Actiefilms, masterclass en filmconcert tijdens het Imagine Film Festival van 12 tot 22 april

Actiefilms, masterclass en filmconcert tijdens het

Imagine Film Festival

Imagine Film Festival

Veelzijdig filmfestival Imagine bevestigt nieuwe films en muzikaal randprogramma

Naast de gebruikelijke hoeveelheid films waarbij de hersens flink moeten werken en de verbeelding wijd open gaat, is Imagine Film Festival ook de plek voor de betere actiefilm. Dit jaar presenteert het festival een internationaal kwartet actiefilms van de bovenste plank. Van een heel andere orde is het filmconcert van Häxan uit 1922 met het Groningse Kinetophone. Imagine Film Festival vindt van 12 tot en met 22 april plaats in EYE Film Instituut in Amsterdam.

En…actie! Dat actiefilms meer zijn dan hersenloze sterrenvehikels bewijst Imagine ieder jaar opnieuw. En dat er op actiegebied sterke filmlanden bijkomen is de laatste jaren onmiskenbaar een trend geweest. Zo is de Russische filmindustrie bedreven geraakt in actiefilms met een groot budget en daarvan is Guardians (Zashchitniki) een goed voorbeeld. X-Men, maar dan op zijn Russisch - dus groter, patriottischer en vooral bombastischer. Indonesië is als actieland op de kaart gezet door The Raid en sterren Iko Uwais en Sunny Lee uit The Raid 2 spelen de hoofdrollen in het keiharde Headshot.

Veteraan Dante Lam kreeg een fors budget tot zijn beschikking en dat is aan drugsepos Operation Mekong goed te zien. De Thaise regering was minder enthousiast over de suggesties van corruptie… Is Azië al jaren hofleverancier van stijlvolle actiefilms, ook in Europa worden ze gemaakt. Ben Wheatley pakt in Free Fire uit met een ‘shoot out’ in een oude loods, die Quentin Tarantino en John Woo jaloers zou maken.

Behalve de line-up van actiefilms, maakt Imagine een muzikaal onderdeel van haar randprogrammering bekend. Van een heel andere orde is het filmconcert van dit jaar. In Häxan (1922) verbeeldt regisseur Benjamin Christensen de geschiedenis van de hekserij. Deze mix van (pseudo)documentaire en horror over de geschiedenis van hekserij was bij verschijning een sensatie door zijn expliciete verbeelding van de duivel en de hel - met voor die tijd baanbrekende special effects. Bijna een eeuw na verschijning is de film nog altijd een verbluffend hoogstandje. Imagine vertoont de prachtige nieuwe restauratie van het Zweeds Filminstituut met muziek van het Groningse Kinetophone, dat hun zelf-gecomponeerde soundtrack bij Häxan live speelt.

Overzicht films
Guardians (Sarik Andreasyan, Rusland 2017)
Headshot (Mo Brothers, Indonesië 2016)
Operation Mekong (Dante Lam, Hongkong 2016)
Free Fire (Ben Wheatley, Groot-Brittannië 2016)

Filmconcert
Häxan (Benjamin Christensen, Zweden 1922)

Naast films is er op het Imagine Film Festival ook een Masterclass Slashing Zombies door Staffan Linder en de Fright Night.

Horrorspecialist  Staffan Linder geeft het publiek tijdens een Masterclass Slashing Zombies op 22 april een kijkje in zijn VFX-werk voor 's werelds populairste en meest iconische zombie-serie The Walking Dead en de spin-off serie Fear The Walking Dead. Imagine presenteert: de Fright Night horrornacht met een razendsnelle filmquiz, de Scream Queen Contest, een Best Dressed Contest én een filmprogramma dat er zijn mag, met de verrassende zombiefilm The Girl With All the Gifts, de Australische outback horrorsensatie Killing Ground en het even bloederige als psychedelische Red Christmas. Het kwartet wordt gecompleteerd door een horrorklassieker die het publiek zelf kan uitkiezen via Facebook en Twitter.  

Zet vast in je agenda:  Imagine Fright Night op  zaterdag 15 april om middernacht bij  Pathé de Munt!

Over Imagine Film Festival
Imagine vindt jaarlijks plaats in EYE te Amsterdam. Elf dagen lang staat de verbeelding centraal en dompelen festivalbezoekers, filmmakers en professionals zich onder in nieuwe of onbekende werelden. Imagine toont een bijzondere selectie van de beste fantastische films van het afgelopen jaar. Daarnaast is er ruimte voor klassiekers en onontdekte parels uit het verleden. Naast het filmprogramma zijn er workshops, inleidingen, nagesprekken, masterclasses, lezingen en tentoonstellingen. Voor makers en professionals organiseert Imagine het European Genre Forum, een trainingscyclus voor jonge Europese filmmakers. Daarnaast is er Imagine NL, een programma waarin het festival kennis én een podium biedt aan de Nederlandse (aankomende) filmmakers.

Kaarten voor het festival zijn inmiddels te koop via de website.

Imagine Film Festival
12 - 22 april 2017
EYE, Amsterdam
www.imaginefilmfestival.nl

Imagine Filmfestival Logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina