Thomas Crown Affair, The

Recensent:
Eric van Ballegoie
26-10-2000

Totaalbeoordeling:

8.7
DVD

Thomas Crown Affair, The (DVD)
Samenvatting

De aktie-zoekende billionair Thomas Crown (Pierce Brosnan) is er gek op om chaos te veroorzaken en te winnen. Wanneer Thomas zijn leven een beetje saai wordt besluit hij een grote stunt uit te halen; een onbetaalbaar schilderij te stelen van het zwaarst bewaakte museum op klaarlichte dag.
De echte uitdaging begint pas als de ingehuurde Catherine Banning er zich gaat mee bemoeien. Zij moet en zal het schilderij terug zien te krijgen op de zelfde manier als Thomas het heeft gekregen. Ze is net zo avontuurlijk smachtend naar spanning als hij is. Als Thomas er achter komt dat hij eindelijk zijn ware tegenstander heeft gevonden vormt er een schitterend kat en muis spel tussen de twee extremisten.

Commentaar

Deze versie uit 1999 is een waardige remake van het origineel uit 1968. Het verhaal is origineel en er heerst een duidelijke spanning tussen de twee hoofdrolspelers waardoor de film continu interessant blijft. Zeker een aanrader.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Drama
Regio: 2
Jaar: 1999
Speelduur: 109 min
Verpakking: Amaray Keep Case
Beeldverhouding: 2.35:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Frans
  • Dolby Digital 5.1 - Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans
Uitgever: Fox / MGM
EAN: 8712626002635

Extra's

  • Audio Commentaar
  • Making Of
  • Videoclip

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het anamorfe beeld heeft een aspect (verhouding) van 2.35:1 en laat redelijke kwaliteit zien. In de lichte scenes is het beeld erg goed terwijl in de donkerdere scenes toch wel wat aan de merken valt op het beeld. Soms wordt het beeld wat onscherp en ook is de kleurbalans in de donkere scenes soms niet optimaal. Het contrast is redelijk. Al met al aardig beeld, maar geen top.

Geluidskwaliteit

De Engelse 5.1 Dolby Digital track is zeer gevarieerd wat muziek betreft. Van dance tot jazz passeert de revue. De soundtrack klink lekker open en geeft een mooi 3D effect. De achterkanalen worden bij deze film niet veel gebruikt.

Extra's

Allereerst krijgen we audio commentaar gedurende de gehele film van John McTiernan. Helaas is deze man niet zo spraakzaam en vallen er dus grote gaten in zijn commentaar. Hetgeen hij verteld is bovendien niet echt bijster interessant. Hiernaast krijgen we de videoclip \"Windmills of your mind\" en de documentaire \"The making of a masterpiece\". Deze documentaire is wel zeer de moeite waard en bespreekt het maken van een remake van een oude film. Redelijke extra\'s.

Conclusie

The Thomas Crown Affair is een lekker spannende film. Niet spannend in de zin dat je op het puntje van de stoel zit, maar wel spannend vanwege het kat en muis gebeuren. Beeld en geluid zijn redelijk tot goede en bovendien heeft de DVD aardige extra\'s. Prima schijfje!

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Eigen Collectie.

Lees meer

Laatste reacties

X  |  18-03-2005

Heel erg leuk. Als blinde aanschaf in de collectie opgenomen en ik was aangenaam verrast. Een echte aanrader (y)
Lees meer >

scheur  |  17-03-2005

Op de één of andere manier vind ik dit ook een goede film. Ik zou niet precies kunnen zeggen waarom maar hij is de moeite waard naar mijn idee. Ik sluit me ...
Lees meer >

rkrijger  |  17-03-2005

Vandaag gezien en ik vond hem geweldig. De chemie tussen Russo en Brosnan is fantastisch. Ze voelen elkaar uitstekend aan en acteren geweldig. De beelden zien e...
Lees meer >

Sneaker  |  16-03-2005

Vandaag gezien en ik vond hem geweldig. De chemie tussen Russo en Brosnan is fantastisch. Ze voelen elkaar uitstekend aan en acteren geweldig. De beelden zien e...
Lees meer >

Tom L.  |  04-08-2004

Zeer leuke film, kon hem ook niet laten liggen toen ik hem voor € 5,- in de grabbelbak zag liggen. Aanrader!
Lees meer >

starbuck  |  04-11-2001

De vele, vele fraaie andere releases die deze maand en volgende maand uit gaan komen. :D oftewel money money money en prioriteiten. Echt zo'n titeltje wa...
Lees meer >

Nathan Strik  |  04-11-2001

Jo Starbuck. Het origineel is al lang uit op DVD. Wat houdt je tegen?!?
Lees meer >

starbuck  |  04-11-2001

Leuk, alhoewel ik hemzelf wel heb gekocht had ik toch liever het orgineel gehad. Maar goed, dat kan nog komen.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
?

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:-
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:8
Extra's:7
8.7

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 146
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.