JOKER is de meest winstgevende comic book-verfilming allertijden

JOKER is de meest winstgevende comic book-verfilming ooit

Het jaar is nog niet voorbij en de door Todd Phillips geregisserde film JOKER draait nog volop in de bioscopen, maar al na slechts 5 weken loopt de omzet al richting de 1 miljard US$ omzet en is de meest winstgevende comic book-verfilming allertijden.

De huidige omzet is 957 miljoen US$ en daarmee heeft JOKER 15.3 keer het budget van 'slechts' 62.5 miljoen US$ opgebracht. Daarmee verslaat JOKER Jim Carrey in THE MASK uit 1994, die 15,26 keer het budget opbracht.

Joker still

In het rijtje van andere winstgevende comic book-verfilmingen staan een aantal interessante titels als Tim Burton’s BATMAN, DEADPOOL, en TEENAGE MUTANT NINJA TURTLES. Maar ook het recente VENOM, die 854 miljoen US$ opbracht bij een budget van ongeveer 90 miljoen US$. JOKER heeft niet alleen al ruim 100 miljoen US$ meer opgebracht, maar kostte ook amper twee derde van dat budget.

AVENGERS ENDGAME blijft de meestverdienende film met een omzet van 2,9 miljard US$, maar met het gigantische budget van 356 miljoen US$ had het maar liefst 5,45 miljard US$ in het laadje moeten brengen om 15.3x het budget te verdienen.

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina