Nieuwe trend in Home Cinema land?

Of gaat het hier gewoon om een idee van een fabrikant wat niet gevolgd zal gaan worden?
Voor veel Home Theater-fanaten maakt de vorm van de subwoofer niet zo heel veel uit, het gaat meer om de kracht.
Toch zijn er steeds meer mensen die ook hun huiskamer als Home Theater willen gebruiken en dan gaat design ook een rol spelen. 
En dan wil het oog ook wel wat en liever niet een zwarte vierkante doos. REL, al meer dan 20 jaar specialist in subwoofers die net even anders zijn, springt daar op in met de Habitat1.



De Habitat1 is een draadloze subwoofer voor montage aan de muur. 

Dat klinkt als een gruwel voor de die-hard liefhebber maar als we naar de specificaties kijken lijkt het een goed doordachte opzet. In de behuizing van ongeveer 64 x 41 x 12cm zitten maar liefst 2 actieve front-firing 6,5inch woofers die worden bijgestaan door een passieve 10inch rear-firing subwoofer. Dit wordt wordt aangestuurd door een 200watt Klasse D versterker. Met deze set-up zou hij volgens REL tot een indrukwekkende 29Hz kunnen komen. En mocht je bang zijn dat dan de schroeven uit de muur trillen is er ook nog een optionele standaard verkrijgbaar voor deze 14kilo wegende subwoofer.
Maar hij was toch draadloos hoor ik je denken? Ja dat klopt. REL levert een speciale zender mee om de subwoofer aan te sluiten op de high-level aansluiting van de versterker. Dit systeem heet Longbow en stuurt een ongecomprimeerd signaal naar de subwoofer met minimale vertraging. De zender van dit systeem is voorzien van een high-level Neutrik en een LFE aansluiting. Op de achterkant van het systeem is het ook mogelijk om de subwoofer op de conventionele manier aan te sluiten, dus bedraad. Uiteraard zitten ook alle standaard REL bedieningsschakelaars er op. 

Of en wanneer dit in Nederland leverbaar wordt is nog onduidelijk. De huidige prijs in dollars is $1995,- voor de witte lak-uitvoering.

Recente artikelen

Laatste reacties

DVDProfilersFilmgek  |  16-09-2013

Heb het filmpje van Rel gezien...... ja die met dat blondje. Draadloos, m'n reet, de sub zelf moet nog wel op het stopcontact worden aangesloten, tevens dient ...
Lees meer >

Digi-gek  |  21-08-2013

Ik wacht op de subwoofer/gelhaard combinatie!
Lees meer >

Werner  |  20-08-2013

Voor 1995 $ zal ik maar leren leven met een lompe zwarte kubus in mijn huiskamer.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina