Remain In Light DVD & BLU-RAY augustus releases

REMAIN IN LIGHT DVD, BLU-RAY AUGUSTUS RELEASES

Naar goede gewoonte even eerst het uitstelnieuws.

Rose is een week opgeschoven naar 12 juli en The SonTchaikovski's WifeBeautiful DisasterWhat's Love Got To Do With It verschuiven naar 26 juli.
De UHD releases van Devotion en Everything Everywhere All At Once zullen verschuiven naar 5 augustus.

In augustus komen we dan vervolgens met een aantal magistrale arthouse releases, eigenlijk stuk voor stuk niet te missen. Starten doen we met het debuut War Pony om vervolgens verder te gaan met de bijzondere documentaire Iraq's Invisible Beauty, het intieme magistraal mooie Love Life, de filmcollectie van Kieslowski, het ontroerende en vaak bekroonde Un Petit Frère, om vervolgens de maand te eindigen met het sublieme Pacifiction.

Naast deze schat aan arthouse, verschijnen er deze maand ook twee grotere kleppers uit de Hollywood studio's en dit zijn het wel heel bijzondere Beau Is Afraid met Joaquin Phoenix en het uitstekende drama A Good Person met Morgan Freeman in de hoofdrollen. 

WAR PONY
DVD RELEASE: 08 AUGUSTUS

In het Pine Ridge Reservaat in de staat South Dakota wonen Matho en Bill, twee Oglala Lakota jongens. Bill is een 23-jarige jonge man en vader van twee kinderen bij twee verschillende vrouwen. Ondernemend als hij is, ziet Bill overal een kans om aan geld te komen, bijvoorbeeld met het fokken van poedels. Tijdens een van zijn betaalde klusjes ontmoet hij Tim, een rijke kalkoenhouder die een ranch heeft net buiten het reservaat en Bill een baantje aanbiedt. Ondertussen kan de 12-jarige Matho niet wachten om volwassen te worden en wil hij vooral gezien worden door zijn vader, die drugsdealer is. Diefstal, drugsdealen met zijn vader’s voorraad, Matho en zijn vrienden werken zich steeds in de nesten. Hoewel Matho en Bill elkaar niet kennen, kruisen ze elkaars pad en blijken ze veel met elkaar gemeen te hebben.

Regie: Gina Gammell, Riley Keough
Cast:  Aschley Shelton, Jesse Schmockel, Sprague Hollander
Pers:
★★★★ “Een indrukwekkend regiedebuut, ook omdat Keough en Gammell het aandurfden het verhaal rustig te laten uitwaaieren.” - De Volkskrant
★★★★ “WAR PONY is het stevige debuut van twee vrouwen die over goed gevoel voor acteursregie en observeren beschikken.” - Trouw
★★★★ “Oprecht en authentiek. Complimenten ook voor de indrukwekkende cast, waarvan het merendeel nog niet eerder acteerde.” - VPRO Gids
USP's: Uitstekend beoordeelde indie.

BEKIJK DE TRAILER
IRAQ'S INVISIBLE BEAUTY
DVD RELEASE: 08 AUGUSTUS

Latif al Ani, geboren in 1932 in Baghdad, staat bekend als de 'vader van de Iraakse fotografie'. Hij fotografeert zijn vaderland gedurende 30 jaar, lang voor oorlogen zijn land zullen verscheuren. Zijn foto’s, genomen tijdens de hoogdagen van Irak, tonen een land dat we nog maar zelden gezien hebben. Wanneer Saddam aan de macht komt, moet Al Ani vluchten en stopt hij met fotograferen. In 2015 komt zijn werk terug onder de aandacht nadat hij een prestigieuze prijs wint en een boek uitbrengt. Wanneer hij op 86-jarige leeftijd de Belgisch-Koerdische filmregisseur Sahim Omar Kalifa ontmoet, doorkruisen ze samen zijn verwoeste vaderland, op zoek naar de plekken die hij destijds in beeld bracht. Tijdens deze laatste reis toont hij zijn foto’s aan de Irakezen, die niet kunnen geloven dat het Irak op de foto’s echt heeft bestaan.

Regie: Sahim Omar Kalifa & Jurgen Buedts
Cast: Latif Al Ani, Sahim Omar Kalifa
Pers: 
★★★ "‘Iraq’s Invisible Beauty’ doet een verloren paradijs herrijzen" - De Morgen
★★★ 1/2 "In de ontroerende documentaire ‘Iraq’s Invisible Beauty’ zijn we getuige van een postapocalyptische afdaling in de recente ultragewelddadige Iraakse geschiedenis." - HUMO
USP's:
Bijzonder document over Iraq en zijn geschiedenis.

