Nederlandse film wint Studentenoscar

NEDERLANDSE FILM WINT STUDENTENOSCAR

Uitreiking is op 12 oktober in Los Angeles

De Nederlandse studente Marit Weerheijm van de Filmacademie heeft met haar documentaire Grijs is ook een kleur / When Grey is a Colour een Oscar, de Student Academy Award, gewonnen in de categorie Narrative - International Film Schools. Op 12 oktober wordt tijdens de officiële uitreiking in het Samuel Goldwyn Theater in Beverly Hills bekend of Marit Weerheijm met haar film een gouden, zilveren of bronzen medaille gewonnen heeft. De overige twee medaillekandidaten zijn films uit Zwitserland en Duitsland.

Grijs Is Ook een Kleur Screenshot

In Grijs is ook een kleur wordt de jonge Cato geconfronteerd met haar oudere broer die na een zelfmoordpoging weer thuis komt wonen. Cato probeert toenadering te zoeken tot haar broer, maar hij laat haar niet toe. Als ze zich geen raad meer weet, ontmoet ze onverwacht een vreemde man met grote, witte nepvleugels.

In totaal kregen 17 studenten van over de gehele wereld tijdens de 44th Student Academy Awards competitie een zogenaamde Studenten Oscar. De winnaars werden gisteren bekend gemaakt door de The Academy of Motion Picture Arts and Sciences. Er waren in totaal 1.587 inzendingen vanuit 267 Amerikaanse en 89 internationale (film)opleidinginstituten. Marit behoort hiermee in een illuster gezelschap. Eerder wonnen niet alleen filmmakers als Spike Lee, John Lasseter en Robert Zemeckis, maar ook Mike van Diem (Karakter, De Surprise) een studentenoscar voor zijn afstudeerfilm Alaska.

 

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina