SPRINGVLOED, het 1ste seizoen in de Rönning en Stilton reeks binnenkort verkrijgbaar

Het eerste seizoen in de Rönning en Stilton reeks:

SPRINGVLOED

DVD en Blu-ray release in Nederland op 21 juni 2016
Ook te zien op Film1

SPRINGVLOED packshot

In thuisland Zweden opende de serie begin maart van dit jaar op de publieke omroep SVT met een gigantische 1.528.000 kijkers (36,8% marktaandeel)!

1987. Op het strand van Nordkoster wordt bij vollemaan een gruwelijke moord gepleegd op een jonge vrouw. Rechercheur Tom Stilton heeft amper aanknopingspunten. Niet alleen is de identiteit van het slachtoffer onbekend, ook lijkt er geen motief te zijn en is er geen spoor van de dader. Uiteindelijk blijft de zaak onopgelost. Stilton is er zo door aangedaan dat hij volledig instort.

Drieëntwintig jaar later schrikt een reeks brute moorden op daklozen de inwoners van Stockholm op. De slachtoffers worden zodanig mishandeld dat ze aan hun verwondingen overlijden. De aanvallen worden gefilmd en de beelden worden op YouTube geplaatst. Olivia Rönning zit in haar tweede jaar van de politieopleiding, een studiekeuze die wellicht geïnspireerd is door haar vader, wijlen inspecteur Arne Rönning. Voor haar studie moet Olivia een onopgeloste zaak bestuderen uit de politiearchieven. Olivia kiest de strandmoord van 1987, begint te graven en zit algauw tot haar nek in de zaak. Maar om verder te komen, moet ze Tom Stilton vinden. Die lijkt echter van de aardbodem verdwenen...

In de hoofdrollen zien we nieuwe en vertrouwde gezichten: Julia RAGNARSSON (The Bridge 2), Kjell BERGQVIST (Death of a Pilgrim), Dag MALMBERG (The Bridge), Helena BERGSTRÖM, Cecilia NILSSON (Modus), Dar SALIM (Dicte, Borgen), Johan WIDERBERG, Filip BERG

Bekijk de trailer:

Gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Cilla en Rolf BÖRJLIND, die tevens het scenario schreven.

Gerenommeerde scenarioschrijvers Cilla & Rolf BÖRJLIND zijn samen verantwoordelijk voor de scenario's van maar liefst 44 biscoop- en tv-films, waaronder 26 Martin Beck-films (naar de boeken van Sjöwall & Wahlöö), de Zweedse adaptatie van Wallander en tal van scenario's voor de tv-afleveringen rond Arne Dahl.

SPRINGVLOED was hun eerste eigen misdaadroman en werd meteen een internationaal succes en nu dus ook een televisie-serie
De boekenreeks ging in de Benelux ruim 60.000 keer over de toonbank.
De productiemaatschappij achter de 10-delige serie is FILMLANCE INTERNATIONAL die eerder ook al The Bridge en Arne Dahl produceerden.
In een co-productie met o.a. Lunanime, de productietak van de Lumière groep.

banner springvloed

Lumière Crime Series logo

Recente artikelen

Laatste reacties

WaymannDirector  |  20-06-2016

Komt deze serie later uit in de belgie ofzo ? Nog niet in de winkel te vinden.
Lees meer >

WaymannDirector  |  17-06-2016

Is deze serie wat ? Want de laatst uitgekomen scandinavische series van Lumière (Norskov, Trapped, Modus,...) vielen me allemaal nogal tegen.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina