Miss Congeniality 2: Armed and Fabulous

Totaalbeoordeling:

4.4
DVD

Miss Congeniality 2: Armed and Fabulous (DVD)
Samenvatting

Door haar heldhaftige optreden tijdens de missverkiezing (zie eerste Miss Congeniality speelfilm), wordt FBI agente Gracie Hart (Sandra Bullock) bij een undercoverzaak inzake een bankoverval door omstanders herkent. Een desastreuze afloop wordt door heldhaftig optreden van Hart nog voorkomen, maar haar undercoverwerk voor de FBI kan ze niet meer uitvoeren. Op voordracht van haar baas wordt ze dan het vrouwelijke boegbeeld van de FBI en is Hart een populaire verschijning in het talkshowcircuit. Ze wordt daarbij ondersteund door FBI agente Sam Fuller (Regina King), die een opvliegend karakter heeft. Fuller vindt Hart maar een verwende barbiepop en beide liggen regelmatig met elkaar overhoop.
Als Gracie’s vrienden, miss America Cheryl Fraiser (Heather Burns) en wedstrijdorganisator Stan Fields (William Shatner) worden ontvoerd, moet Gracie zich melden bij de FBI collega’s in Las Vegas. Geheel tegen alle orders in gaat Gracie toch weer undercover om haar vrienden in nood te helpen. Zij krijgt daarbij onverwachts hulp van Fuller.

Commentaar

Na het succesvolle Miss Congeniality met Sandra Bullock kon volgens goede Hollywood gewoonte een vervolg natuurlijk niet uitblijven. De eerste Miss Congeniality film was een leuke komedie, die weliswaar enigszins voorspelbaar verliep, maar dankzij de grappen toch een geslaagde film was. Dit was natuurlijk ook wel dankzij hoofdrolspeler Sandra Bullock, die een fraaie transformatie in de film doormaakt.
Miss Congeniality 2: Armed and Fabulous is in grote lijnen meer van hetzelfde. De setting is nu Las Vegas. De bijzondere undercoveract, die Bullock samen met Regina King speelt, is één van de leukere momenten in de film. Deze scène leverde Bullock en King een nominatie voor een ‘Teen Choice Award’ op. Ook nu weer een voorspelbaar verlopend verhaal, maar wederom met enkele grappige momenten en enkele luchtige actiescènes die veel goed maken. De rol van Gracie Hart lijkt Sandra Bullock op het lijf geschreven. Alles bij elkaar een redelijk geslaagde komedie.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Actie, Komedie/Humor
Regio: 2
Jaar: 2005
Speelduur: 111 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 2.40:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels
Uitgever: Warner Home Entertainment
EAN: 7321932593310

Extra's

  • Bioscooptrailer
  • Weggelaten scènes

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Deze tweede ‘Gracie Hart’ film heeft het superbrede 2.40:1 beeld gekregen en staat ook met deze beeldverhouding anamorf op de DVD. Zoals gebruikelijk levert Warner hoge kwaliteit DVD transfers, helemaal waar het recente films betreft. En dat is hier dus ook het geval. De beeldkwaliteit is uitstekend. Diepe, volle kleuren, een uitstekend contrast en zwartniveau. Het totale beeld is haarscherp met een uitstekende detaillering. Incidenteel zijn wat trillende beeldlijnen te zien, maar die zijn niet echt storend. Een uitstekend beeld.
De film is goed verdeeld in 33 tracks. De laagwisseling is slechts kort merkbaar, maar niet echt storend. De ondertiteling (wit) is duidelijk en staat goed geplaatst onder in het beeld.

Geluidskwaliteit

Het geluid is in Dolby Digital 5.1 (bitrate 384 kb/s) gemixt. De soundtrack komt met nadruk uit de drie frontspeakers. De surroundkanalen worden goed gebruikt voor de omgevingsgeluiden, en op sommige actiemomenten zelfs zeer agressief in split-surround ingezet. Hierdoor ontstaat een mooie ruimtelijke en levendige soundtrack. Het subwoofer kanaal doet nauwelijks mee, behalve bij enkele explosies die in de film zitten. Het is een goed klinkende soundtrack met voldoende laag en een prima detaillering in het hoog. Uiteraard komen de dialogen zoals gebruikelijk netjes uit het centerkanaal en zijn goed te volgen.

Extra's

De Nederlandstalige breedbeeld menu’s zijn filmgerelateerde animaties en voorzien van achtergrondmuziek. De extra\'s bestaan uit:

Weggelaten Scenes (13 min)
Enkele scènes die niet of anders in de film te zien zijn. Een uitleg hierbij ontbreekt. Beeldformaat 2.40:1 niet anamorf met DD2.0 geluid.

Bioscooptrailer (2½ min)
In beeldformaat 1.78:1 anamorf met DD2.0 surround geluid.

Conclusie

In Miss Congeniality 2: Armed and Fabulous kruipt actrice Sandra Bullock wederom in de rol van de FBI agente Gracie Hart. Dit keer moet zij met de harde FBI collega Sam Fuller, een rol van Regina King, haar vrienden van de Miss America verkiezing redden uit de handen van gemene boeven. Ook nu weer een voorspelbaar verlopend verhaal, maar wederom met enkele grappige momenten en enkele luchtige actiescènes die veel goed maken. En een goed spelende Sandra Bullock in een redelijk geslaagde komedie.
Zoals gebruikelijk heeft Warner heeft de film met zeer goede kwaliteit, zowel beeld als geluid, op de DVD gezet. Als extraatje enkele gesneuvelde scènes en de bioscooptrailer.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Warner Home Video.

Lees meer

Laatste reacties

Tarkus  |  16-05-2013

Ook deze film nog eens voor een tweede maal bekeken, en dit keer dadelijk na het eerste deel. En ik moet zeggen dat deze tweede keer de film me veel beter is ...
Lees meer >

Henry Leenheers  |  23-09-2005

Zojuist een poging gedaan om langer dan een half uur naar deze film te kijken. Is me niet gelukt !!!!! Zelden heb ik zo'n onvoorstelbaar slechte, fantazieloze,...
Lees meer >

Eric B.  |  12-09-2005

heb em gezien en ik moet zeggen dat ik de trailer leuker vond, in de film af en toe een grapje en tussen die grappen door saai verhaal, maar kheb me toch wel ve...
Lees meer >

Khonnor  |  11-09-2005

Deel 1 was op zich nog wel te pruimen. In de bios gezien, toen nog. En erna nog eens op tv, toen al minder leuk. Toen ik te horen kreeg dat er een deel 2 k...
Lees meer >

Werner  |  11-09-2005

Ai ai ai en de eerste film was al zo'n doffe ellende. Sandra Bullock, of: hoe draai ik gehakt van mijn eigen filmcarrière in tien eenvoudige lessen...
Lees meer >

HiddeV  |  10-09-2005

Deel 1 was al hopeloos, deze zal niet beter zijn. Weer een film die ik nooit ga kijken.
Lees meer >

olrik  |  10-09-2005

lijkt me wel een leuke film!
Lees meer >

denizg  |  10-09-2005

hm sorry... moet hier helemaal niks van hebben, zou em niet eens aannemen als ie gratis was
Lees meer >

martini  |  10-09-2005

Leuke film met zo z'n momenten, maar niet voor op dvd.
Lees meer >

Eric B.  |  10-09-2005

lijkt me een leuke film, heb em vanochtend gekocht, en ik ga em vanavond kijken, ik ben benieuwd.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Geweld Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
6

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:8
Extra's:2
2.8

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 38
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.