Sprookjesboom de Film

Bridge Entertainment







De Gouden Film van de Efteling nu op DVD 

Sprookjesboom de Film

 

Vanaf 22 juni 2012 verkrijgbaar op DVD


Met ruim 200.000 bezoekers groeide Sprookjesboom de Film in de bioscoop uit tot een echte hit. De eerste filmproductie van de Efteling werd dan ook binnen 2 weken terecht bekroond met de Gouden Film (100.000 bezoekers in Nederland). Bioscoopbezoekers zeiden ook dat het een perfecte eerste bioscoopervaring was voor de allerkleinsten.

Veel bekenden uit het Sprookjesbos van de Efteling met de Sprookjesboom als stralend middelpunt, zoals Roodkapje, Wolf, Assepoester, Reus en Klein Duimpje, schitteren in de film. Maar ook nieuwe karakters worden geïntroduceerd zoals Kabouter Kluns (een ijskabouter), IJsdraak en IJsfakir.  De stemmen van deze laatsten werden ingesproken door respectievelijk Armin van Buuren en Ali B.

Naar een scenario van Jimmy Simons, Dirk Nielandt en Tingue Dongelmans deed Hans Walther de regie. Eerder waren avonturen rondom de Sprookjesboom al te zien op televisie en in een musical. Voor deze 73 minuten durende animatiefilm van Nederlandse bodem werd gebruik gemaakt van de motion capture technologie.

Vanaf 22 juni is Sprookjesboom de Film verkrijgbaar op DVD. 
Distributie: Just Bridge Entertainment. Publiciteit: MvSP

Synopsis
Roodkapje, Wolf, Assepoester, Reus en Klein Duimpje komen in Sprookjesboom de Film terecht in het onbekende Winterland. 
De Sprookjesbosbewoners willen heel graag terug naar huis, maar dan moeten ze eerst vijf kristallen vinden. Tijdens de zoektocht naar de kristallen probeert Heks daar een stokje voor te steken, zodat zij de baas wordt in het Sprookjesbos. 
Ook ontmoeten de sprookjesvrienden de winterlandbewoners ijskabouter Kluns, IJsdraak en IJsfakir. Gaat het de Sprookjesbosbewoners lukken om weer terug te komen in het Sprookjesbos?

De stemmen
Sprookjesboom: Hero Muller
Roodkapje: Roos van Waerden
Wolf: Rinie van den Elzen
Heks: Bianca van der Heijden
Assepoester: Lieke Pijnappels
Draak: Rinie van den Elzen
Klein Duimpje: Marike Folles
Reus: Frank Focketeyn
Langnek: Fred Meijer
Fakir: Fred Meijer
Geitje Benjamin: Xavier Werner
Kabouters: Reinder van der Naalt / Rinie van den Elzen
Specht: Fred Meijer
Eekhoorn: Hildegard van Nijlen
Konijn: Reinder van der Naalt
Kabouter Kluns: Armin van Buuren
IJsfakir: Ali B.
IJsdraak: Armin van Buuren

Enkele bewoners van het Sprookjesbos

Sprookjesboom 
woont midden in het Sprookjesbos. Hij vertelt het liefst verhalen en is altijd goed gehumeurd. Hij kent iedereen en geeft graag goede raad. Zijn lievelingsplek in het Sprookjesbos? De plek waar hij staat.

Roodkapje vindt het heerlijk om door het bos te huppelen en bloemen te plukken. Ook vindt ze het fijn om koekjes naar haar grootmoeder te brengen en te zingen. Ze is bang voor Wolf en Heks omdat die altijd gemene plannetjes hebben. Klein Duimpje is haar beste vriendje. 

Wolf, die zichzelf heel slim en intelligent vindt, zit altijd achter Roodkapje aan, hij vindt haar een lekker hapje. Hij is echt voor niemand bang, nou misschien alleen een beetje voor Heks. Hij heeft een hekel aan het eten van wortels en groenten. Zijn favoriete Sprookjesbosbewoner? Roodkapje natuurlijk, en zijn lievelingsplek is het bospad waar Roodkapje bloemetjes zoekt.

Assepoester vindt het heerlijk om in haar kasteel te dansen en eens lekker te poetsen. Ze heeft echt een hekel aan onrecht en prinsessengedrag. Haar favoriet in het Sprookjesbos is haar prins, al is hij er nooit. Haar lievelingsplek in het Sprookjesbos is in de natuur tussen de dieren.

Klein Duimpje vindt het heerlijk om met Roodkapje te spelen, hij is stiekem een beetje verliefd op haar. Hij vindt het vervelend dat hij zo klein is, maar hij kan heel goed met zijn Zeven Mijls laarzen rennen. Alleen die laarzen waren ooit van Reus en daarom zit hij steeds achter Klein Duimpje aan.

Reus is niet zo slim, maar doordat hij zo groot is, hebben de meesten in het Sprookjesbos wel ontzag voor hem, Maar ze proberen ook misbruik van hem te maken. En daarom gebeurt hem vaak iets en dan zegt hij altijd: ‘Waarom overkomt mij dat nu weer?’ 

Heks woont in een snoephuisje en brouwt het liefste de hele dag toverdrankjes. Zij is een echte slechterik en is voor niemand bang. Ze heeft een hekel aan vrolijkheid en daarom aan kinderen. Die wil ze lokken met haar snoep en dan opsluiten en opeten...

Fakir woont in een groot paleis en houdt ervan om op zijn tapijt te vliegen en zijn bloemen te verzorgen. Voor hulp bij alle rampen, hoef je slechts drie keer te stampen. En dan  verschijnt Fakir om te helpen. Hij is ook een beetje mysterieus want doordat hij in rijm praat, is hij niet altijd te volgen….

Technische gegevens DVD 
Speelduur: ± 70
 minuten – Taal: Nederlands – Beeldformaat: 16:9  
Regio Code: 
2 (PAL) – Audio: Dolby Digital 5.1 Surround 
Kijkwijzer: AL – Verpakking: 1 DVD Amaray met Sprookjesverpakking, inclusief een minikleurboekje - Consumentenadviesprijs: € 14,99



www.justbridge.nl 

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina