via Contact Film verschijnen The High Sun en La Mort de Louis XIV op 21 mei op DVD

Vanaf 21 mei op DVD van Contact Film

Op 21 mei verschijnen twee titels op DVD van Contact Film via Remain In Light-distributie. Als eerste de Kroatische film The High Sun. Drie keer "Romeo en Julia" tegen de achtergrond van de Balkanoorlogen die Joegoslavië uit elkaar deden spatten. De Franse film La Mort de Louis XIV is een bewerking van 'Mémoires' van Louis de Rouvroy, de hertog van Saint-Simon, een Frans hoveling en auteur van een omvangrijke geschiedenis van het Franse hof.

THE HIGH SUN

The High Sun DVDTwee jonge mensen zijn verliefd, maar kunnen elkaar niet krijgen vanwege hun verschillende afkomst. Het verhaal van Romeo en Julia is van alle tijden en locaties, dus ook in het Joegoslavië van de jaren negentig. Tegen de achtergrond van de Balkanoorlogen vertelt The High Sun over drie gedoemde liefdes. In 1991, bij aanvang van het conflict, willen Jelena en Ivan het beklemmende dorpsleven ontvluchten maar steekt haar broer daar hardhandig een stokje voor. Tien jaar later lukt het Ante en Natasa niet de vrede te vieren. De pijn van het verlies en wrok staan dat in de weg. En weer een decennium later dreunt het nationale trauma nog steeds na voor Luka en Marija, maar wordt er ondanks de littekens al wel voorzichtig naar de toekomst gekeken, in plaats van naar het ellendige verleden. Op het filmfestival van Cannes, waar de film de juryprijs kreeg in het programma Un Certain Regard, waren critici unaniem in hun oordeel dat dit Dalibor Matanics beste film tot nu toe is. Deel van die lof komt zeker toe aan Tihana Lazovic en Goran Markovic, die alle drie de stellen vertolken. Wie Kroaat is en wie Serviër, is niet altijd direct duidelijk. Dat iedereen emotioneel gewond raakt wel. 

Regie: Dalibor Matanic
Cast: Tihana Lazovic, Goran Markovic, Nives Ivankovic, Dado Cosic, Stipe Radoja, Trpimir Jurkic, Mira Banjac

Genre: Drama
Speelduur: 123 min
Taal: Kroatisch
Ondertiteling: Nederlands/Frans
Kijkwijzer: 16

 

LA MORT DE LOUIS XIV

La Mort de Louis XIVDe mythische status van de Zonnekoning en diens fysieke lijdensweg komen samen in de memorabele vertolking door Jean-Pierre Léaud. Augustus 1715. Na een wandeling voelt Louis XIV een pijntje in zijn been. De dagen erna kwijt de Koning zich van zijn taken en verplichtingen, maar zijn slaap is koortsig. Hij eet steeds minder en verzwakt zienderogen. Dit is het begin van de lijdensweg van de grootste koning die Frankrijk kende. In de duistere paleisvertrekken, door kaarsen belicht in een fraai Rembrandtesk palet, trekt een stoet aan gezagsdragers, familieleden en hulpverleners langs het bed van de aan gangreen stervende vorst. Zijn vrouw Madame de Maintenon, zijn achterkleinzoon Louis XV en zijn lijfarts dokter Fagon, vrezen zijn dood. Ze proberen dit te verbergen voor het volk om de toekomst van het Franse koninkrijk te waarborgen.Op 1 september 1715 overlijdt Lodewijk XIV in Versailles.

Regie: Albert Serra
Cast: Jean-Pierre Léaud, Patrick d'Assumçao, Marc Susini, Irène Silvagni, Bernard Belin.

Genre: Drama
Speelduur: 115 min
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Kijkwijzer: 12

Remain In Light logo

 

Recente artikelen

Laatste reacties

Bailey77  |  22-05-2019

Yes this movie is so awesome and fantastic.
Lees meer >

Verhoeven  |  21-05-2019

(y)
Lees meer >

peptalk  |  21-05-2019

DVD koop en kijk ik niet,maar wie weet eens een niet NL uitgave op BD:-)
Lees meer >

StefaanD  |  21-05-2019

Ben zeker dat deze je past.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina