Oscarwinnaar Randy Thom keynote speaker Sound Summit

 

 

Tweevoudig Oscarwinnaar Randy Thom keynote speaker
Sound Summit

Amerikaans sounddesigner over belang van geluid bij filmbeleving 

 

De Sound Summit, waarin een dag lang toegepast geluid centraal staat, heeft bekendgemaakt dat Randy Thom op woensdag 6 oktober als keynote speaker zal optreden. De wereldberoemde sounddesigner is winnaar van twee Oscars en bekend van zijn werk voor o.a. Harry Potter, The Revenant en Forrest Gump. De Sound Summit is het nieuwste programmaonderdeel van media-event Dutch Media Week

 

Welk geluid maakt de toverstaf van Harry Potter nadat hij er een betovering mee heeft gedaan en hoe zorg je dat het berengeluid in The Revenant levensecht klinkt? Hoe spannend zouden Star Wars films als Return of the Jedi en The Empire Strikes Back zijn geweest zonder speciale geluidseffecten? Sounddesigner Randy Thom kan het precies vertellen, want hij was verantwoordelijk voor de geluidseffecten van al deze films. Tijdens de Sound Summit, het evenement waar toegepast geluid in al zijn vormen een hele dag lang centraal staat, vertelt hij over het belang van geluid voor de beleving van een film en de rol die sounddesign volgens hem moet krijgen tijdens de filmproductie.

 

Omdat het vanwege corona niet mogelijk is om naar Hilversum te komen, zal Randy Thom via een liveverbinding vanuit Amerika aanwezig zijn. De sounddesigner werkte met onder andere regisseurs als Robert Zemeckis, George Lucas, Tim Burton, Steven Spielberg en Peter Jackson. Hij is verantwoordelijk voor de geluidseffecten van vele blockbusters en werd maar liefst vijftien keer genomineerd voor een Oscar, waarvan hij er twee in ontvangst mocht nemen.

 

 

 

Over Sound Summit

De Sound Summit zet toegepast geluid in de schijnwerpers en is bedoeld voor iedereen die met geluid speelt en werkt, zoals sounddesigners, producenten, filmregisseurs, programmamakers, game developers, reclamemensen en geluidstechnici. De Sound Summit wordt op 6 oktober 2021 georganiseerd door Dutch Media Week, Buma Cultuur, Bureau Audio Zaken, Sonic Picnic, Audiochef, De Vorstin en het Metropole Orkest en vindt plaats op woensdag 6 oktober als onderdeel van Dutch Media Week. 

www.soundsummit.nl 

 

Over Dutch Media Week

Dutch Media Week promoot, stimuleert en viert media. Van 30 september tot en met 10 oktober 2021 laat het festival de bezoeker ervaren hoe belangrijk media zijn in ons dagelijks leven. Van innovatie en creatie tot bijzondere verhalen en talentontwikkeling. Het festival wordt georganiseerd door Beeld en Geluid, in nauwe samenwerking met de gemeente Hilversum en LIVE Hilversum, Stadsfonds Hilversum en een groot aantal partners uit de media-industrie.

www.dutchmediaweek.nl

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina