Masters of Sex - seizoen 2


Masters of Sex - seizoen 2 (Blu-ray)
Samenvatting

Dr. William Masters (Michael Sheen) is een gelauwerd arts in het ziekenhuis waar hij werkt. Hij houdt zich bezig met het wonder der geboorte en is uitgegroeid tot een autoriteit op dat gebied. Zijn werkelijke interesse ligt echter bij het stadium vóór de geboorte. Oftewel ‘de daad’ die uiteindelijk resulteert in het nageslacht. Hij wil hier een officiële wetenschappelijke studie van maken, maar zelfs een man van zijn statuur had in die periode – de jaren ’50 – de grootste moeite om dit voor elkaar te krijgen. Uiteindelijk krijgt hij een clandestiene vorm van zijn studie van de grond met medewerking van zijn baas Barton Scully (Beau Bridges). Hoewel, medewerking. Feitelijk heeft Masters zijn baas gechanteerd met iets dat hij over hem weet. Alsof de studie op zichzelf nog niet controversieel genoeg was, besluit hij uiteindelijk om zijn secretaresse, een vrouw zonder dokterspapieren, promotie te geven. De ambitieuze Virginia Johnson (Lizzy Caplan) groeit uit tot zijn partner. Ze hebben een vruchtbare zakelijke samenwerking, maar dit is inmiddels uitgegroeid tot meer en dit zet ook het privéleven van hun beiden op zijn kop. De studie leidt tot verrassende en baanbrekende inzichten, maar kan bij een enkele misstap van de aardbodem worden weggevaagd. Masters en Johnson moeten daarom altijd op hun hoede zijn en ondertussen ook hun privéleven een plekje blijven geven. Het zal echter altijd in de schaduw staan van dit belangrijke werk.

Commentaar

In de periode van 1957 tot 1965 hielden Masters en Johnson hun studie. Hierbij legden ze allerlei gegevens vast van 382 vrouwen en 312 mannen tussen de 18 en de 89 jaar oud. Terwijl ze seks hadden of aan het masturberen waren… Zij deden dit in een tijdperk waarin seks nog een groot taboe was. Wat men erover wist was meer van het kaliber ‘broodje aap verhaal’ dan dat er sprake was van werkelijk gefundeerde inzichten. Zo was er vrijwel niets bekend over met name het vrouwelijk orgasme en zag men homoseksualiteit nog als een ziekte die kon worden genezen met elektroshocktherapie. In die omgeving moesten ze werken en dat ging niet zonder slag of stoot. Dit aansprekende en waargebeurde verhaal heeft geleid tot deze serie Masters of Sex van Showtime. Inmiddels is seizoen 3 al uitgezonden in de Verenigde Staten en het vierde seizoen is aangekondigd voor de zomer van 2016. Verreweg de belangrijkste rollen zijn weggelegd voor Michael Sheen en Lizzy Caplan. Hun karakters hebben veel eigenheid, maar zijn tegelijk uitermate complex en gelaagd. Dit is dan ook wat de serie kenmerkt. Het tempo ligt tergend laag, wellicht soms iets te laag, maar dit komt doordat alles in dienst staat van de diepgang. Niet alleen de hoofdrolspelers, maar ook veel bijrollen zijn echte personen van vlees en bloed die voor je op het scherm tot leven komen. De rolverdeling is stuk voor stuk uitstekend gekozen en er is een goede balans tussen de vaste cast en regelmatig nieuwe gezichten. Tijdens het kijken van deze serie zal je wellicht ook nog het een en ander leren over seks, maar dit is gek genoeg niet eens de primaire focus van de serie. Feitelijk gaat Masters of Sex over het brede scala aan emoties dat de mens eigen is. Over tomeloze zakelijke ambities en hoe dit het privéleven beïnvloed. En over hoe iedereen onderworpen is aan de tijdsgeest waarin men leeft. Enkel zij die hier heel hard tegen strijden kunnen wellicht iets teweeg brengen. Deze strijd is fascinerend om naar te kijken en krijgt in dit tweede seizoen alleen nog maar meer diepgang ten opzichte van het eerste seizoen. Dus pak een goed glas wijn of een stevige borrel en zak diep weg in de bank voor een ontdekkingsreis naar de menselijke psyche.

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Drama
Regio: A, B, C
Jaar: 2014
Speelduur: 720 min
Verpakking: Blu-ray Keep Case
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 1.78:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
  • DTS-HD MA 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Italiaans
  • Dolby Digital 5.1 - Spaans
  • DTS-HD MA 5.1 - Frans
Ondertiteling: Nederlands, Arabisch, Engels, Frans, Italiaans, Spaans
Uitgever: Sony Pictures Home Entertainment
EAN: 8712609646238

Extra's

  • The Women of Sex
  • The History of Sex
  • The Men of Sex

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De Blu-ray Disc-uitgave van Masters of Sex heeft de originele beeldverhouding van 1.78:1. Het High Definition beeld heeft een 1080p/24p resolutie. Dit betekent dat het beeld progressief is opgebouwd uit 1920*1080 beeldpunten en dat de beeldsnelheid 24 beelden per seconde is (de originele filmsnelheid). Voor de encodering is gebruik gemaakt van de MPEG-4 AVC codec. Deze Blu-ray Disc-uitgave bestaat uit vier 50 GB dubbellaagse disks.

De beeldkwaliteit van het tweede seizoen van Masters of Sex op BD is uitstekend. Het eerste dat opvalt is de hoeveelheid detaillering. Het beeld is helder en werkelijk gestoken scherp. Je hebt bijna het gevoel dat je de personages kunt aanraken. Daarbij zijn de kleuren goed gesatureerd. Het beeld is wat minder indrukwekkend als er minder licht aanwezig is. Het zwartniveau is dan wel goed en er is op zich voldoende schaduwdetail, maar er ontstaat ook ruis en andere onvolkomenheden. Hierdoor gaat er wel eens iets aan detail verloren en is de kwaliteit dus niet helemaal consistent. De soms donkere stijl van filmen is echter duidelijk ook artistiek zo bedoeld. Een scène buiten op een bankje in de zon is dan weer perfect. Deze beeldkwaliteit is dan ook voor zover wij kunnen beoordelen een zeer goede weergave van hoe het door de makers bedoeld is.

Geluidskwaliteit

Masters of Sex wordt op deze BD-uitgave ondersteund door een DTS-HD Master 5.1 audio track (16bit/48kHz) in de originele Engelse taal. Er is een track met identieke technische specificaties opgenomen in de Franse taal. Deze serie draait in de eerste plaats vooral om dialoog en deze is altijd uitstekend goed verstaanbaar. Alle nuances in het spreken komen uitstekend tot zijn recht. Er is sprake van duidelijke prioritering in het geluidsbeeld, waarbij de dialogen ondersteund worden door subtiele omgevingsgeluiden. Een enkele keer is er sprake van wat meer kracht in de audio, afhankelijk van de inhoud van de scène. Verwacht niet al te veel vuurwerk doordat het hier nu eenmaal niet een actieserie betreft. Wat je wel kunt verwachten is een audiopresentatie die de inhoud prima ondersteunt. 

Extra's

Vanaf disk 1 zijn een aantal extra’s te benaderen. Deze blijken uiteindelijk verspreid op de andere disks te staan, dus er moet even worden gewisseld. Alle extra’s zijn in HD, hebben Dolby Digital 2.0 (192 kb/s) audio en Nederlandse ondertiteling.

Disk 2

The Women of Sex (20 minuten)
Net als de serie zelf, zijn ook de extra’s vrij inhoudelijk van aard. Hier wordt dieper ingegaan op de belangrijkste vrouwelijke spelers uit de serie.

Disk 3

The History of Sex (18 minuten)
In deze extra kijken we naar aspecten als het tijdperk waarin Masters of Sex zich afspeelt en wat toen de staat van de medische wetenschap was.

Disk 4

The Men of Sex (26 minuten)
Dit is de mannelijke tegenhanger van eerstgenoemde extra. Dit keer wordt ingegaan op de mannelijke acteurs die een significante rol hebben in dit verhaal.

Conclusie

Master en Johnson zijn medische wetenschappers die eind jaren ’50 het onderwerp seks willen onderzoeken, terwijl de wereld hier nog lang niet klaar voor is. Ze balanceren hierdoor continu tussen het mogen doorgaan en moeten stoppen met het onderzoek en dit zet ook grote druk op hun privéleven en onderlinge relatie. Masters of Sex is een serie die de tijd neemt om personages en hun persoonlijke beslommeringen met indrukwekkende diepgang te volgen. Het tempo ligt niet altijd even hoog, maar als je het geduld kunt bewaren wordt dit zeker beloond. De BD-uitgave is technisch goed verzorgd met prima beeld en geluid. Het drietal extra’s is inhoudelijk genoeg en voegt zeker iets toe. Ten opzichte van buitenlandse uitgaves ontbreken alleen de verwijderde scènes.

Laatste reacties

Werner  |  01-02-2017

Weer dikke zever! Ik zie seizoen 3 daarnet in de Mediamarkt liggen, maar de Blu-ray is nergens te bespeuren... :(
Lees meer >

martwout  |  08-12-2015

En het geeft het leven in die tijdperiode goed weer o.a. het conservatieve voor nieuwe dingen.
Lees meer >

WaymannDirector  |  07-12-2015

Precies, goed geacteerd, in beeld gebracht en personages staan als een huis, mooie drama serie.
Lees meer >

martwout  |  07-12-2015

Geweldige serie. Ik kan er niet meer over zeggen.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Grof Seks DTS HD Master Audio 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:9
Extra's:5
5.3

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 3
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.