Je favoriete series en films ook in het buitenland ontvangen met deze tip

Je favoriete series en films ook in het buitenland ontvangen met deze tip

Waar en wanneer je maar wilt je favoriete Nederlandse films en series kijken? Dat kan in het buitenland lastig zijn in verband met uitzendrechten. Maar in dit artikel geven we een tip waarmee het toch lukt! 

VPN

Streamingdiensten zoals Netflix, NPO Start, Videoland en RTL XL werken met uitzendrechten. Heb je een Nederlands account, dan kun je enkel vanuit Nederland de films en series uit het aanbod kijken. In het buitenland krijg je te maken met een geoblokkade: doordat er op je locatie geen uitzendrechten gelden, wordt de serie of film niet vertoond. 

Voor Netflix geldt dat je de programma’s en films te zien krijgt waar op die locatie uitzendrechten voor zijn. De Nederlandse Netflix Original ‘Undercover’ kun je vanuit veel andere landen ontvangen, omdat die door Netflix zelf geproduceerd is. Voor Nederlandstalige films zoals ‘Alles is liefde’ geldt dat echter niet. Die zijn wel in het Nederlandse aanbod te vinden, maar meestal niet vanuit het buitenland.

Hoe kun je toch het Nederlandse aanbod kijken?

Om toch Nederlandse films en series te kijken terwijl je in het buitenland bent, bestaat er een simpel trucje: gebruik een VPN. Met een zogeheten Virtual Private Network kun je streamingdiensten een beetje om de tuin leiden en doen denken dat je gewoon in Nederland televisie wil kijken. 

Hoe het werkt: als je een VPN inschakelt, kun je met een server verbinden elders op de wereld. Kies je voor een server in Nederland, dan wordt je virtuele locatie door andere internetgebruikers, websites en streamingdiensten herkend met de gegevens die server. 

Verbind je bijvoorbeeld vanuit je vakantieadres in Frankrijk met een server in Amsterdam, dan denkt Netflix of NPO Start dat je in Amsterdam bent. Doordat je wordt gelokaliseerd in Nederland, ontvang je ook het Nederlandse aanbod van streamingdiensten.

Datzelfde geldt andersom. Wil je graag het (veel uitgebreidere) Amerikaanse aanbod ontvangen terwijl je in Nederland bent, dan kun je bijvoorbeeld met een server in New York verbinden. 

Hoe kies je een geschikte VPN aanbieder?

Er zijn overigens veel verschillende aanbieders van een VPN abonnement. Bovendien bieden providers vaak een betaalde en een gratis variant aan. Het is dus van belang dat je een goede afweging maakt van welk aanbod het beste bij je past. 

Belangrijk om daarbij in het achterhoofd te houden is dat streamingdiensten over het algemeen niet blij zijn met VPN-gebruikers. Netflix herkent enkele VPN providers en weert gebruikers die via zulke servers op zoek gaan naar een leuke film of serie. Lang niet alle providers worden echter herkend, waardoor het aanbod VPN abonnementen om mee te Netflixen nog steeds groot is.

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina