Twee prachtige natuurdocumentaires vanaf 26 maart op DVD via TDM.

Sir David Attenborough presenteert:

De Fascinerende Wereld van Planten (Engelse titel: Kingdom of Plants) en Galapagos zijn twee oogstrelende documentaire reeksen die TDM Entertainment op 26 maart uitbrengt in een 3 DVD-box. Maar liefst 205 minuten per DVD-box aan geweldige beelden, opgenomen met de allernieuwste cameratechnieken, boeiend commentaar en interessante weetjes. De presentator van zowel  De Fascinerende Wereld van Planten (Engelse titel: Kingdom of Plants) als Galapagos is niemand minder dan de legendarische Sir David Attenborough.

Vanaf 26 maart op DVD.

DE FASCINERENDE WERELD VAN PLANTEN

Fascinerende wereld van planten DVDOm De Fascinerende Wereld van Planten op te nemen werd gebruik gemaakt van een aantal extreem geavanceerde cameratechnieken. Er werd live gefilmd, met ‘time-lapse’ (waardoor je in een aantal seconden of minuten kunt volgen hoe iets gedurende weken of maanden evolueert), met hoge snelheid, in infrarood en met zowel micro- als macrofotografie. Elke DVD bestrijkt een ander thema: Life in the Wet Zone (DVD 1), Solving the Secrets (DVD 2) en Survival (DVD 3). De Fascinerende Wereld van Planten is een absolute must voor elke natuurliefhebber.

De Koninlijke Botanische Tuinen van Kew
Voor de opnames van De Fascinerende Wereld van Planten werd een jaar lang uitgeweken naar de ‘Royal Botanic Gardens of Kew’, een van de belangrijkste instituten voor het onderzoek van planten ter wereld. De 750 personeelsleden en de samenwerking met meer dan 80 landen zorgen ervoor dat er op verschillende gebieden gewerkt kan worden. Zo wordt er niet enkel aan research gedaan, maar vormen de Royal Botanic Gardens ook een toonaangevend leercentrum. Wetenschappers kunnen er bovendien zaadjes achterlaten en er wordt geëxperimenteerd met allerlei groeimethoden.

Samen met de ‘Harvard University Herbaria’ en het ‘Australian National Herbarium’ lanceerde Kew in 1999 de IPNI-database, of terwijl de ‘Plant List’ die in samenwerking met de ‘Missouri Botanical Garden’ werd opgesteld en informatie bevat rond welke plantennamen momenteel worden geaccepteerd. Met meer dan 1.040.426 wetenschappelijke plantennamen, 298.900 aanvaarde soortnamen, 620 plantenfamilies en 16.167 genera doet geen enkele lijst beter. Logisch, dus, dat Attenborough naar hier uitweek voor zijn documentaire.

Bekijk de trailer:

 

GALAPAGOS

In Galapagos keert Attenborough voor de vierde keer in zijn carrière terug naar het vulkanische archipel, waar niemand minder dan Charles Darwin zijn evolutietheorie bedacht. Het was meteen goed voor een primeur, want tijdens het filmen ontdekte Attenborough een nieuwe diersoort: een intrigerende roze iguana, die voor het eerst te zien is in deze documentaire reeks!

De Galápagoseilanden
Galapagos DVDAls je weet dat ‘galápagos’ eigenlijk de Spaanse naam is voor ‘schildpad’, weet je wellicht meteen welke dieren je zeker op de gelijknamige eilanden zult terugvinden. De Galápagoseilanden, die maar liefst 4 miljoen jaar geleden voor het eerst boven het water uit kwamen, bevinden zich op een unieke plek, aan beide zijden van de evenaar en op het kruispunt van twee met elkaar wedijverende winden. Samen met de omringende wateren vormen ze een van de provincies van Ecuador. Bovendien doubleren ze als nationaal park en waterreservaat. Het eerste menselijke bezoek (door de Panamese bisschop Fray Tomás de Berlanga) dateert al van 1535, maar het was Charles Darwin die deze intrigerende eilanden definitief de geschiedenis in schreef door er de endemische diersoorten (levende organismen die uitsluitend in een beperkt gebied voorkomen) te beschrijven en zijn studies later te gebruiken als basis voor de ontwikkeling van de evolutietheorie die hij met Herbert Spencer gemeen had.

Bekijk de trailer:

Sir David Attenborough
Sir David Attenborough is een autoriteit op het gebied van natuurdocumentaires. Verder heeft Sir David Attenborough zich onder andere ingezet voor tal van goede doelen, waaronder het WWF, BirdLife International, de World Land Trust, de ‘Blood Pressure Association’, ‘Friends of Richmond Park’, allerlei dierenrechteninitiatieven en ‘BSES Expeditions’, dat jongeren helpt om reizen naar allerlei verre wildernisbestemmingen te maken. Hij bezit 31 eretitels aan Britse universiteiten – meer dan wie dan ook. Al even indrukwekkend is dat verschillende soorten flora én fauna naar hem vernoemd zijn: de Blakea attenboroughi (een boom uit Ecuador), de Ctenocheloides attenboroughi (een garnaal uit Madagascar), de Nepenthes attenboroughii (een van de grootste vleesetende planten ter wereld), de Prethopalpus attenboroughi (een 1 mm lange spin), de Electrotettix attenboroughi (een uitgestorven sprinkhaan), en de  Zaglossus attenboroughi (een miereneter).

Technische specificaties De Fascinerende Wereld van Planten:
Beeld en geluid 16:9 / Dolby Digital 5.1
Nederlands ondertiteld
Extra bonusfeatures Behind the scenes
Lengte: 205 minuten
Consumentenadviesprijs: €29,99 

Technische specificaties Galapagos:
Beeld en geluid 16:9 / Dolby Digital 5.1
Nederlands ondertiteld
Extra bonusfeatures Behind the scenes
Lengte: 205 minuten
Consumentenadviesprijs: €29,99 

Releasedatum: 26 maart

TDM Entertainment

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina