Veel films van het filmfestival van Cannes in de Nederlandse bioscopen te zien

Veel films van het filmfestival van Cannes in de Nederlandse bioscopen te zien

Afgelopen weekend eindigde de 71ste editie van het filmfestival van Cannes met de uitreiking van de Gouden Palm aan de Japanse film MANBIKI KAZOKU (SHOPLIFTERS) van Hirokazu Kore-eda. Naast deze Japanse film waren er nog veel meer winnaars in diverse categoriën. Een flink aantal van deze films zullen ook in de Nederlandse bioscopen te zien zijn. Een aantal distributeurs maakten vandaag hun aankopen bekend.

Dutch Filmworks heeft het vervolg op THE HITMAN'S BODYGUARD binnengehaald: THE HITMAN'S WIFE'S BODYGUARD. Spektakel komt in de vorm van de oorlogsfilm MIDWAY van Roland Emmerich en AFTERBURN, waarin Gerard Butler moet voorkomen dat een nucleaire bom in verkeerde handen valt. Daarnaast is het veelbelovende ARCTIC aangekocht, volgens ingewijden een van de beste films van het afgelopen festival. Deze IJslandse film is een survival-drama waarin Mad Mikkelsen als enige een vliegtuigcrash overleefd.

Tot slot haalde Dutch Filmworks nog de romantische honden-komedie DOG DAYS, de horrofilm HELL FEST, de moderne oorlogsfilm THE OUTPOST en THE BAYOU, waarin Gary Oldman en Dylan O'Brien twee huurmoordenaars spelen die proberen een meisje uit handen te houden van sekshandelaren.

Hitman's Wife Bodyguard still
The Hitman's Wife Bodyguard

Filmdistributeur Imagine Films heeft drie films aangekocht: BURNING van de Zuid-Koreaan Lee Chang-Dong, LETO van de Rus Kirill Serebrennikov en WOMAN AT WAR van de IJslander Benedikt Erlingsson.

BURNING is de winnaar van de FIPRESCI Award, waarin een oude bekende van een parttime bezorger om een gunst vraagt tijdens haar vakantie en die terugkomt met een mysterieuze jongen met een duistere hobby. In LETO ziet we de underground rockscene van Leningrad in de beginjaren '80. WOMAN AT WAR is de winnaar van de SACD award en gaat over de onafhankelijke vijftigjarige Halla, die een missie voert tegen de IJslandse aluminiumindustrie.

Burning still
Burning van Lee Chang-Dong

Distributeur Cherry Pickers kocht de films ASH IS PUREST WHITE en CARMEN & LOLA aan in Cannes. ASH IS PUREST WHITE is een Chinees misdaaddramavan Jia Zhangke. Qiao wordt veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf nadat ze de lokale bendebaas, die in een hinderlaag was gelopen, met geweld heeft gered. Het LGTB-dramaCARMEN & LOLA van Arantxa Echevarria is een Spaanse film over een zigeunergemeenschap in een buitenwijk van Madrid, waarin Carmen leeft volgens de tradionele normen van de zigeuners, totdat ze Lola ontmoet, die van meisjes houdt.

Ash is the Purest White
Ash is the Purest White van Jia Zhangke

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina