LA FILLE INCONNUE en MA VIE DE COURGETTE - vanaf 24 februari op DVD

Cinéart presenteert:

LA FILLE INCONNUE

Een film van JEAN-PIERRE & LUC DARDENNE

La Fille Inconnue DVD

Vanaf 24 februari op DVD

Met LA FILLE INCONNUE tonen de gebroeders Dardenne opnieuw een aangrijpend drama met thrillerelementen. De jonge huisarts Jenny gaat op zoek naar de identiteit van een meisje dat dood gevonden wordt. De zoektocht blijkt niet zonder risico’s en langzaamaan wordt duidelijk wat zich heeft afgespeeld.

Synopsis:
Jenny is een jonge, sociaal betrokken, huisarts in Seraing, nabij Luik. Op een avond nadat de praktijk gesloten is, wordt er aangebeld, maar ze besluit niet meer open te doen. De volgende dag wordt een jong meisje dood gevonden aan de Maas. Het blijkt het meisje te zijn dat voor haar deur stond. Jenny voelt zich schuldig en zet alles op alles om de identiteit van het meisje te achterhalen zodat ze niet anoniem begraven wordt. Haar zoektocht blijkt niet zonder risico ’s en langzaamaan wordt duidelijk welk drama zich heeft afgespeeld.

De DVD bevat als extra een interview met Jean-Pierre en Luc Dardenne van 25 minuten.

Cast: Jérémie Renier Adèle Haenel Olivier Gourmet Olivier Bonnaud Louka Minnella
Regie: Luc Dardenne Jean-Pierre Dardenne

Beeldformaat 16:9 1.85:1
Geluidsformaat Dolby Digital 5.1- Frans
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: 102 minuten

 

MA VIE DE COURGETTE (MIJN NAAM IS COURGETTE)

Een film van CLAUDE BARRAS

Ma Vie de Courgette

Vanaf 24 februari op DVD

MA VIE DE COURGETTE (MIJN NAAM IS COURGETTE) werd op het filmfestival in Cannes en tijdens Cinekid zeer enthousiast ontvangen. Courgette heeft niets weg van een groente, maar is een dapper jongetje. Als hij zijn moeder verliest brengt politieman Raymond hem naar een nieuw huis. Daar maakt hij nieuwe vrienden. Ze hebben elk hun eigen verhaal, met moeilijke, maar ook lieve kantjes.

Synopsis:
Courgette is de bijnaam van een 9-jarige jongen. Na de plotselinge dood van zijn moeder wordt Courgette opgevangen door politieman Raymond. Raymond brengt hem naar zijn nieuwe huis. Het is een opvanghuis met andere kinderen van zijn leeftijd die niet meer bij hun ouders kunnen wonen. Het kost Courgette moeite zich op zijn gemak te voelen en de andere kinderen moeten erg aan hem wennen. Na de komst van een nieuw meisje, Camille, begint hij zich thuis te voelen. Dankzij Raymond en zijn nieuwe vrienden in het huis vindt Courgette liefde en een nieuwe familie.

De DVD bevat de originele (Franse) versie en de Nederland gesproken versie. Als extra is er een making of die een mooi beeld geeft van de totstandkoming van de animatie.
MA VIE DE COURGETTE is in de running voor de Oscar voor beste animatiefilm.

Regie: Claude Barras

Beeldformaat 16:9 1.85:1
Geluidsformaat Dolby Digital 5.1- Frans, Nederlands
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: 65 minuten

Cinéart Logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina