Taiwan legt eigen HD-DVD formaat voor

De Opto-Electronics & Systems Laboratories (OES) (die gesponsord wordt door de Taiwanese overheid) presenteerde op 8 maart 2004 het ontwerp van een zelf-ontwikkelde HD-DVD die met rood licht werkt.

De aankondiging werd gisteren op de persconferentie bekend gemaakt door de adjunct directeur Der-ray. Het DVD Forum heeft de laatste maand een Technische coordinatie groep (TCG) gevormd om de FVD te bestuderen. Verder zal op zijn vroegst volgende maand een discussie beginnen of FVD wordt opgenomen in de nieuwe standaarden.
Ondanks de verbeteringen in video/audio compressie/decompressie technologie heeft de in China ontwikkelde EVD (enhanced versatile disc) formaat bijna dezelfde fysieke eigenschappen als DVD. FVD daarentegen heeft ten opzichte van DVD beter ontwikkelde fysieke eigenschappen. Daarmee vergeleken heeft FVD slechts een derde van de opslag nodig voor MPEG2 voor dezelfde audio kwaliteit.

FVD ondersteunt resoluties tot 1280 x 720 pixels, hetzelfde formaat als HDTV. De FVD disk heeft een opslagcapaciteit van 5,4GB-6GB, hetgeen meer is dan de 4,6Gb van een normale DVD.

OES is van plan het FVD formaat op 5 april te introduceren. Om internationale acceptatie te krijgen voor FVD, heeft OES Chinese fabrikanten benaderd om het FVD-formaat te integreren.

Klik hier voor het volledige bericht van Digitimes.

Dit bericht is vertaald en bewerkt door phantom090371

Recente artikelen

Laatste reacties

robvanknegsel  |  09-03-2004

Je durft toch helemaal niks meer te kopen als al die technologien zó snel gaan en elkaar om de haverklap overtreffen!
Lees meer >

Richard B.  |  09-03-2004

Ter vergelijking: - op een FVD past 5,4 - 6 Gb - op een BD (Blu-ray) past 27 - 54 Gb (single layer - dual layer) - op een AOD (HD-DVD) past 20 - 32 Gb (sl ...
Lees meer >

Surya  |  09-03-2004

Ben toch geen voorstander van NOG een formaat hoor. Ik vind de resolutie trouwens vrij laag voor HD.
Lees meer >

Richard B.  |  09-03-2004

De zin van deze standaard is me niet helemaal duidelijk: AOD en BD zijn veel capabeler. Vermoedelijk is dit een standaard die vooral bedoeld is voor de lokale m...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina