Dragon Lord (SCE)

Recensent:
Marcel den Haan
17-02-2004

Totaalbeoordeling:

5.4
DVD

Dragon Lord (SCE) (DVD)
Samenvatting

Dragon (Jackie Chan) en zijn vrienden zijn liever lui dan moe en zitten liever achter de vrouwen aan in plaats van te studeren. Regelmatig glipt Dragon het huis uit om naar de stad te gaan en daar een beetje kattenkwaad uit te halen. Dragon en één van zijn vrienden worden verliefd op hetzelfde meisje en tijdens één van zijn pogingen indruk te maken op het meisje raakt Dragon per ongeluk verzeild in een complot van een criminele bende. Deze bende wil belangrijke kunstvoorwerpen het land uit smokkelen. Nu heeft Dragon zijn vader achter zich aan en ook de bende die hem het liefst een kopje kleiner wil maken.

Commentaar

Als je denkt dat het verhaal van Dragon Lord niks voor stelt dan klopt dat helemaal. Eigenlijk is er bijna geen sprake van een verhaal in deze film. Regelmatig worden de gaten in het script dan ook opgevuld met actiescènes die zomaar uit de lucht komen vallen. Slecht zijn deze actiescènes niet dus heel erg is het niet. Alleen jammer dat de rest van de film eigenlijk nergens over gaat. Dragon Lord was eerst bedoeld als vervolg op het eerdere Young Master maar wegens continuïteitsproblemen werd hier van afgestapt. Young Master is ook geregisseerd door Jackie Chan en hierin speelt hij dezelfde figuur. Naast Young Master wordt ook in Dragon Lord de rol van de slechterik gespeeld door Wong In-sik. De laatste vechtscène van de film tussen Chan en Wong is zeer de moeite waard en duurt maar liefst 15 minuten. Concluderend kunnen we zeggen dat deze film voor de echte Jackie Chan fan een must is en als je een liefhebber bent van goede actie dan bekijk je gewoon alleen de stukken met de actiescènes.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Actie, Martial Arts
Regio: 2
Jaar: 1982
Speelduur: 92 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 2.35:1 anamorf
Geluidssporen:
 • Dolby Digital 2.0 - Commentaar
 • Dolby Digital 5.1 - Engels
 • Dolby Digital 5.1 - Kantonees
Ondertiteling: Nederlands, Engels
Uitgever: Hong Kong Legends
EAN: 8715664014578

Extra's

 • Trailers
 • Interviews
 • Audiocommentaar
 • Further Attractions

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De film staat in de originele beeldverhouding 2.35:1 op de DVD en is anamorf. Gedurende de gehele film is op sommige momenten flink wat filmgrain te zien en ook zijn hier en daar wat beschadigingen waar te nemen. Waarschijnlijk is dit grotendeels te wijten aan de slechte staat van het bronmateriaal, want van een film goed opslaan hebben ze in Hong Kong weinig verstand. Verder zijn de kleuren wat flets en ook het contrast blijft iets achter. Echt gestoord heeft dit alles mij niet, omdat dit eigenlijk wel past bij de sfeer van de film. Iets beters konden ze er bij Hong Kong Legends waarschijnlijk gewoon niet van maken. De Nederlandse ondertitels zijn optioneel en zijn duidelijk te lezen en staan mooi onder in het beeld. De film is verdeeld in 32 hoofdstukken wat heel netjes is.

Geluidskwaliteit

Je kan voor het geluid kiezen tussen een Engelse en Kantonese Dolby Digital 5.1 track. Voor deze recensie concentreren we ons op de originele Kantonese taal. De track stelt net als de beeldkwaliteit enigszins teleur maar scoort toch een voldoende. De centerspeaker wordt het meest gebruikt en ook de frontspeakers worden regelmatig gebruikt voor bijvoorbeeld het weergeven van de muziek en de omgevingsgeluiden. De surroundspeakers worden slechts een enkele keer gebruikt. Verder staat het volume van de subwoofer iets te hard afgesteld dus die kan je wat lager zetten, omdat hij op sommige momenten vrij onnatuurlijk klinkt.

Extra's

Ook op deze DVD van Hong Kong Legends zijn weer wat interessante extra’s te vinden. Niet zozeer in hoeveelheid, maar wat aanwezig is, is zeker het bekijken waard.

Audiocommentaar
Ook op deze DVD vinden we weer een commentaar van Hong Kong cinema expert Bey Logan. Zijn commentaren bij films van Jackie Chan zijn altijd de meest interessante, mede omdat hij een persoonlijke vriend is van Chan en zo dus heel veel weet te vertellen. Hij weet in de anderhalf uur dat de film duurt zoveel informatie eruit te gooien dat het soms wat te veel is, maar saai wordt het nooit.

Trailers
Er zijn twee trailers van de film te vinden en als eerste is er de Hong Kong Legends Promo Trailer. Deze duurt zo’n 1½ minuut en laat vooral actiescènes zien. De tweede trailer is de originele bioscooptrailer en deze duurt ruim vier minuten. Deze trailer laat minder actie zien en richt zich vooral op de karakters.

Interviews
Er zijn drie interviews te vinden op deze DVD en de eerste is met acteur Mars, die de vriend van Jackie Chan speelt in de film. Mars is ook lid van het stuntteam van Chan en een persoonlijke vriend. Hij praat over het maken van de film, het werken met Chan en over film maken in het algemeen, De lengte van dit interview is bijna een half uur.

Het tweede interview is het minst interessant van de drie. Dit interview is met de productie manager van de film Louis Sit. Dit interview duurt om en nabij de 10 minuten en ook hier wordt ingegaan op het maken van de film.


Als derde kan je het interview bekijken met de acteur die de slechterik in de film speelt, namelijk Wong In-sik. Dit interview duurt ongeveer 12 minuten. Wong praat over het maken van de film en over hoe hij begonnen is in de filmindustrie. Hij praat Engels gedurende het interview maar is op sommige momenten nogal moeilijk te volgen. Ondertitels zijn dan ook helaas niet aanwezig.

Als laatste zijn er nog wat trailers te bekijken van andere Hong Kong Legends uitgaven. Het gaat om de volgende films:


 • Young Master
 • Project A
 • Twinkle Twinkle Lucky Stars
 • Swordsman
 • Flaming Brothers
 • First Option

Conclusie

Dragon Lord is een must voor alle Jackie Chan fans en ook voor de liefhebbers van actie is deze film zeker aan te raden. Niet één van Chan’s beste films maar ook zeker niet de slechtste. Gaten in het verhaal worden slim opgevuld met goed uitgewerkte actiescènes, waardoor het ontbreken van een verhaal wat minder opvalt. Verder is de DVD dik in orde, met een voor Hong Kong Legends wat tegenvallende beeldkwaliteit, maar nog altijd de beste versie van de film die verkrijgbaar is.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Hong Kong Legends.

Lees meer

Laatste reacties

BeShareX  |  01-10-2004

daar ben ik het mee eens jakie is de man
Lees meer >

BeShareX  |  01-10-2004

Jackie de meester of kung fu denk dat de meeste die hier niet van houden nog eens alle films hebben gezien :(
Lees meer >

SuperDre  |  21-02-2004

Jackie Chan is een van de acteurs waar ik echt een hekel aan heb. Deze zal ik dus niet aanschaffen :) Maak dan hier ook geen onzinnige opmerking over.. en p...
Lees meer >

Pat  |  18-02-2004

Ik hou wel van de 'oude' Jackie Chan. 'Snake in the Eagle's Shadow' en 'Drunken Master' vind ik echt geweldig. Deze 'Dragon Lord' vind ik niet slecht maar hij...
Lees meer >

Daniel1974  |  18-02-2004

Voor allen die groot geworden zijn in Honk Kong geldt dat alles wat ze doen in Hollywood ademt dat ze een stelletje watjes aan het worden zijn en dat ze regelre...
Lees meer >

scheur  |  18-02-2004

Oeps foutje ,was niet de bedoeling om dit twee keer te doen!!!!!
Lees meer >

scheur  |  18-02-2004

De humor die in die films voorkomt is gewoon zo tenekrommend slecht en daar houd ik niet van en die verhaallijnen zijn meestal ook een grote puinhoop!!!! E...
Lees meer >

scheur  |  18-02-2004

De humor die in die films voorkomt is gewoon zo tenekrommend slecht en daar houd ik niet van en die verhaallijnen zijn meestal ook een grote puinhoop!!!! E...
Lees meer >

scheur  |  17-02-2004

Ik vind Chan alleen te pruimen in Rush hour 1/2 en in de Shanghai noon/nights films de rest is allemaal bagger!!!!! :evil: sarcastic mode ON Ja, je hebt ge...
Lees meer >

scheur  |  17-02-2004

Ik vind Chan alleen te pruimen in Rush hour 1/2 en in de Shanghai noon/nights films de rest is allemaal bagger!!!!! :evil:
Lees meer >

Rotwang  |  17-02-2004

Ik koop hem sowieso niet, vind die chan zo overtrokken vechten en de films zo'n onrealistisch karakter hebben, chan doet mij denken aan die films van Bud Spence...
Lees meer >

Surya  |  17-02-2004

Ik vind Chan super, jammer dat hij ZOOOOO vaak in minderwaardige films speelt :(
Lees meer >

Elessar  |  17-02-2004

Jackie Chan is een van de acteurs waar ik echt een hekel aan heb. Deze zal ik dus niet aanschaffen :)
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:6
Geluidskwaliteit:7
Extra's:7
3.9

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 22
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.