedeerd raakt door een zedendelinquent, zal in première gaan op het 39e Nederlands Film Festival in Stadsschouwburg Utrecht in aanwezigheid van de hoofdrolspelers Carice van Houten en Marwan Kenzari. Beide acteurs genieten internationale faam en maken hun opwachting op de feestelijke rode loper-première. Topkapi Films produceerde INSTINCT en Halina Reijn en Carice van Houten initieerden en coproduceerden de film met hun bedrijf Man Up.

Carice van Houten (Game of Thrones) speelt in INSTINCT Nicoline, een psychologe in een TBS-kliniek die verstrikt raakt in een machtsspel met haar cliënt Idris. Idris, gespeeld door Marwan Kenzari (Wolf, Aladdin), staat op het punt om voor het eerst op onbegeleid verlof te gaan. Nicoline is sceptisch en probeert zijn verlof te verhinderen, waardoor Idris langzaam transformeert in de manipulatieve man die ze vanaf het begin al in hem zag.

Het Nederlands Film Festival (NFF) start op 27 september en loopt tot en met 5 oktober 2019. Kaarten hiervoor zijn verkrijgbaar via www.filmfestival.nl. Gedurende het festival is INSTINCT ook in het reguliere festivalprogramma van het NFF te zien.

Septemberfilm Logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina