Call of Heroes


Samenvatting

Gedurende het tijdperk van de krijgsheren in China zijn alle machthebbenden in gevecht met elkaar. De regering heeft het hele leger naar de frontlinie gestuurd, waardoor het dorpje Pucheng onbeschermd achterblijft. Wanneer de wrede commandant van de vijand, Cao, in Pucheng arriveert vermoordt hij alle onschuldige bewoners. De bewakers van Pucheng komen in opstand en zijn vastberaden Cao te verslaan in een episch gevecht om hun dorp en vaderland te beschermen.

Commentaar

China heeft de laatste jaren ook CGI ontdekt. Het is dan een verademing om een tradionele martial arts film te zien met alleen maar praktische effecten en ouderwetse stunts. Dit vroeg heel veel training van de cast en dit is terug te zien in het eindresultaat. De film heeft het gevoel van een klassieke western. In het begin wordt de bad guy goed neergezet, net als de mysterieuze goede tegenstander. Het verhaal van Call of Heroes  is bepaald niet origineel, maar de uitvoering is goed. Hierdoor is het geheel duidelijk meer dan de som der delen. We krijgen ook een beeld bij een periode die al lang vergaan is en naast alle actie is er ook ruimte voor oprecht drama. Call of Heroes is een verrassend degelijke actie blockbusters en het zou wel eens een van de beste Aziatische films van 2016 kunnen zijn. De film doet niet altijd haar best om heel hoogstaand te zijn. Het hoofddoel lijkt vooral te zijn om de kijker te vermaken. Het actiewerk varieert van redelijk hoogstaand tot bijna karikaturaal. Maar dat laatste kan je eigenlijk wel weer om lachen, als je je realiseert hoe pretentieloos de film eigenlijk is. 

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Actie
Regio: 2
Jaar: 2016
Speelduur: 115 min
Verpakking: Keepcase
Beeldverhouding: 2.35:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Cantonees
  • Dolby Digital 5.1 - Duits
Ondertiteling: Nederlands, Duits
Uitgever: Splendid Film
EAN: 4013549079563

Extra's

  • Music Video
  • Character trailer
  • Featurettes

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De transfer op deze DVD komt in de originele verhouding van 2.35:1 en is van voldoende kwaliteit. Er zijn veel verschillende camera’s gebruikt voor de film en dat zie je ook terug in de variatie in beeldkwaliteit. Op zijn best is deze transfer van hoge kwaliteit, op zijn slechtst is het allemaal net voldoende. Het lijkt wel alsof er voor sommige scènes een GoPro camera is gebruikt. Het detail is altijd goed genoeg. In donkere scènes had er alleen soms een tikkeltje meer schaduwdetail mogen zijn. Het kleurenpalet is gevarieerd en ziet er goed uit. Al met al een prima transfer. 

Geluidskwaliteit

De audio bij Call of Heroes komt in de originele Cantonese taal in Dolby Digital 5.1 (394kb/s) formaat. Een interessant feitje is dat niet alle acteurs dezelfde taal spreken. Een deel spreekt Cantonees en een deel Mandarijn. De delen in het Mandarijn zijn hier dus nagesynchroniseerd. Het is echter wel goed gedaan en de talen lijken erg op elkaar, waardoor je er niet veel van merkt. Qua kwaliteit is het zo dat de dialogen, effecten en de muziek allemaal samensmelten tot een goed geheel. Tijdens de gevechten is er bovendien aardig wat activiteit vanuit de surround speakers. Een prima dynamische geluidspresentatie.

Extra's

Na een aantal trailers kom je in het hoofdmenu waar je de film kunt starten. Via de menuknop specials kun je een aantal extra’s kijken. Deze worden hieronder omschreven. De audio is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s) en de beeldkwaliteit is ongeveer gelijk aan die van de hoofdfilm.

Music Video (3 min.)
Zoals de titel al zegt: een montage van beelden uit de film met muziek eronder.

Character trailer (3 min.)
Het betreft hier een viertal trailers omtrent de personages. Er zijn geen nieuwe beelden en er is geen gesproken of andere nieuwe informatie.

Featurettes (16 min.)
De tien onderdelen zijn los van elkaar of met één druk op de knop allemaal tegelijk af te spelen. Dat laatste is een aanrader, want totaal duurt het maar een kwartiertje. 

Conclusie

Het dorpje Pucheng wordt aangevallen door de wrede vijand Cao, waarop de bewakers van het drop in opstand komen en vastberaden zijn om hem te verslaan. Call of Heroes is een heerlijk pretentieloze martial arts film vol praktische effecten. De beeld- en geluidskwaliteit op deze DVD is prima in orde. Tenslotte zijn er een paar bescheiden extra’s inbegrepen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

16 Geweld Grof Anamorf Dolby Digital 6.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:8
Extra's:4
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.