Now You See Me 2

Recensent:
Emnet Assefa
09-06-2016

Totaalbeoordeling:

7
Bioscoop

Samenvatting

The Four Horseman (Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Dave Franco en Lizzy Caplan) zijn terug. Ze proberen de smet op hun blazoen wat op te poetsen. Met de hulp van FBI-agent Dylan Rhodes (Mark Ruffalo) willen ze een minutieus geplande opvoering uitvoeren met de hoop de corrupte zakenman Owen Case (Ben Lamb) aan te pakken. Maar het plan mislukt, waarvan Rhodes uiteindelijk ontmaskerd wordt als de handlanger van The Four Horsemen. Om hun reputatie te herwinnen worden ze door de rijke Walter Mabry (Daniel Radcliffe) gedwongen een enorm krachtige computerchip terug te stelen van Mabry’s voormalige zakenpartner, niemand minder dan Owen Case. Maar dan wacht hun een grote verrassing.

Commentaar

Now You See Me 2 is het vervolg op de succesvolle film Now You See Me uit 2013. Aan het eind van de eerste film was al duidelijk dat er geen afgeronde conclusie aan het verhaal zat. Met dat idee kon je al voelen dat er een vervolg aan zat te komen. Nu, drie jaar later, is er dan dat vervolg en worden de antwoorden die in het eerste deel opgeworpen werden min of meer beantwoord. Enkele verwarrende elementen, zoals de dubbele identiteit van de politierechercheur, zijn nog steeds aanwezig. Of wat nu precies de rol is van goochelshowpresentator Thaddeus Bradley, wederom vertolkt door Morgan Freeman.  
De goocheltrucs in de film blijven net zo fascinerend als in de eerste film. In het eerste deel overvallen The Horsemen een Franse bank vanaf een podium in Las Vegas. En tevens een verzekeringsambtenaar. Aan het einde hebben ze een fabelachtige verdwijntruc, terwijl het geld op het publiek neerdaalt. In dit Now You See Me 2 gebeurt de grote truc op een minder publiekelijke manier, maar is niet minder spectaculair. In dit tweede deel proberen The Four Horsemen het publiek te overtuigen dat ze eigenlijk niet de criminelen, maar de ‘good guys’ zijn. Ze proberen te laten zien dat alles wat ze doen voor het welzijn van het goede doel is. Ze proberen door middel van een verborgen waarheid hun reputatie op te vijzelen.
Voor wie de eerste film al een tijdje – of helemaal niet – gezien heeft is er gelukkig een korte terugblik op het eerste deel. Mede omdat een belangrijke verhaallijn uit dat eerste deel een vervolg heeft in Now You See Me 2 is deze terugblik een welkome aanvulling. Doordat The Four Horsemen van de USA naar de Chinese stad Macau reizen krijgt dit deel een meer wereldse uitstraling. Er is ook meer actie en geweld dan voorheen. Sommige daarvan zijn heel fascinerend als er gelijktijdig de magie door de groep wordt toegepast. Bijna de gehele cast uit het eerste deel komt terug voor deel twee. Door de toevoeging van Daniel Radcliffe (Harry Potter) en Lizzy Caplan (Cloverfield) krijgt het verhaal tevens iets verfrissends. Voor wie Now You See Me goed vond zal dan ook genieten van dit nieuwe deel. Er zijn echter weinig nieuwe ideeën waarmee een nieuw publiek aangeboord zal worden.

Filmspecs

Medium: Bioscoop
Genre: Actie, Komedie, Thriller
Jaar: 2016
Speelduur: 129 min
Uitgever: Independent Films

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

12 Geweld
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.