BEKIJK DE TRAILER
BEAU IS AFRAID
DVD  & BD RELEASE: 15 AUGUSTUS

Na de plotselinge dood van zijn moeder moet de zachtaardige maar paranoïde Beau zijn grootste angsten onder ogen komen wanneer hij aan een epische, Kafkaëske tocht begint om de begrafenis bij te kunnen wonen.

Naast Oscarwinnaar Joaquin Phoenix (Joker, C’mon C’mon) vertolken ook Amy Ryan, Nathan Lane, Patti LuPone en Parker Posey rollen in deze surreële en gedurfde film van regisseur Ari Aster (Hereditary, Midsommar).

Regie: Ari Aster
Cast: Joaquin Phoenix, Patti LuPone, Amy Ryan, Nathan Lane, Kylie Rogers
Pers:
★★★★ "Het jaar is amper halverwege, maar Beau is afraid is nu al de meest krankzinnige film van 2023." - AD
★★★★★ "Inktzwarte komedie ‘Beau is Afraid’ is een waanzinnige angsttrip." - Trouw
★★★★ "Zijn meest ambitieuze en beste film tot nog toe." - HUMO
USP's: Van de regisseur van Midsommar & Hereditary, met Joaquin Phoenix in de hoofdrol en uitstekende beoordelingen.

BEKIJK DE TRAILER
LOVE LIFE
DVD RELEASE: 22 AUGUSTUS

Taeko en haar man Jiro leiden een rustig leven met haar jonge zoon Keita, wanneer een tragisch ongeluk de lang verloren gewaande vader van de jongen, Park, terugbrengt in haar leven. Om de pijn en schuldgevoelens te verwerken, stort Taeko zich op het helpen van deze dove en dakloze man.

Regie: Kôji Fukada
Cast:  Fumino Kimura, Kento Nagayama, Atom Sunada
Pers:
★★★ "Een subtiele Japanse film over een gebroken gezin" - De Standaard
★★★★ "Er sluimert van alles onder het zonnige oppervlak van het Japanse 'Love Life'" - De Vollkskrant
★★★★ "‘Love Life’ is een klein psychologisch drama over omgaan met grote emoties." - Trouw
★★★★ "Weer een fraai familie/melodrama uit Japan van regisseur Fukada, die in eigen land gezien wordt als de opvolger van grootmeester Yasujirô Ozu" - VPRO Gids
USP's: Unaniem uitstekend beoordeeld Japans drama van Kôji Fukada.

BEKIJK DE TRAILER
KIESLOWSKI'S TROIS COULEURS TRILOGIE + DOUBLE VIE DE VERONIQUE BOX SET
DVD & BD RELEASE: 29 AUGUSTUS

De moderne meesterwerken van de Poolse regisseur Krzysztof Kieślowski verschijnen in een nieuwe 4K transfer vanaf het originele gerestaureerde negatief. Deze Blu-ray boxset bevat de 4 films Trois Couleurs Bleu, Blanc, Rouge en La Double Vie De Veronique. Op DVD zijn de 4 films los verkrijgbaar.

Regie: Krzysztof Kieslowski
Cast:  Juliette Binoche, Vincent Lindon, Zbigniew Zamachowski, Julie Delpy, Irène Jacob, Jean-Louis Trintignant
USP's:
Een van de grootste klassiekers-trilogieen uit de Europese cinema verzameld in een box set en gemastered van een nieuwe 4K transfer, samen gebundeld met Double Vie De Veronique.

UN PETIT FRÈRE
DVD RELEASE: 29 AUGUSTUS

Eind jaren tachtig verhuist de alleenstaande moeder Rose met haar twee jonge zonen van Ivoorkust naar de Parijse buitenwijken. Ze krijgt onderdak bij haar familie, die haar onder druk zet om te trouwen met een gezamenlijke kennis. Maar de energieke, onafhankelijke Rose kiest liever haar eigen pad. Haar zonen Jean en Ernest zijn het belangrijkst in haar leven. Ze spoort hen aan het beste uit henzelf te halen. Maar toch verdwijnt ze regelmatig uit hun leven. Léonor Serraille’s vervolg op haar film Jeune Femme, die in 2017 in Cannes de Caméra d’Or won voor Beste Debuut, is een intieme en ontroerende familiekroniek die een periode van dertig jaar omspant. Een verhaal dat in drie hoofdstukken verteld wordt vanuit een wisselend perspectief; eerst de blik van moeder Rose, daarna die van zoon Jean en uiteindelijk die van Ernest – de 'petit frère' uit de titel. Zijn herinneringen aan de vele obstakels waarmee hij, zijn broer en hun moeder te maken kregen toen ze in Parijs een nieuw leven probeerden op te bouwen, maken de film tot een hartverscheurend portret. 

Regie: Léonor Serraille
Cast: Annbelle Legronne, Stéphane Bak, Ahmed Sylla, Jean-Christophe Folly.
Pers:
★★★★ - De Volkskrant
★★★★ “Dit is een film die niet vertelt, maar doet ervaren.” - NRC
★★★★ “Heel subtiel legt Serraille de problemen bloot tussen de moeder die als volwassene in Frankrijk arriveert en haar zonen die er opgroeien.” Trouw
★★★★ - Nederlands Dagblad
★★★★ “De krachtig spelende acteurs weten onder de bezielde begeleiding van regisseuse Seraille de kijker een aantal keer in het hart te treffen.” Cinemagazine
USP's:
XXX

BEKIJK DE TRAILER
PACIFICTION
DVD & BD RELEASE: 29 AUGUSTUS

De film volgt het wedervaren van de Franse bureaucraat De Roller op een Frans-Polynesisch eiland. De man lult zich charmant door elk gesprek. Of hij nu locals paait of een schrijver ophemelt, De Roller profileert zich als een politicus pur sang die elk babbeltje als een krachtmeting of performance opvat. Overdag flirt hij in het plaatselijke hotel met receptionist Shannah, 's nachts frequenteert hij een danscafé met zijn handlangers. De eilandbewoners respecteren hem en zijn leven oogt zorgeloos. Maar de mysterieuze aanwezigheid van een troep mariniers en de halsstarrige houding van een inheemse activist brengen daar verandering in. En houdt er zich voor de kust een onderzeeër verborgen?
 
Regie: Albert Serra
Cast: Benoît Magimel, Pahao Mahagafanau, Montse Triola, Sergi López
Pers:
★★★★★  "Het unieke, bezwerende 'Pacifiction' betovert met de ene fraaie, krankzinnige scène na de andere." - De Volkskrant
★★★★ "‘Pacifiction’ van Albert Serra: Paradijselijke afdaling in de waanzin" - Het Nieuwsblad
★★★★ ‘Pacifiction’ zit vol subtiele observaties over vergane glorie en macht op een exotisch eiland - Trouw
★★★★ "Het is bovenal een beeldschone en bevreemdende film, een meanderende trip van bijna drie uur." - De Morgen
USP's:
Brilliante cinema met uitzonderlijke hoge beoordelingen, 5 sterrenfilm.

BEKIJK DE TRAILER
A GOOD PERSON
DVD & BD RELEASE: 29 AUGUSTUS

Na betrokken te zijn bij een fataal ongeluk, valt het leven van Allison (Florence Pugh) uit elkaar. Wanneer haar dieptepunt bereikt lijkt te zijn, is het de onwaarschijnlijke band met haar schoonvader (Morgan Freeman) die haar de waarde van het leven weer doet inzien. ‘A Good Person’ is een verhaal over acceptatie, vergiffenis en de schoonheid van het leven.

Regie: Zach Braff
Cast: Florence Pugh, Morgan Freeman, Molly Shannon, Celest O'Connor
USP's:
Morgan Freeman, emotioneel drama met uitstekende beoordelingen door publiek (Moviemeter 3,3 / IMDB 7.0 / Rottentomatoes 96% Fresh)

BEKIJK DE TRAILER

Recente artikelen

Laatste reacties

Jeffrey  |  27-10-2023

het heeft moeten duren, maar ik heb Devotion uhd binnen :lol:
Lees meer >

Jeffrey  |  05-10-2023

ze blijven ambitieus bij Remain in Light / The Searchers Devotion uhd kan maar niet gereleased worden, maar ze maken wel bekend dat Retribution met Liam Neeson...
Lees meer >

Werner  |  03-10-2023

Wil ik best geloven. Zonder screenshots was het moeilijker te beoordelen, nu is het heel duidelijk (y) Al een geluk dat ik de Artificial Eye-versie hier ook no...
Lees meer >

kurtg  |  03-10-2023

Wil ik best geloven. Zonder screenshots was het moeilijker te beoordelen, nu is het heel duidelijk (y)
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina