Gangster Squad


Gangster Squad (Blu-ray)
Samenvatting

Los Angeles, 1949. Mickey Cohen (Sean Penn), afkomstig uit Brooklyn, is een meedogenloze maffiabaas die over de stad heerst en alle opbrengsten van de drugshandel, wapenhandel, prostitutie en – als het aan hem ligt – ook alle gokactiviteiten ten westen van Chicago binnenhaalt. Dit alles is mogelijk dankzij de bescherming die hij geniet, niet alleen van zijn handlangers maar ook van de politie en de politici die hij in zijn macht heeft. Zo intimideert hij zelfs de moedigste en meest geharde agenten. Behalve dan misschien de leden van een geheim team van de LAPD onder leiding van Sgt. John O’Mara (Josh Brolin) en Sgt. Jerry Wooters (Ryan Gosling), die samen alles in het werk stellen om het imperium van Cohen te ontmantelen. Ze hebben maar één voordeel. Cohen weet niet wie er achter hem aan zit. Is het zijn concurrentie of toch de politie die hem het leven zuur maakt?

Commentaar

Sean Penn moest elke dag uren in de make-up zitten voordat hij in de huid kon kruipen van de beruchte gangster Mickey Cohen. Deze illustere crimineel staat centraal in Gangster Squad. Zijn nep-neus valt daarbij het meest op en is tekenend voor hoe kunstmatig zijn rol is. Penn zal gedacht hebben in een epische gangsterfilm terecht te zijn gekomen en doet zijn uiterste best om een zo angstaanjagend mogelijke slechterik neer te zetten. Daar komt helaas maar weinig van terecht doordat hij over-de-top gaat en dan nog een stukje verder… De cast die de relatief jonge regisseur Ruben Fleischer (Zombieland, 30 Minutes or Less) hier bij elkaar heeft weten te krijgen bestaat uit sommige van de meest getalenteerde acteurs die Hollywood op dit moment kent. Ze worden echter schromelijk onderbenut. Het is namelijk al snel duidelijk dat er maar één ding is wat de klok slaat in Gangster Squad: actie, actie en nog meer actie. Op zich natuurlijk geen probleem, maar het is duidelijk dat de film zichzelf te serieus neemt en probeert een moderne klassieker te zijn. Toegegeven, sommige elementen zijn goed geslaagd. Zo wordt het tijdsbeeld heel erg goed neergezet. Van de kostuums en de auto’s tot de restaurants en de muziek. Je waant je volledig in het Los Angeles van eind jaren ’40 van de vorige eeuw. Ook de actie is om van te smullen. Het tempo van Gangster Squad ligt hoog, evenals het aantal doden, dat al snel niet meer te tellen is. Gangster Squad lijkt aan de oppervlakte misschien een dramatische gangsterfilm maar is in haar hart eigenlijk meer een western. De diepgang ontbreekt aan alle kanten maar de helden zijn stoer en gelikt en de actie hard en meedogenloos. In een breder kader bezien voegt deze film weinig toe aan het genre. Alles is al eens eerder en beter gedaan. Voor een vergelijkbare film met meer diepgang kun je beter The Untouchables nog eens uit de kast trekken. Voor wie op zoek is naar brute actie uitgevoerd door mannen in maatpakken met klassieke tommyguns. Stop! En zoek niet verder want je vindt hier exact wat je zoekt.

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Actie, Drama, Misdaad
Regio: B
Jaar: 2013
Speelduur: 113 min
Verpakking: Blu-ray Keep Case in Slipcase
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 2.35:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
 • DTS-HD MA 5.1 - Engels
 • Dolby Digital 2.0 - Commentaar
 • Dolby Digital 5.1 - Duits
 • Dolby Digital 5.1 - Engels
 • Dolby Digital 5.1 - Frans
 • Dolby Digital 5.1 - Italiaans
 • Dolby Digital 5.1 - Japans
 • Dolby Digital 5.1 - Spaans
 • Dolby Digital 5.1 - Thais
Ondertiteling: Nederlands, Duits, Engels, Frans, En vele andere
Uitgever: Warner Home Video Benelux
EAN: 5051888149690

Extra's

 • Film afspelen met ‘The Gangland Files’
 • Focus Points: The Set-Up
 • Short feature: Then and Now Location
 • Film afspelen met audiocommentaar
 • Documentaire: Rogues Gallery: Mickey Cohen
 • Short feature: Tough Guys with Style
 • Deleted Scenes

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De Blu-ray Disc-uitgave van Gangster Squad heeft de originele beeldverhouding van 2.35:1. Het High Definition beeld heeft een 1080/24p resolutie. Dit betekent dat het beeld progressief is opgebouwd uit 1920*1080 beeldpunten en dat de beeldsnelheid 24 beelden per seconde is (de originele filmsnelheid). Voor de encodering is gebruik gemaakt van de MPEG-4 AVC codec. Deze Blu-ray Disc-uitgave bestaat uit een 50 GB dubbellaagse disk.

Het beeld van Gangster Squad ziet prima uit zoals je van een recente uitgave mag verwachten. Op geen enkel moment is er sprake van storende zaken of defecten die afleiden van de kijkervaring. De film is schaduwrijk maar het schaduwdetail en het zwartniveau worden hierbij goed vastgehouden. Qua kleuren is er sprake van veel bewerking waardoor elke scène een geheel eigen uiterlijk krijgt. Dit alles wordt nauwkeurig in deze transfer weergeven. Het detail is ook consistent van hoog niveau, al is het beeld hier en daar wat soft van aard. Ook in de donkerste scènes is het detail iets minder. De kleinste texturen zijn echter bij momenten zichtbaar, waardoor dit echt aanvoelt als een HD-transfer. Eigenlijk kunnen we kort zijn over de kwaliteit van deze transfer van Gangster Squad, die is gewoon prima.

Geluidskwaliteit

Deze Blu-ray Disc van Gangster Squad is voorzien van een DTS-HD Master Audio 5.1-track (16bit/48kHz) in de originele Engelse taal. Het beeld was al prima op orde, maar het geluid maakt zo mogelijk nog meer indruk. De film biedt in al haar rijkdom aan actiescènes alle kans voor de audio om te schitteren en dat doet deze dan ook. De kogels vliegen je om de oren en de krachtige geluidsgolven uit je subwoofer gooien hier nog een vleugje bovenop. De directionele effecten zijn zeer goed ontwikkeld, waardoor deze audiopresentatie van Gangster Squad echt een ruimtelijk gevoel oproept. Binnen al dit geweld worden de prioriteiten juist gesteld en zijn en blijven dialogen bijvoorbeeld altijd goed verstaanbaar. Of het echt een nadeel genoemd kan worden is niet zeker, maar een en ander wordt bij momenten wel erg luid. Het kan dus zijn dat je je volumeknop opzoekt om je buren niet te storen. Of misschien ze gewoon maar uitnodigen en het volume weer lekker omhoog?

Extra's

Het hoofdmenu is statisch en voorzien van muziek uit de film op de achtergrond. Er zijn een aantal extra’s vanuit hier te bekijken. die hieronder nader besproken worden. Ze hebben HD beeldkwaliteit en Dolby Digital 2.0 (192 kb/s) audio.

Film afspelen met ‘The Gangland Files’
Als je voor deze optie kiest dan wordt de film afgespeeld met tussendoor interviews, video commentaar, trivia en andere zaken. Leuk voor de liefhebbers, al wordt er hier en daar wel wat veel gebruik gemaakt van de andere extra’s. Het bekijken van deze kan dus een prima vervanger zijn.

Focus Points: The Set-Up (46 min.)
Deze drie kwartier durende algemene making of bestaat uit vijftien onderdelen die gaan over onder andere het verhaal, de acteurs en personages en de locaties.

Short feature: Then and Now Location (8 min.)
Je ziet hier foto’s van locaties die in de film gebruikt zijn. Eerder uit de jaren ’40 en daarna hoe dezelfde locaties er heden ten dage uitzien.

Film afspelen met audiocommentaar
De regisseur Ruben Fleischer zorgt hier in zijn eentje voor het vullen van de spreektijd. Hij doet dit verdienstelijk met de gebruikelijke verhalen over de productie van de film. De passie ontbreekt echter waardoor deze extra niet bijzonder is te noemen.

Documentaire: Rogues Gallery: Mickey Cohen (47 min.)
Voor wie meer wil weten over het echte leven van de gangster die de hoofdrol speelt in de film – Mickey Cohen – is dit een extra om niet te missen.

Short feature: Tough Guys with Style (5 min.)
De cast komt hier aan het woord over hoe het Los Angeles van de jaren ’40 moet zjin geweest.

Deleted Scenes (12 min.)
Zeven verwijderde scènes zijn hier te bekijken, voorafgegaan door een korte inleiding van de regisseur.

Conclusie

De gangster Mickey Cohen heeft het Los Angeles van eind jaren ’40 in zijn greep. Niemand durft tegen hem op te staan totdat er op initiatief van de politiechef een geheim team van geharde agenten op wordt gericht. Ze hebben maar één doel: het verslaan van Cohen. Gangster Squad is als actiefilm prima geslaagd en het tijdsbeeld wordt uitstekend neergezet. Al het acteertalent blijft echter grotendeels onbenut en de diepgang die de film duidelijk nastreeft wordt niet behaald. Gangster Squad is op de markt gebracht in een compleet verzorgde uitgave. De verpakking kent een mooie reliëf kartonnen sleeve en vanuit het hoofdmenu is er een flink pakket aan extra’s te bekijken. Het beeld en geluid zijn ook prima op orde, waarbij het geluid in het bijzonder een indruk achterlaat. Voor wie zin heeft in een onvervalste actiethriller uit een ander tijdperk is Gangster Squad een prima optie.

Laatste reacties

x-vision  |  17-06-2013

Gisteren bekeken en goedgekeurd voor een popcornavondje. Veel diepgang zat er idd niet in de film.
Lees meer >

Patrick van den Hul  |  15-06-2013

Er is Nederlandse ondertiteling beschikbaar.
Lees meer >

pietdvd  |  14-06-2013

Het hoofdmenu is statisch en voorzien van muziek uit de film op de achtergrond. Er zijn een aantal extra’s vanuit hier te bekijken. die hieronder nader ...
Lees meer >

Driekus  |  12-06-2013

werkt gewoon hoor die link.. het is ook nog eens een fantastische film...
Lees meer >

peptalk  |  12-06-2013

Hier thuis met W7 en Firefox werkt hij idd.
Lees meer >

Ludo Keeris  |  12-06-2013

Zou toch moeten werken.
Lees meer >

Rogier Burghout  |  12-06-2013

Safari op iPad wel.
Lees meer >

peptalk  |  12-06-2013

Firefox en W7: werkt bij mij ook niet
Lees meer >

rogue  |  12-06-2013

Ik krijg "pagina niet gevonden" te zien. Browser Firefox. Dit is de link die dan open staat: http://dvd.nl/recensies/4853/gangster-squad/blu-ray/
Lees meer >

Rogier Burghout  |  12-06-2013

Bij mij doet ie het gewoon.
Lees meer >

rogue  |  12-06-2013

Link doet het niet?
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Geweld Grof DTS HD Master Audio 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
6.5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6.5
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:10
Extra's:8
7.6

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 11
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots