Get Out

Totaalbeoordeling:

8.2
Blu-ray

Samenvatting

De volgende stap in een prille relatie is het ontmoeten van de ouders van je geliefde. Na vijf maanden moet Chris Washington (Daniel Kaluuya) er eindelijk aan geloven. Rose Armitage (Allison Williams) stelt hem gerust door te zeggen dat haar ouders hartstikke vriendelijk zijn en hem gelijk zullen mogen. Nou ja, haar vader (Bradley Whitford) zal zich waarschijnlijk niet weten te gedragen en misschien zorgt het feit dat Chris Rose's eerste Afrikaans-Amerikaanse vriendje ook nog voor enige ongemakkelijke momenten. Maar daarbuiten zal het allemaal wel loslopen. Eenmaal aangekomen bij het Armitage-landgoed, diep in de bossen, lijken Rose's ouders prima mensen, maar lukt het Chris niet zijn erg ongemakkelijk gevoel over de hele situatie van zich af te schudden.

Commentaar

Jordan Peele is vooral bekend van zijn werk binnen het komedieduo Key & Peele, maar heeft al herhaaldelijk aangegeven graag een horrorfilm te willen maken. Met Get Out komt zijn wens uit en zet hij gelijk een zeer enerverende, spannende en verfrissende film neer die iedereen een keer gezien moet hebben. Get Out kent een prachtige opbouw waarbij kijkers de hoofdpersonages en enkele bijfiguren echt leren kennen. In enkele relatief korte scènes worden relaties duidelijk gemaakt, krijgen personages enige diepgang en wordt duidelijk dat niet alles in de haak is. Naarmate de film voortduurt wordt er op subtiele wijze steeds meer hints gegeven over wat er daadwerkelijk aan de hand is, waarbij kijkers geregeld zelf moeten distilleren wat een scène of dialoog betekent. Hierdoor ben je als kijker net als Chris constant aan het puzzelen, wat je erg goed in hem doet inleven. De twists in Get Out zijn vindingrijk en relatief onverwacht, waarbij er af en toe gespeeld wordt met horror-clichés die hier net iets anders uitpakken. Er wordt geen enkel blad voor de mond genomen in taalgebruik en humor, wat Get Out enkel verrijkt, omdat het hierdoor de creatieve vrijheid heeft die bij mainstream Hollywood-producties vaak wordt gemist. De aanwezige humor is er puur als broodnodige 'comic-relief' en ondermijnt nergens de horror-elementen. Het acteerwerk in de film is van de bovenste plank. Daniel Kalluya's en Allison Williams' natuurlijke chemie zorgt voor het hart van Get Out, maar ook afzonderlijk zetten ze zeer intrigerende rollen neer. Bradley Whitford, Catherine Keener en Stephen Root weten in relatief weinig tijd personages neer te zetten waar je eigenlijk meer van wilt weten. De volledige ondersteunende cast is ook een genot om naar te kijken met de grofgebekte, maar zorgzame Rod – gespeeld door Milton Howery – als hoogtepunt. Get Out begint vrij klassiek en ontwikkelt zich gaandeweg tot een strak geregisseerde en gemonteerde thriller waarbij er prachtig gebruik gemaakt wordt van het visueel medium. Vanwege het kleine budget en de beperkte filmlocatie moeten kijkers geen visueel spektakel verwachten, maar zouden ze zich juist kunnen focussen op al het detail dat Peele in elk shot gestopt heeft. De actie in Get Out is gering, maar bruut en bloederig. Omdat je zo erg meeleeft met de personages en sommige zaken eerder in de film zijn opgezet heeft elke actiescène een duidelijke impact.

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Horror
Regio: B
Jaar: 2017
Speelduur: 104 min
Verpakking: Keep Case
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 2.40:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
  • DTS-HD MA 5.1 - Engels
  • DTS 5.1 - Duits
  • DTS 5.1 - Frans
  • DTS 5.1 - Italiaans
  • DTS 5.1 - Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Duits, Engels, Frans, Italiaans, Spaans, En vele andere
Uitgever: Universal
EAN: 5053083120283

Extra's

  • Audiocommentaar schrijver/regisseur Jordan Peele
  • Alternatief einde
  • Deleted Scenes
  • Unveiling the horror of Get Out
  • Q&A discussie met schrijver/regisseur Jordan Peele en de cast

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Op deze Blu-ray Disc-uitgave wordt Get Out gepresenteerd in het originele 2.40:1 beeldformaat. Het beeld heeft een resolutie van 1080/24p en voor de encodering is gebruik gemaakt van de MPEG-4 AVC videocodering. De Blu-ray disc is dubbellaags en vrijwel volledig beschreven. Alles oogt erg scherp en zit vol detail. Er is sprake van een erg hoog contrast, waardoor kleuren goed verzadigd zijn en naar voren komen en de zwartwaarde ook vrij hoog is. Get Out bestaat vooral uit bruin- en in mindere mate blauwtinten, waarbij het gelukt is een redelijk gevarieerd kleurenpalet neer te zetten. Er wordt geregeld gespeeld met belichting en enscenering om een authentieke horrorsfeer te creëren. Naast slim gebruik van natuurlijke belichting, wordt Get Out vooral belicht zowel lampen als kaarslicht. Er zijn geen artefacten te bespeuren.

Geluidskwaliteit

Op deze BD-uitgave van Get Out is een Engelstalig DTS-HD Master Audio 5.1-audiotrack aanwezig, naast een Frans-, Spaans-, Duits- en Italiaanstalig DTS Digital Surround 5.1-track. Hieronder zal het eerstgenoemde track besproken worden. Het geluid is heel vol, waarvoor grote complimenten. Dialogen zijn via het middenkanaal te horen, scherp en helder. De geluidseffecten zijn zeer gelaagd en maken Get Out voor een deel de zinderende film die het is door te helpen spanning op te bouwen. Naast geluidseffecten worden ook de omgevingsgeluiden via de surroundkanalen gepresenteerd, die subtiel en alomtegenworordig aanwezig zijn. De grote ster van het audiotrack is de muziek, gecomponeerd door Michael Abels, die met voor het grootste deel minimale instrumenten (violen en harp) Get Out zijn sfeer geeft. Het LFE-kanaal is vooral bij de muziek actief en geeft verschillende scènes diepte.

Extra's

Na een promotionele trailer voor Split kan er in een stationair hoofdmenu gekozen worden om Get Out integraal of vanaf één van de twintig hoofdstukken af te spelen. Hier zijn ook audio en ondertiteling in te stellen en vanaf het menu zijn de verschillende extra's af te spelen.

Audiocommentaar schrijver/regisseur Jordan Peele
Gedurende de gehele film spreekt Jordan Peele vol enthousiasme over zijn eerste film en passeren onder andere onderwerpen de revue als het ontwikkelen van ideeën voor de film, de casting en acteerprestaties, onderwerpen die Peele graag wil aansnijden naast de verschillende personages.

Alternatief Einde (4 min.)
Alternatief einde van de film, wat de uitkomst totaal had veranderd. Er is de optie om de scène met commentaar van Jordan Peele te zien.

Deleted Scenes (23 min.)
Vijftien deleted scenes die vaak ook een verlenging zijn scènes die wel in Get Out aanwezig zijn. Ook hier is er de optie de scènes met audiocommentaar van schrijver/regisseur Peele bekijken.

Unveiling the Horror of Get Out (9 min.) 
In deze extra worden de gedachtes achter en de inspiraties voor de film worden aangekaart, naast de keuzes tijdens het maken van Get Out. Peele geeft aan groot fan te zijn van horrorthrillers, zeker degene die een duidelijke boodschap hebben en in hoeverre komedie en horror qua timing op elkaar lijken. Acteurs prijzen Jordan Peele en vice versa.

Q&A discussie met schrijver/regisseur Jordan Peele en de cast (5 min.)
Een korte vragen en antwoordronde met Jordan Peele en acteurs Milton Howery, Allison Williams en Daniel Kaluuya. Er wordt gesproken over de casting, maar vooral ook de redenen waarom de film gemaakt is; het aankaarten van racisme.

Conclusie

Wanneer Chris voor het eerst de ouders van zijn vriendin Rose ontmoet, is hij redelijk zenuwachtig omdat hij het eerste donkere vriendje is van Rose. Het weekendje bij haar ouders escaleert al snel. Get Out is een spannende, creatieve horrorfilm vol sterke personages en twists waarbij grof geweld en botte humor niet geschuwd wordt. Een film om te vermaken, waar het vanaf de eerste tot laatste minuut in slaagt en meer. Een absolute must-see, geen uitzonderingen. Het geluid en beeld op deze BD-uitgave zijn van een uitstekende kwaliteit. De extra's zijn een goede toevoeging en hebben echte inhoud.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Eigen Collectie.

Lees meer

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

16 Geweld Grof Digital Theater Systems DTS HD Master Audio 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
9

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:9
Beeldkwaliteit:10
Geluidskwaliteit:10
Extra's:8
7.5

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 2
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots