Video/Film Express: DVD releases in juni 2007

RELEASELADDER VIDEO FILM EXPRESS – PERIODE JUNI 2007

Lumière - juni 2007

12:08 East of Bucharest (release 26 juni 2007)
Roemenië, 22 december 1989. Met het afzetten van dictator Nicolea Ceaucescu heeft de revolutie zijn hoogtepunt bereikt. Het revolutionaire gebeuren speelde zich hoofdzakelijk in Boekarest af. De voornaamste kwestie die aan de orde wordt gesteld in deze film is dan ook of de revolutie voor vooruitgang heeft gezorgd in Boekarest, maar vooral ook in de minder stedelijke gebieden van Roemenië, waar de veranderingen in de top van het land onopgemerkt lijken te zijn gebleven

Comment j’ai fêté la fin du monde (release 26 juni 2007)
Zomer 1989 in Boekarest, enkele maanden voor de Roemeense revolutie. Eva woont samen met haar ouders en jongere broertje Lalalilu in een buitenwijk van Boekarest. Lalalilu weet dat zijn zus op een dag Roemenië zal ontvluchten om de wereld rond te reizen. Dit stemt hem zo droevig dat hij samen met zijn vriendjes een aanslag plant op dictator Ceaucescu. Geïnspireerd door zijn eigen jeugdjaren, maakt Catalin Mitulescu een film over de kleine man op de vooravond van de Roemeense omwenteling. Toch is zijn langspeelfilm in de eerste plaats een charmant verhaal van een meisje dat volwassen wordt.

Wallander collectie box 1 (release 26 juni 2007)
Kurt Wallander, de melancholische en cynische inspecteur, heeft net als zijn geestelijke vader, Henning Mankell, een voorliefde voor Italiaanse opera’s. Hij vertrouwt op zijn instinct en ervaring maar gebruikt soms onconventionele en illegale middelen om zaken op te lossen. Zijn dochter Linda, die net afgestudeerd is aan de politieschool, komt het politiecorps in Ystad vervoegen. Dit is niet altijd naar de zin van Kurt maar het geeft een extra dimensie en spanning aan de vader-dochter-relatie. Alle episodes zijn stuk voor stuk originele verhalen geschreven door de bestsellerauteur Henning Mankell en bewerkt door gekende Zweedse scenarioschrijvers. ‘Voor de Vorst’ is de verfi lming van het gelijknamige beroemde boek. ‘Mastermind’ kreeg de ‘Prix Spécial du Jury’ en de ‘Prix Policier’ op het jongste filmfestival van Cognac 2006

TV-serie - juni 2007

In Voor en Tegenspoed seizoen 3 (release 26 juni 2007)
Fred Schuit (Rijk de Gooyer) woont nog steeds alleen in de oude volksbuurt in Amsterdam en hij is geen spatje veranderd. Fred is een rasmopperaar die het liefst iedereen voor zich laat lopen en niks anders wil dan af en toe zijn biertje halen in de kroeg. Hij is volgens zichzelf een verzetsheld uit de 2e wereldoorlog, maar niemand die hem daarvoor waardeert. Door zijn nukkige en mopperende gedrag ligt hij voortdurend in de clinch met de woningbouwvereniging, met zijn dochter, diens vriend, met zijn bovenbuurvrouw ... eigenlijk met iedereen die op zijn pad komt. In dit deel kunt u weer genieten van bijna 6 uur aan afleveringen van Fred Schuit en zijn perikelen. 1 Een ruimere jas 8 Je doet wat je kan 2 Zeeuws met kroepoek 9 Banen en buren 3 Niemand zo aardig 10 Mijn en dijn 4 Fabiola verhuist 11 Korting 5 Gelijk 12 In de kamer 6 Een beetje meer feest 13 Schuit met muisjes 7 Stabiel.

Thriller - juni 2007

Terror Island (release 26 juni 2007)
Terwijl Tess op een geïsoleerd eiland voor een oude vuurtoren aan het schilderen is, stappen twee mannen met een kostbare houten doos uit de zee. Aanvankelijk biedt Tess haar hulp aan, maar al snel blijkt dat het vreemde duo weinig goeds in gedachten heeft. Even lijkt het erop dat ze de bevelen van beide mannen zal moeten gehoorzamen. Dan begint echter een ware strijd. Tess houdt namelijk een duister geheim verborgen, waardoor alles zal uitmonden in een dodelijk kat en muis spel tussen vier mensen…

Shattered (release 26 juni 2007)
Zeventien jaar geleden maakte Jake O’Connor iets verschrikkelijk mee: hij trof zijn beste vriend dood aan, terwijl zijn vader nog het moordwapen in handen had. Na een lange afwezigheid keert Jake eindelijk terug naar San Fransisco, waar hij zijn aan drank verslaafde moeder en zijn agressieve vader wil confronteren met de vragen die al zo lang op zijn schouders wegen. Hij huurt in het grootste geheim een studio en begint opnieuw te schilderen. Net wanneer hij een nieuw leven lijkt te kunnen beginnen, barst het geweld uit zijn verleden opnieuw los. Voor Jake kan ontdekken wat er zeventien jaar geleden echt is gebeurd, zal hij zijn onderdrukte herinneringen voor het eerst het hoofd moeten bieden…

Drama - juni 2007

Conversations with God (release 26 juni 2007)
Neale’s wereld brokkelt langzaam af, omdat hij moeite heeft met de verantwoordelijkheden die zijn leven met zich meebrengt, hij heeft geen huwelijk, geen werk en huis. Als klap op de vuurpijl breekt Neale zijn nek bij een vreselijk auto-ongeluk, hij kan nergens heen en heeft niemand om mee te praten. Hopeloos en teleurgesteld zwerft Neale door de straten van Ashland, Oregon, Dakloos en zich pijnlijk bewust van het feit dat hij zijn leven door zijn vingers heeft laten glippen. Compleet gefrustreerd is Neale furieus op God en vraagt een verklaring voor de situatie waar hij in is beland. Tot zijn grote verbazing antwoordt God...en dat is het begin van een dialoog tussen hem en God, die het leven van Neale ingrijpend zal veranderen. Gesterkt door de lessen die hij leert door zijn zelfonderzoek besluit Neale zijn kennis te delen met de wereld door zijn correspondentie tussen hem en God op te nemen en in boekvorm uit te geven. Zijn boeken worden wereldwijd miljoenen keren verkocht, en hij geniet van zijn succes. Voor velen is Neale uitgegroeid tot een spirituele boodschapper. Na jaren getob over zijn leven, is Neale overtuigd van het feit dat niemand alleen is in het leven, en God altijd met ons / in ons is om ons de weg te leiden.

Anything but Love (release 26 juni 2007)
Wanneer meesterdief Marcel Talon vrijkomt, heeft hij slechts een droom: een laatste grote slag slaan.
Hij belooft zijn vriendin om het verleden te laten rusten, maar een oude vos verliest zijn streken niet. De lokroep van weleer lokt hem terug naar het duistere milieu en de bank van Montreal lijkt het geknipte doelwit. Samen met vier anderen gaat Marcel letterlijk ondergronds en graven ze een tunnel naar het geld. Wanneer echter blijkt dat verraad in de rangen sluipt, draait de droom uit op een nachtmerrie. Deze bloedstollende actiefilm, gebaseerd op de Overval van de Eeuw, veroverde Canada stormenderhand. Van dezelfde regisseur die “Bon Cop, Bad Cop”maakte, de grootste Canadese actieprent van 2006. Met 215 miljoen dollar kun je gemakkelijk een nieuw leven beginnen, maar als het plan faalt, leidt de tunnel naar de hel….

Documentaire - juni 2007

Ellen ten Damme (release 26 juni 2007)
Zangeres en actrice Ellen ten Damme is een jonge vrouw met een volle agenda en een enorme levenslust. Altijd onderweg en met ieder circus mee. Voor de mensen om haar heen is ze een symbool van vrijheid.
In 2005 wordt bij Ellen op 38-jarige leeftijd borstkanker geconstateerd. Gedurende anderhalf jaar heeft filmmaker Rob Hodselmans het leven en werk van Ellen ten Damme vastgelegd in deze voor haar fysiek en emotioneel zware periode. We zien haar veelzijdigheid en veerkracht in de vele optredens die bijna allemaal gewoon doorgingen. Op het reizende theaterfestival De Parade kruipt ze in de huid van Marlene Diettrich en Nina Hagen, ze vliegt op en neer naar Duitsland om op te treden met rocker Udo Lindenberg en thuis werkt ze aan haar derde solo-album. Ze is constant in beweging, neemt nauwelijks rust en heeft moeite om tijd vrij te maken voor de bestralingen en chemo behandelingen. Een film over Ellen ten Damme, over ongrijpbare dingen als tijd, ambitie, levenslust, liefde en vriendschap ten overstaan van de eindigheid van het leven.

Nobelity (release 30 juli 2007)
Nobelity is een documentaire waarin 9 Nobelprijs winnaars de problemen in de wereld bespreken. De film is door Turk Pipkin in de VS, Europa, India en Afrika gefilmd. Tijdens deze reis probeert hij de problemen in de wereld bloot te leggen en een oplossing te vinden voor deze problemen. De echte sterren in deze documentaire zijn de kinderen die Turk op zijn reis tegenkomt. Onze beslissingen en gedragingen bepalen in grote mate de toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen. Pipkin's remarkable new film, Nobelity... leaves you wanting more and thinking that if Pipkin's nine were in charge, we would leave a better world indeed. - Esquire - Met medewerking van: Wangari Maathai, Nobelprijswinnaar voor de vrede, 2004, Sir Joseph Rotblat, Nobelprijswinnaar voor de vrede, 1995, Amartya Sen, Nobelprijswinnaar voor economie, 1998, Rick Smalley, Nobelprijswinnaar voor scheikunde, 1996, Aartsbisschop Desmond Tutu, Nobelprijswinnaar voor de vrede, 1984, Harold Varmus, Nobelprijswinnaar voor fysiologie of geneeskunde, 1989, Steve Weinberg, Nobelprijswinnaar voor natuurkunde, 1979, Jody Williams, Nobelprijswinnaar voor de vrede, 1997, Ahmed Zewail, Nobelprijswinnaar voor scheikunde, 1999

Reizen - juni 2007

Pilot guides Rusland (release 26 juni)
Rusland bestaat uit een gebied van meer dan 10 mijl en doorkruist 11 tijdzones. Van uitgestrekte vlaktes in het westen tot enorme meren in de Kaspische zee. Onaangetaste bossen tot de noordelijke arctische toendra, in dit land is het mogelijk om de meest uiteenlopende natuurgebieden te bezoeken.

Ian Wright begint zijn reis in Moskou waar het Kremlin en de Russische regering is gevestigd. Vervolgens neemt hij de trein naar Torzhok en het historische St. Petersburg. Tenslotte vliegt hij naar de Arctische Cirkel en de haven van Moermansk.

Pilot guides Ecuador (release 26 juni)
Ecuador is een smal land dat zich langs de kust van Zuid Amerika uitstrekt. Ondanks de afmetingen heeft Ecuador een prachtig landschap en klimaat. Het land is daarom ook één van de mooiste geografische wereldwonderen.

Reiziger Justine Shapiro begint haar reis in Quayaquil voordat ze de trein naar de Andes neemt. Nadat ze de hoogste actieve vulkaan op aarde heeft beklommen, gaat ze richting het noorden naar de hoofdstad van Ecuador; Quito. Vervolgens maakt ze een toch door de Amazone en eindigt haar tocht met een bezoek aan de prachtige Galapagos eilanden.

Pilot guides Corsica, Sicilië en Sardinië (release 26 juni)
Corsica, Sicilië en Sardinië liggen tussen Europa en Afrika. Een mix van Italiaanse, Moorse en Franse tradities. Bezoekers voelen zich aangetrokken door dit contrast in culturen en de landschappen van deze mediterrane eilanden.

Reiziger Ian Wright begint zijn reis op het Franse eiland Corsica, de geboorteplaats van Napoleon Bonaparte, waar hij geniet van een rijkdom aan buitenactiviteiten.hij vervolgt zijn reis en zeilt naar het Italiaanse eiland Sardinië om het S’Ardia festival bij te wonen en te kijken naar de lokale gemeenschap, die meester is in het paardrijden. De laatste bestemming van Ian is het eiland Sicilië waar hij geniet van pasta, gemaakt door een lokale kok en sluit af op de top van de vuur en lava spugende Stromboli vulkaan.

Pilot guides IJsland en Groenland (release 26 juni)
IJsland en Groenland liggen net onder de Noordpool, het zijn buren in de Noord Atlantische Oceaan. Het zeer koude klimaat en de hoge kosten om daar te leven ontmoedigt bezoekers. Echter degenen die de beproeving wel aandurven ontdekken één van de meest adembenemende en onaangetaste natuurgebieden.

Ian Wright begint zijn tocht in de hoofdstad van IJsland: Reykjavik.Hij krijgt vervolgens en lift naar de natuurlijke wonderen van Gulfoss en Geysir. Daarna vertrekt Ian naar het noordoosten en komt aan in Groenland waar hij de reis afsluit met een safari over de Arctische cirkel.

Pilot guides San Francisco (release 26 juni)
San Francisco is in het noordelijke deel van Californie gevestigd en wordt over het algemeen als een van de meest liberale en aantrekkelijke steden in de VS gezien. San Francisco is de geboortestad van de hippiecultuur, herbergt talloze culturen en heeft daarom iedereen wat te bieden.

Volg Justine Shapiro door de gemeenschappen in Chinatown, The Mission District, The Castro, Haight Ashbury en North Beach in deze kosmopolitische meteropolis.

Pilot guides Rocky Mountains (release 26 juni)
De Rocky Mountains spreiden zich 1000 mijl uit over het westelijke deel van Noord Amerika, van Canada tot New Mexico. Het is het gebied dat ook wel het wilde westen wordt genoemd, door de vele legendes over cowboys en indianen. Reiziger Ian Wright begint zijn reis op de vlaktes van Zuid Dakota in het Pine Ridge reservaat. De volgende halte is de heilige bergen van Bear Butte waar de indianen de geesten eren. Hij vervolgt zijn reis richting het noorden en bezoekt Deadwood in Zuid Dakota voordat hij door Montana naar Jackson Hole in Wyoming afreist. Hij eindigt zijn reist in het befaamde Yellowstone National Park.

Bovenstaande titels en data zijn onder voorbehoud

Recente artikelen

Laatste reacties

Herman ter Lingen  |  12-06-2007

Geweldige serie die ik op TV heb gevolgd. In augustus staat serie 4 gepland en hopelijk komt er dan nog een complete set uit (in een niet zo dikke verpakking).
Lees meer >

Quido  |  11-06-2007

In Voor en Tegenspoed (seizoen 3) en de docu over Ellen ten Damme komen er zeker in. De eerste is een erg leuke serie, heb genoten van seizoen 1 en 2. Rijk de G...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina