Hercules (2014)


Hercules (2014) (Blu-ray)
Samenvatting

Hercules (Dwayne Johnson) is niet zomaar een mens. Hij is een Griekse halfgod. Zijn vader was niemand minder dan de oppergod Zeus. Hij verdient zijn brood als huurling die in opdracht van koningen werkt en hun vijanden uit de weg ruimt. Een ander doel heeft hij niet meer in zijn leven. Niet sinds zijn familie op brute wijze werd vermoord. Een gebeurtenis waar hij nog altijd wraak voor wil nemen. Gelukkig heeft hij zijn metgezellen nog, die hem altijd bijstaan op het slagveld. Voor hun nieuwste opdracht moeten ze een heel leger trainen om te leren vechten om daarna ten strijde te trekken. Maar verraad ligt op de loer en al snel komt ieder leven in gevaar. Zelfs de machtige Hercules wordt deze keer danig op de proef gesteld.  

Commentaar

Sommige gebeurtenissen of (historische) figuren vormen een eindeloze inspiratiebron voor de ene na de andere film en serie. Wie kent bijvoorbeeld nog de Hercules-serie met Kevin Sorbo die vroeger jarenlang op TV was? Deze megaproductie met Hollywood spektakelfilm-veteraan Brett Ratner (X-Men: The Last Stand, Horrible Bosses) aan het roer heeft een onnoemlijk veel groter budget dan voornoemde serie. Het oude Griekenland komt dan ook op spectaculaire wijze tot leven. Ook voor de gevechten – en dat zijn er heel veel – zijn kosten nog moeite gespaard. Wel komt er echt veel uit de computer en doet het allemaal wat digitaal aan soms. Het doet je zelfs twijfelen of de spierballen van Dwayne Johnson en het lichaam van Ingrid Bolsø Berdal wel echt puur natuur zijn. Genoeg moois om naar te kijken dus, maar ondanks al dit spektakel weet Hercules onvoldoende indruk te maken. Het is een enorm dure lege huls geworden waarin elke vorm van diepgang ontbreekt. Ook de acteurs zijn duidelijk niet betrokken bij de film en spelen wat op de automatische piloot. Ze zijn overtuigend als ze vechten, maar niet als ze emotie moeten overbrengen. Ergens heeft het complete gebrek aan pretenties ook wel weer zijn charmes. Je intellect wordt geen moment uitgedaagd, maar is dat soms niet precies waar je op zoek naar bent na een lange werkdag? Als je Hercules op haar merites beoordeelt, dan is de conclusie dat deze film zeker onderhoudend is. Een voldoende is dan ook op zijn plaats, niets meer en niets minder.  

NB: Op deze BD is naast de bioscoopversie een extended versie opgenomen. Deze is een paar minuten langer.

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Actie, Avontuur
Regio: B
Jaar: 2014
Speelduur: 102 min
Verpakking: Blu-ray Keep Case
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 2.35:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
  • DTS-HD MA 7.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands, Duits, Engels, Frans, Italiaans, Spaans
Uitgever: Paramount
EAN: 5053083004958

Extra's

  • Audiocommentaar
  • Introductie
  • Hercules and his mercenaries
  • Weapons!
  • The Bessi battle
  • The effects of Hercules
  • Deleted/extended scenes

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De Blu-ray Disc-uitgave van Hercules heeft de originele beeldverhouding van 2.35:1. Het High Definition beeld heeft een 1080p/24p resolutie. Dit betekent dat het beeld progressief is opgebouwd uit 1920*1080 beeldpunten en dat de beeldsnelheid 24 beelden per seconde is (de originele filmsnelheid). Voor de encodering is gebruik gemaakt van de MPEG-4 AVC codec. Deze Blu-ray Disc-uitgave bestaat uit een 50 GB dubbellaagse disk.

Dit stukje over het beeld wordt heel erg kort. Er is namelijk vrijwel niets aan te merken op deze prachtige transfer. De mate van scherpte en de hoeveelheid detaillering zijn indrukwekkend. De kleuren zijn vol saturatie en het contrast is treffend. Het schuurt tegen de grens van overdreven aan, maar passeert deze nergens. Het zwartniveau is uitstekend en op het schaduwdetail is eveneens niets aan te merken. Af en toe is er sprake van een tikkeltje beeldruis, maar dit is absoluut niet storend. Deze transfer benaderd perfectie en kan prima als demonstratiemateriaal dienen.

Geluidskwaliteit

Deze BD-uitgave van Hercules bevat een DTS-HD Master Audio 7.1-track (24bit/48kHz) in de originele Engelse taal. De specificaties zijn al indrukwekkend en ook de uitwerking stelt niet teleur. Net als de beeldkwaliteit is ook deze audiopresentatie van een zeer hoog niveau. Zoals je bij een grote blockbuster mag verwachten is deze ook een spektakel voor de oren. De film biedt hier dan ook meer dan voldoende aanleiding toe. Er is sprake van heel veel dynamiek en kracht, maar tegelijkertijd voldoende aandacht voor subtiele details. De surroundwerking is uitstekend. Dialogen zijn door al dit geweld goed verstaanbaar. Van kleine details tot grote explosies, alles komt prachtig tot zijn recht.

Extra's

Vanuit het menu zijn een aantal extra’s te bekijken. Deze worden hieronder omschreven. Alle extra’s zijn volledig in HD beschikbaar en hebben Dolby Digital 2.0 audio (224 kb/s). Ze zijn voorzien van Nederlandse ondertiteling.

Audiocommentaar
Een audiocommentaar door de regisseur en producent. Alleen beschikbaar in combinatie met de bioscoopversie.

Introductie (6 min.)
Een korte introductie van het personage Hercules en het verloop van de productie.

Hercules and his mercenaries (11 min.)
We gaan hier dieper in op enkele van de belangrijkste personages.

Weapons! (6 min.)
Deze extra gaat over wapens die de hoofdpersonages hanteren.

The Bessi battle (12 min.)
In deze extra krijg je inzicht in het maken van een van de grootste actiesequenties uit de film.

The effects of Hercules (13 min.)
Een inkijkje in de special effects van de film en hoe deze samensmelten met praktische effecten.

Deleted/extended scenes (6 min.)
Hier zijn in totaal vijf verwijderde scènes te zien. Deze hebben een vrij korte speelduur.

Conclusie

Hercules is een legende in de oude Griekse wereld. Maar zelfs deze halfgod wordt uitgedaagd wanneer hij het op moet nemen tegen een machtige koning. Hercules is een typische spektakelfilm geworden die zich ook enkel en alleen daarop richt. Naar diepgang of geloofwaardigheid kun je lang zoeken. Als een avondje simpel vermaak soms voldoende is, dan ben je hier aan het juiste adres. De kwaliteit van het beeld en geluid op deze BD-uitgave is van referentieniveau. Daarnaast is er een aardige verzameling extra’s te bekijken.

Laatste reacties

DVDProfilersFilmgek  |  28-12-2014

The Legend of Hercules die er eerder was dit jaar, was toch de betere film. Eerlijk is eerlijk, je kan een vreselijke bult bier op hebben en dan is het allemaa...
Lees meer >

edwinvb  |  26-12-2014

leuke film, had alleen veel meer spektakel verwacht. jammer dat er niet meer is doorgegaan op de de 12 werken/trials van hercules....
Lees meer >

DVDProfilersFilmgek  |  24-12-2014

Dan is er een verdachte afgevallen Herman ;). Ik kan mij best voorstellen dat je je vermaakt met de film, maar een 10 lijkt wel erg veel van het goede. Heb hem...
Lees meer >

WaymannDirector  |  24-12-2014

Ik heb zelf niet gestemd…
Lees meer >

rogue  |  22-12-2014

Dan is er een verdachte afgevallen Herman ;). Ik kan mij best voorstellen dat je je vermaakt met de film, maar een 10 lijkt wel erg veel van het goede.
Lees meer >

DVDProfilersFilmgek  |  22-12-2014

Er lijken momenteel wat minder serieuze figuren wat aan het spelen te zijn.... Oh... ik was het niet, ik heb de film (nog)niet.
Lees meer >

rogue  |  22-12-2014

Kunnen we ook zien van welke 2 lezers de 2 tienen vandaan komen bij de beoordeling :)? Ik heb zelf een dikke vijf gegeven, net geen voldoende. Hoewel de film g...
Lees meer >

Ludo Keeris  |  22-12-2014

Gelukkig leest er nog iemand grondig de recensie, DVDProfilersFilmgek ;) Aangepast naar dubbellaags.
Lees meer >

WaymannDirector  |  22-12-2014

Wat een slechte film was dit zeg. Hé laten we een dure film maken over Hercules. Maar we hebben écht geen enkel idee waarover een verhaal moet gaan… Doods...
Lees meer >

DVDProfilersFilmgek  |  22-12-2014

Deze Blu-ray Disc-uitgave bestaat uit een 50 GB enkellaagse disk. ?
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Angst Geweld Grof DTS HD Master Audio 7.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
6

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6
Beeldkwaliteit:10
Geluidskwaliteit:10
Extra's:6
6.9

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 15
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.