Happy Tree Friends Winter Break

Recensent:
Wilbert Rietman
26-11-2006

Totaalbeoordeling:

6.8
DVD

Happy Tree Friends Winter Break (DVD)
Samenvatting

Het Kerstfeest is er voor iedereen en zo ook voor de Happy Tree Friends, de altijd vrolijke en schattige bosvriendjes bekend van de populaire Flash-cartoon. Van deze pluizige diertjes die altijd op een ongehoord bloederige manier aan hun einde komen, zijn er al drie DVD’s verschenen, te weten First Blood, Second Serving en Third Strike. Op deze DVD zijn de volgende 12 afleveringen achter elkaar als één geheel te zien en ook als één geheel gepresenteerd, waarbij opgemerkt moet worden dat de zogeheten ‘Kringles’ (die ook al waren te vinden op Second Serving en te herkennen aan het woord Kringle in de titel) eerder dienst deden als E-cards. Alle afleveringen hebben of een Kerst- of een winterthema. De 12 afleveringen zijn:

Stealing the Spotlight
Kringle Bells
Tongue Twister Trouble
Frosty Kringle
Out on a Limb
Kringle Feast
Kringle Karols
Snow What – That’s What
Kringle Presents
Ski Ya – Wouldn’t Wanna Be Ya
Kringle Tree
A Class Act

Commentaar

Wat aan de hierboven genoemde lijst al gelijk opvalt, is dat de meeste op deze DVD vertoonde filmpjes al eerder terug te vinden waren op andere delen van Happy Tree Friends. Feitelijk zijn er slechts twee filmpjes terug te vinden die nog niet eerder op DVD waren verschenen (de filmpjes die vallen onder extra’s dan niet meegerekend). Dat maakt deze DVD overbodig voor diegene die de overige delen al in huis heeft. Daarnaast valt gelijk de korte speelduur op van dit deel. Daar waar andere delen vol stonden met filmpjes en bijbehorende extra’s, duurt deze DVD al met al een ruim half uur inclusief de extra’s.
Toch blijven de Happy Tree Friends een heleboel fans overal ter wereld boeien. Dit succes is te danken aan hun website happytreefriends.com waar allemaal zogeheten Flash-cartoons over deze diertjes gratis te bekijken zijn. Door middel van merchandise, de DVD’s en uitzendingen op MTV zijn Happy Tree Friends bekender geworden bij een grote publiek. Al hun avonturen worden verteld in korte afleveringen die tussen de één en drie minuten duren qua lengte. De diertjes praten niet, maar murmelen, wat hun taal universeel maakt en waar geen vertaling voor bestaat en ze maken elkaar (per ongeluk of expres) af op een nogal ziekelijke en bloederige manier, maar zijn de volgende keer toch weer springlevend. De twee niet eerder op DVD verschenen afleveringen die op deze schijf zijn te vinden (Stealing the Spotlight en Ski Ya – Wouldn’t Wanna Be Ya) zijn minder origineel dan de eerdere afleveringen. Misschien is de koek bij de makers nu echt op. Jammer, want een Kerstfeest op z’n Happy Tree Friends had interessanter kunnen worden. Alleen een aanrader als je een echte die hard-fan bent en koste wat het kost je verzameling compleet wil hebben.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Animatie, Horror
Regio: 2
Jaar: 2006
Speelduur: 20 min
Verpakking: Transparant Keep Case
Beeldverhouding: 1.33:1 niet anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
Ondertiteling: Geen
Uitgever: RCV Home Entertainment
EAN: 634991280624

Extra's

  • Ski Patrol
  • Carols
  • Happy Tree Vree

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De beeldverhouding is in 1.33:1, wat ook de verhouding is van de filmpjes op internet. De transfer is een rechtstreekse omzetting van de in Flash gemaakte afleveringen van Happy Tree Friends. Dit heeft als gevolg dat het beeld vlijmscherp en zonder krasjes, vuiltjes of andere beschadigingen te zien is. Problemen als edge enhancement, interlacing of grain zijn ook totaal niet aan de orde. Wat verder opvalt is dat de serie vrij veel lichte en heldere kleuren gebruikt, het enige echt zwarte (afgezien van een paar buitenscènes) bevindt zich in de ogen van de diertjes. Een perfecte transfer dus. Ondertiteling is niet aanwezig (en ook niet nodig). De main feature is verdeeld in 26 hoofdstukken, wat gezien de lengte aan de zeer ruime kant is.

Geluidskwaliteit

Alle Happy Tree Friends-DVD’s zijn voorzien van een Dolby Digital 5.1 track (448 kbit/s) en dat is ook het geval bij dit deel. Overweldigend is deze soundtrack niet echt te noemen, aangezien de serie het qua geluid vooral moet hebben van (achtergrond)muziekjes, geluidseffecten en het gemompel en gekrijs van de hoofdrolspelers. Het LFE-kanaal wordt amper gebruikt, maar heeft wel toegevoegde waarde in vergelijking met de internetafleveringen. En zo moet het geluid ook gezien worden, als een opgewaardeerde versie van de internetfilmpjes, waarbij vooral de smerige geluidseffecten ook goed smerig overkomen (het uiteenspatten van hoofden, het breken van lichaamsdelen, het gutsen van bloed etc.).

Extra's

Het statische menu wordt weergegeven in 1.33:1 zonder achtergrondgeluid en geeft toegang tot de volgende extra’s:

Ski Patrol (5:28 min.)
Een niet eerder vertoond filmpje wat in feite een parodie is op oude instructiefilmpjes uit de jaren ’50 en ’60. De eland Lumpy leert de kijker wat je moet doen als lid van de Ski Patrol, een reddingsbrigade voor skiërs. Qua stijl is dit filmpje totaal anders als andere filmpjes (zie screenshot 6) en erg vermakelijk. Het wordt gepresenteerd in 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 5.1 (448 kbit/s).

Carols (3:18 min.)
Onze vrienden brengen vijf Kerstliedjes ten gehore. Er is de keuze om de songs achter elkaar af te laten spelen of apart. De beeldverhouding is 1.33:1 en de soundtrack is Dolby Digital 5.1 (448 kbit/s).

Happy Tree Vree
Vanaf hier heb je de keuze om je TV drie dingen weer te laten geven, namelijk een knapperend haardvuur, testbeeld of ruis. Dit allemaal in 1.33:1 en in het geval van het haardvuur met Dolby Digital 5.1 (448 kbit/s).

Conclusie

Ook Happy Tree Friends vieren Kerst of hebben plezier in de winter, tenminste dat is wat deze uitgave ons duidelijk probeert te maken. Vervelend alleen dat als je een fan bent van deze beestjes en je de vorige drie DVD’s al hebt, je de meeste afleveringen op deze disc al zult kennen. Alleen de extra’s en twee filmpjes zijn nieuw voor diegenen. Qua extra’s heeft deze DVD sowieso niet veel te bieden in vergelijking met de vorige delen op één leuk filmpje na dan. Geluid- en beeldtechnisch gezien zit ook dit deel weer top in elkaar, maar geïnteresseerden en liefhebbers doen er beter aan een ander deel te kopen dan deze Winter Break, daarvoor staat er gewoonweg niet veel interessants op wat je als die hard-fan nog niet kende.

Laatste reacties

Wilbert Rietman  |  30-11-2006

Kijk, dat is nou het betere nieuws.
Lees meer >

Leijo  |  30-11-2006

Volgens mij komt op R1 binnenkort deel 1 van het eerste seizoen uit op DVD, en dan bedoel ik dus een tv-seizoen, niet de filmpjes die reeds op internet te zien ...
Lees meer >

Kebab  |  26-11-2006

gaat zeker in mijn colectie komen blijft altijd lachen :lol:
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
6

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:8
Extra's:4
7.7

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 9
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.