Nieuwe releases op DVD op 18 december via Remain In Light

vanaf 18 december op DVD via Remain In Light

Op 18 december verschijnen een aantal prachtige films op DVD via Remain In Light. Het Iraanse 3 FACES, van Jafar Panahi, het Amerikaanse drugsdrama met o.a. Jim Belushi SOLLERS POINT, de met een sterrencast gevulde BOOK CLUB, de documentaire over Chavela Vargas CHAVELA en het Britse romantische drama ON CHESIL BEACH.

3 FACES

3 Faces DVDEen beroemde Iraanse actrice ontvangt een verontrustende video van een jong meisje dat haar om hulp smeekt om aan haar conservatieve familie te ontsnappen... Niet wetend of ze gemanipuleerd wordt of niet, vraagt ze haar vriend, de regisseur Jafar Panahi, om raad. Samen rijden ze naar het dorp van het meisje in de afgelegen bergen in het noordwesten van Iran, waar de voorouderlijke tradities het lokale leven blijven dicteren.

Regie: Jafar Panahi
Cast: Behnaz Jafari, Jafar Panahi, Marziyeh Rezaei, Maedeh Erteghaei

Genre: Drama
Speelduur: 100 min
Beeld: 1.85:1 anamorf
Geluid: Farsi Dolby Digital 5.1 / 2.0
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Kijkwijzer: 12

 

SOLLERS POINT

Sollers Point DVDEen man die pas uit de gevangenis ontslagen is, wordt heen en weer geslingerd tussen het verlangen op het rechte pad te blijven en de zoete smaak van misdaad. In zijn typische rusteloze documentairestijl schetst Porterfield met zijn vierde film een krachtig portret van een weifelende ziel.

Regie: Matt Porterfield
Cast: McCaul Lombardi, Jim Belushi, Zazie Beetz, Tom Guiry, Marin Ireland, Brieyon Bell-El, Lynn Cohen

Genre: Drama
Speelduur: 101 min
Beeld: 1.85:1 anamorf
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 / 2.0
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Kijkwijzer: 16
Extra's: Interview, Deleted Scenes, Trailer

 

BOOK CLUB

Book Club DVDDiane (Diane Keaton) is pas vrijgezel na een huwelijk van 40 jaar. Vivian (Jane Fonda) geniet van haar leven als eeuwige vrijgezel. Sharon (Candice Bergen) verwerkt nog steeds haar scheiding van jaren geleden. En het huwelijk van Carol (Mary Steenburgen) zit in een sleur. Het leven van de vier hartsvriendinnen zal nooit meer hetzelfde zijn nadat ze Fifty Shades of Grey in hun boekenclub lezen. Door het aanwakkeren van een oude vlam of door nieuwe romances inspireren ze elkaar aan een nieuw hoofdstuk van hun leven te beginnen. Misschien wel het beste hoofdstuk tot nu toe.

Regie: Bill Holderman
Cast: Diane Keaton, Jane Fonda, Candice Bergen, Richard Dreyfuss, Andy Garcia, Alicia Silverstone, Don Johnson.

Genre: Komedie
Speelduur: 104 min
Taal: Engels Dolby Digital 5.1 / DTS 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Kijkwijzer: AL

 

CHAVELA

Chavela DVD“The rough voice of tenderness”, zo werd de Mexicaanse zangeres Chavela Vargas (1919-2012) wel genoemd. Ze was een icoon voor de LHBT gemeenschap en muze van de Spaanse filmmaker Pedro Almodóvar. Chavela kende wereldwijde roem, maar raakte ook jarenlang in de vergetelheid in haar strijd tegen alcoholisme. In 1991 beleefde ze haar glorieuze comeback, waarna ze nog tot 2003 op internationale podia stond. Haar hartverscheurende Mexicaanse rancheras over wanhoop en verdriet raakten het publiek van Carnegie Hall tot l’Olympia. Niet eerder vertoonde interviewbeelden van Chavela Vargas uit 1991 zijn doorspekt met archiefmateriaal, verhalen en mythen van anderen en veel livemuziek. Chavela vertelt het levensverhaal van een door haar ouders niet geaccepteerd meisje uit Costa Rica dat naar Mexico uitwijkt en daar uitgroeit tot een wereldberoemde Grammywinnende ster.
 
De fascinerende documentaire Chavela neemt je mee in het leven van deze taboedoorbrekende persoonlijkheid die veel te veel tequila dronk, het aandurfde om als vrouw in de jaren ’30 broeken te dragen, zowel mannen als vrouwen om haar vinger wond en naar verluid affaires had met Ava Gardner en Frida Kahlo. Een krachtige, vrijgevochten en zinnelijke outsider die geheel haar eigen pad volgde, totdat ze op 93-jarige leeftijd haar laatste adem uitblies.

Regie: Catherine Gund & Daresha Kyi
Cast: Chavela Vargas, Pedro Almodóvar

Genre: Documentaire
Speelduur: 93 min
Beeld: 1.78:1
Taal: Spaans Dolby Digital 2.0 / Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Kijkwijzer: 12
Extra: Trailer

 

ON CHESIL BEACH

On Chesil Beach DVDHet is de zomer van 1962 en Engeland is slechts een jaar verwijderd van grote sociale veranderingen, Beatlemania, de seksuele revolutie en de Swinging Sixties. Op de avond van hun huwelijk dineren Florence en Edward op hun kamer in een bedompt hotel bij Chesil Beach in het Engelse Dorset. Hier blikt het stel terug op hun ontluikende romance, ongemakkelijk over de aanstaande huwelijksnacht. De verzwegen misverstanden en angsten van die avond zullen hun levens voor altijd veranderen.

Geliefd Brits auteur Ian McEwan (Atonement) schreef zelf het scenario voor de verfilming van zijn bestseller roman On Chesil Beach.

Regie: Dominic Cooke
Cast: Saoirse Ronan, Emily Watson, Anne-marie Duff, Billy Howle.

Genre: Drama
Speelduur: 105 min
Taal: Engels Dolby Digital 5.1 / DTS 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Kijkwijzer: 12

Remain In Light logo

 

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina