Gilmore Girls - Seizoen 2

Totaalbeoordeling:

8.3
DVD

Gilmore Girls - Seizoen 2 (DVD)
Samenvatting

Stars Hollow, Connecticut is een rustig plaatsje en thuis van moeder en dochter Gilmore. Moeder Lorelai is werkzaam in een plaatselijk hotel en volgt naast haar werk ook nog een studie. Studeren is ook wat dochter Rory voornamelijk doet op een prestigieuze privé-school en dit brengt voor haar veel druk met zich mee. Naast het feit dat ze moeder en dochter zijn, zijn de twee ook dikke vriendinnen en vertellen elkaar alles. Rory heeft naast haar moeder nog een vriendin genaamd Lane (Keiko Agena) en ook een collega van Lorelai, Sookie (Melissa McCarthy), wordt gezien als een goede vriendin van de familie.
In dit tweede seizoen kunnen we weer 22 afleveringen lang meekijken in het leven van de Gilmore meiden en getuige zijn van alle ups en downs Lorelai heeft haar handen vol aan haar studie, de relatie met haar ouders en haar verloving. Rory heeft het druk op school en moet ze zien om te gaan met de gemene hoofdredacteur van de schoolkrant.

Commentaar

Na het verrassend sterke eerste seizoen van Gilmore Girls is dan nu het tweede seizoen op DVD verschenen. De afleveringen zijn vergelijkbaar met die van het eerste seizoen, zowel in kwaliteit als in opzet. Wederom mogen we als kijkers over de schouder meekijken van moeder en dochter Gilmore en getuige zijn van alle ups en downs in hun leven. Fans van het openingsseizoen weten dus wat ze kunnen verwachten bij dit seizoen. Deze keer kunnen we onder andere zien hoe Lorelai het huwelijksaanzoek van Max accepteert en hoe zij en Sookie hun eigen droom willen gaan waarmaken door hun eigen hotel te gaan beginnen. Dochter Rory moet zien om te gaan met de dagelijkse problemen die komen kijken in het leven van een tiener en heeft zij het maar druk met school. Net als bij het eerste seizoen klinkt dit korte overzicht van het tweede seizoen niet echt spectaculair, maar ook deze keer is vooral de manier waarop dit alles uitgewerkt is bepalend voor de kwaliteit van de serie. De afleveringen zijn goed geschreven en zitten vol met humor, verdriet en een reeks anders emoties. Ook nu zit de serie vol met grappige en snelle dialogen vol met woordgrappen en deze dialogen zorgen voor veel vermaak. Ook leren we als kijker de hoofdrolspelers nog beter kennen en de serie werkt gewoon heel verslavend.
Vrijwel alle acteurs uit het eerste seizoen zijn weer terug, aangevuld met enkele nieuwkomers. De kwaliteit van de cast is erg hoog en vrijwel allemaal zetten ze hun rollen met overtuiging neer. Dit zorgt ervoor dat je als kijker meeleeft met de personages en graag wilt zien wat er met ze gaat gebeuren. Het is moeilijk te zeggen waarom Gilmore Girls zo\'n leuke serie is. Het tempo van de afleveringen ligt vrij laag en eigenlijk gebeurt er helemaal niet zo veel. Toch word je als kijker meegezogen in de wereld van moeder en dochter Gilmore en kan je als kijker soms niet wachten op het kijken naar de volgende aflevering. Wat dat betreft is deze DVD uitgave een perfecte oplossing, want nu ben je in staat om alle 22 afleveringen achter elkaar te kijken, mocht je die behoefte hebben. Echt lang hoeven we namelijk niet te wachten op nog meer verwikkelingen want ook seizoen 3 komt er alweer aan.
Wederom zijn de afleveringen verdeeld over zes schijven, wat neerkomt op ongeveer vier afleveringen per DVD.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Drama, Komedie/Humor, TV
Regio: 2
Jaar: 2001
Speelduur: 924 min
Verpakking: Boxset
Beeldverhouding: 1.33:1 niet anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
  • Dolby Digital 2.0 - Frans
Ondertiteling: Nederlands, Deens, Engels, Noors, En vele andere
Uitgever: Warner Home Entertainment
EAN: 7321931693615

Extra's

  • Additional Scenes
  • Film By Kirk
  • International Success
  • Who Wants To Argue

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Net als de kwaliteit van de serie zelf is ook de beeldkwaliteit van dit tweede seizoen vergelijkbaar met die van het eerste. Wederom staan de afleveringen met een 1.33:1 beeldformaat op de DVD, het formaat zoals ze ook op televisie zijn uitgezonden. De scherpte van het beeld is voldoende, maar zeker niet perfect aangezien het beeld vaak wat soft oogt. De kleuren zien er natuurlijk uit en goed verzadigd. Verder zijn contrast, zwartniveau en schaduwdetail ruim voldoende te noemen. De afleveringen van het eerste seizoen hadden nogal wat last van filmgrain en ook deze keer is dat het geval. Soms zelfs in die mate dat het storend werkt. Verder zijn er geen artefacten aanwezig.
De afleveringen zijn verdeeld in 6 hoofdstukken en de optionele ondertiteling is duidelijk te lezen, maar had iets lager in het beeld gemogen.

Geluidskwaliteit

Het geluid bij de afleveringen wordt verzorgd door een Dolby Digital 2.0 track (192 kb/s) in de originele Engelse taal. Het stereogeluid klinkt warm en helder en doet precies wat het moet doen en dat is geluid geven. Echt veel wordt er ook niet gevraagd van de tracks aangezien de serie vrijwel alleen uit dialoog bestaat. Er is genoeg laag aanwezig om ervoor te zorgen dat het allemaal niet al te flets klinkt en beschadigingen en ruis zijn niet aanwezig. Vrij standaard geluid dus maar voor een serie zoals deze is het allemaal ruim voldoende te noemen.

Extra's

De menu\'s worden anamorf weergegeven in het formaat 1.78:1 en het achtergrondgeluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

De meeste extra\'s van deze uitgave zijn te vinden op schijf zes, maar de extra scènes zijn te vinden op de DVD waarop de aflevering staat waar de scènes bijhoren. Net als bij het eerste seizoen valt de hoeveelheid extra\'s wat tegen en hadden we graag wat interviews of een kijkje achter de schermen willen zien.

Additional Scenes
Bij enkele afleveringen is een extra scène te bekijken die niet in uiteindelijke aflevering te zien is. Het gaat om de volgende afleveringen: Sadie, Sadie (Disc 1), Lorelai Gilmore (Disc 2), There\'s The Rub (Disc 4) en I Can\'t Get Started (Disc 6).

Film By Kirk (1 min.)
Het karakter van Kirk maakte in één van de afleveringen een korte film voor het filmfestival en deze korte film is hier in zijn geheel te bekijken.
Het beeld is 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

International Success (5 min.)
Een korte featurette over de verschillende talen waarin de serie wordt uitgezonden.
Het beeld is 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Who Wants To Argue (1 min.)
Een kort overzicht van enkele discussies uit de verschillende afleveringen.
Het beeld is 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Conclusie

Met het tweede seizoen van Gilmore Girls kunnen we weer meekijken in het leven van dochter en moeder Gilmore. Wederom krijgen we te zien wat ze allemaal meemaken en hoe ze hiermee omgaan. De kwaliteit van de afleveringen is gelijk aan die van het eerste seizoen, iets dat niet erg is aangezien dit eerste seizoen ook al erg goed te noemen was. Ook beeld en geluid zijn vergelijkbaar en helaas zijn er wederom vrij weinig extra\'s aanwezig op deze uitgave. Fans van het eerste seizoen kunnen zonder problemen deze uitgave kopen aangezien zij wel weten wat ze kunnen verwachten van deze serie. Mensen die niet bekend zijn met de serie doen er goed aan eerst seizoen één te gaan bekijken zodat je bekend raakt met de personages en de typische manier van spreken.

Laatste reacties

Richard B.  |  03-04-2006

Een geweldig leuke serie dit. Vooral de humor erin is erg gevat: je komt er echt bergen filmreferenties in tegen. Dit is echt een van de weinige series waarvoor...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Alle leeftijden Dolby Digital 2.0 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:7
Extra's:2
8.5

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 33
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.